Gott Nytt År mina vänner!


Min årskrönika 2012

Nu går 2012 mot sitt slut då de sista timmarna återstår. Om ca 9timmar skålar vi i bubbel och välkomnar 2013 och hoppas att det blir ett toppenår!
 
Här kommer nu en liten årskrönika från mig om vad som hänt i mitt liv 2012.
 
Vad har hänt under 2012 då egentligen? Det som jag tänker på är ju givetvis alla flygbolag som gått i konkurs.
 
 
 
 
 
Sen hände det som ingen todde skulle hända. Kapten ynkrygg, som han kallas efteråt, skulle morsa på en kompis och styrde sitt fartyg aningen nära land. Katastrofala följder.
 
 
 
Vi drog ihop ett gött gäng på jobbet och åkte till Sälen för att testa backarna och afterskin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gjorde jag och Kalle årets bästa köp. Ett utespa. Jag längtar riktigt hem til detta fantastiska bad nu när man vart uppe i Mellerud hela julen.
 
Mamma fyllde jämt så vi firade hennes stora dag over there i Usa. Här överraskades hon med limousine från flygplatsen in till New York.
 
 
På Amerikaresan fick vi även nöjet att besöka Niagarafallen. Fantastiskt!
 
 
En tur på kända "maid of the mist"
 
 
Crazy brudar i Karlstad sommaren 2012.
 
 
Storfeskar´n Sara blev lyckligast i världen när hon lyckades få Loch Ness odjuret på kroken.
 
 
Vi byggde ett uterum.
 
 
En tur på kusten hör sommaren till.
 
 
Vi besökte även Laxbutiken i Ljungkile för första gången och det var absolut inte sista.
 
 
Grekland och Zakynthos i september.
 
 
 
Tjejhelg + hund i Köpmannebro
Malin ångrar att hon inte köpte dessa fab- solglasögon ;-)
 
 
Vi han även med Lufthansas oktoberfest.
 
 
 
Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla ett Gott Nytt År!
 
 
 
 

Femtio nyanser....

Å  dessa fantastiska böcker. Har ni läse dem? Jag har nu läst den första och andra boken och trean är beställd as we speak. Hoppas den levereras i v 1-2 och inte blir försenad.
 
 

Några till...


Drömmer mig bort

Sitter och tittar ut mot baksidan av vårt hus och det ser kallt ut. Snön ligger vit på altanen men tyvärr är det plusgrader så den försvinner säkert snart. Jag ska strax hoppa in i duschen och fixa till mig för jag måste åka in och ta nytt kort och förnya mitt körkort. Jag dom hade hoppats att man skulle vara snygg och smal på det kortet men saker och ting blir inte alltid dom man tänkt sig.

Titta vilka fina bilder jag hittade på nätet när jag gjorde research inför nästa resa.


Bilden från julledighet i Mld


God jul från oss alla till er alla!

Nu har vi avnjutit första fantastiska julbordet hemma hos Kalles föräldrar. Vi sitter inne i soffan och smälter maten, pratar och umgås. Ingen stress utan allt är lugnt och stilla.

Om vi är snälla kanske tomten kommer snart med ett paket eller två.


Dan före doppardan.

Sitter i bilen med familjen på väg till Säffle för att hälsa på mammas faster Maj. Igår kväll packade vi ihop oss, paketen och katten i bilen för färd mot Mellerud. Kvällen spenderades hemma hos Kalles föräldrar med glögg och nykokt julskinka.


Dålig uppdatering, jag vet

Hej världen!
 
Hur har ni det? Själv har jag jobbat klart nu och har verkligen gjort mig förtjänt av nästan två veckors ledighet. Det ska bli toppen och jag har längtat till julen. Alla klapparna är köpta och inslagna. Kalle hade visst några kvar att slå in så jag skulle få gömma mig i sovrummet en stund. Hmm... undrar vems paket han ska slå in? ;-) Undrar förrensten när han har tänkt börja eftersom han och Elvis nu ligger och sussar på kapp i soffan.Mina sötnosar. Men jag låter honom ligga där för han har haft en riktigt körig vecka på jobbet stackarn.
 
Imorgon tar vi en efterlängtad sovmorgon och när vi känner oss redo så packar vi in oss i bilen och styr kosan mot Mellerud för julfirande med familjerna. På söndag åker vi till Säffle och hälsar på mammas faster Maj. Annars blir det nog en rätt lugn och fin jul i år... hoppas att det kommer lite snö så vi får en vit jul med.

Fiskbilen.se

Har ni hört talas om fiskbilen.se? De kom och knackade på dörren hemma igår. Hur bra är inte detta?! Lär absolut handla från dem inom en snar framtid.


Nygifta!!

