Minus med sommaren

Det värsta med sommaren är 2saker och det är:
1. FÄSTINGAR
2. GETINGAR!!!!!
 
Kanske går lite långt men jag säger att den gemensamma nämnaren i dessa är "-Tingar" och det finns säkert andra otrevliga saker som också slutar på -tingar som inte är bra.
 
Tråkiga saker som hänt i min närhet med bla dessa två¨.
* Förra året invaderade ett gäng getingar ena hörnet av taket på altanen under försommaren vilket resulterade i att vi knappt kunde vara ute eftersom de var så ilskna. Vi fick till slut ringa Anticimex som fick komma hit och röka ut dem. *muhahaha*
 
* För några veckor sedan blev ju lille Elvis ormbiten. Stackarn fick åka akut till vetrinären och få kortison.
 
* Fästingar är det överallt på den katten eftersom han är vit och långhårig. Han är helt enkelt inte byggd för att vistas utomhus. Men men... svårt att hålla honom inne ;-) Pest eller kolera.
 
* Igår upptäckte vi när vi skulle fylla på klor och lite annat i poolen att det surrade väldigt i ena hörnet. Åh vad hittade vi där?! JO, naturligtvis ett getingbo. Kalle (som är väääldigt allergisk mot getingstick) fick smyga nära och plocka bort sidorna på spat för att sedan med hjälp av en lååång smal bräda försöka riva ner boet. Han lyckades! Men getingarna de blev ju såklart rasande! och surrade runt hela kvällen så vi kunde inte vara ute.
 
Idag har vi vart på Bauhaus och köpt nån geting-pydda på burk som vi ska spruta ner dem med. Haha! Die suckers!!!
 
 
Här har my handyman gjort en egen konstruktion av Sprayburk på skaft för att kunna spraya ner getingarna utan att själv behöva stå i närheten av allt surr. Duktig och fiffig han är min karl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0