Nationaldagen imorgon

Nationaldagen är ju nu mera en helgdag då man är ledig. Men hur firar vi nationaldagen egentligen? Vi pratade om det idag på jobbet under lunchen. Ingen verkar veta riktigt hur det firas. Nån skulle till slottskogen och nån skulle på någon picknickfestival och en tredje skulle inte göra nått. Är det inte lite tråkigt att vi har en nationaldag som numera har blivit en helgdag som ingen riktigt vet hur man firar?
I vårt grannland Norge firar man ordentligt. Där klär man upp sig i kostym, folkdräkter och går ut på gatorna och sjunger och dansar ihop. Samma gäller för många andra länder. Varför är det så tabu i Sverige att man inte firar sitt land och sjunger sin egen nationalsång? Om man gör det så anses man vara rasist? Jag fattar inte!? Vad är skillnaden på att fira sitt land i sverige eller fira sitt land i norge eller Usa??? I de 2 sistnämnda anses man ju lite udda om man inte är med och firar.

Hur kommer ni fira Nationaldagen där ni bor? I Sverige har vi ju ganska starka mattraditioner kring våra högtidsdagar. Men vad äter man egentligen en sån här dag? Äter vi samma saker som vi gör på jul, midsommar och påsk dvs jansson, köttbullar och sill?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0