Stort grattis till min gamla kollega Susanne och hennes make Daniel som gifte sig i Thailand den 121212. Sååå fina båda två. Jag önskar er ALL lycka!
 
*kraaam*
 
 
Lånad bild från Susannes fb.

Äntligen här

Fick min almanacka som jag beställde på www.personligalmanacka.se i fredags. Detta är min tredje och fantasilös som jag var så blev det en exakt likadan som de tidigare två. Varför ändra på nått fint som fungerar? :-)

Beställ en själv vettja.


Ett glas blir aldrig ett glas

När man går ut på en spontan AW efter jobbet och man har tänkt ta ett glas eller två men inte mer. Varför blir det inte så då? I torsdags skulle jag och Anncha ta just ett glas eller två på Cristal baren och hux flux så hade vi spenderat ca 5,5timmar där..Sanda och Maria var på besök i Götlaborg och mötte upp oss på ett glas innan de skulle vidare till Heaven 23.

Tack Sandra, Maria, Anncha och Maria för en himla trevlig kväll.Synd att inte långben kunde vara med.


12-12-12

Idag är ett väldigt speciellt datum nämligen 2012-12-12. När började denna datum hysteri? Jag kommer ihåg att jag tänkte på det första gången och då var det 07-07-07 men innan dess är det inget jag tänk på iaf. Gjorde ni? Vad var det som hände eftersom man började tycka att det var så speciellt just då? Varför var inte 03-03-03 lika spännande?

Läst att det är många som gift/förlovat sig idag och visst hade det vart en kul grej att ha 121212 inne i förlovningsringen. Själv har vi 080707.

Författarna Sören och Anders som skrev Sune och Bert böckerna som iaf jag var stort fan av som liten var med i rix morronzoo imorse och berättade om sina böcker. Bl.a. När Bert skrev dagbok och att alla "coola" uttryck som man lärde sig genom böckerna som typ " tjena tjena mittbena". Jag kommer ihåg hur han avslutade sin dagbok och det var alltid nått i stil med " hejsvejs grus och gnejs".

Hejdå lilltå!


Lussebullar

Det blev lussebak igår. Blev till och med några att ta med till jobbet och Kalle kunde åxå få med några. Succé
 
 
 

Baka baka liten kaka

Ikväll hade jag tänkt att jag skulle baka lussekatter men jag saknar saffran så det får bli ett stop på Coop innan jag åker hem. Hoppas det inte blir för sent bara.... hm, deg-jäveln ska väl jäsa och hålla på i nån timme? Bakar inte sånt som jäser så ofta så man glömmer nästan bort mellan varven :-) Jaja, det ger sig.
 
 

Julklappar klara, check!

Nu har jag köpt klart alla mina julklappar idag och det känns toppen. Skönt att vara klar i tid och inte behöva stressa runt tre dagar innan julafton som jag har gjort de sista åren. Nu kan man istället mysa hemma med julmusik, lussebak och klappinslagning. Mys!

Är ni klara? Inte? Har ni många klappar kvar?


2:a advent

Idag är det andra advent och jag har spenderat eftermiddagen på Torp köpcentrum tillsammans med mamma och syster yster. De flesta julklapparna är nu köpta, fattas bara ett fåtal sedan är det bara att slå in dem. Brukar ni rimma på era klappar? Hört många kollegor som gör det. Vi har aldrig rimmat på paket i min släkt och det är väl tur det för jag är as-kass på rim. Skulle nog vara i Mickes (Saras sambo) liga, hehe, " Det här kan du ha när dina fötter gör ont och inte är så sköna att gå på längre. För det är ett ganska bra fotbad." haha! Bäst
 
Här kommer lite bilder från helgen som vart.
 
 
Kalle gjorde en jättegod julskinka som vi har mumsat gott på hela helgen. Denna gjordes traditionellt i ugn men nästa blir på grillen lovar han.
 
 
Glögg och pepparkakor med ädelost är inte fel.
 
 
2:a advents brunch
 
 
Igårkväll tog vi oss ett bad. -15grader så mössan var på.
 
 
Vi har avslutat denna helg med att se på Tomten är far till alla barnen.

Blogg.se app

Det fungerar inte som den ska så därför har det inte blivit så mycket bloggande den sista tiden. Inte alltid man har datorn nära tillhands.

Tack för ikväll!

Sitter nu på bussen på väg hem till bingen. Tack Lena Ph och tack Anncha för en toppenkväll, som vanligt :-) först hamnade vi på Incontro och åt en fantastiskt god pizza med all god ost du kan tänka dig och lite pinjenötter. Mums!! Måste testa om ni kommer dit nån gång. När klockan började närma sig 20 så smög vi mot rondo för att ta plats.

Vi hade perfa platser! 4 steg från baren och med helt OK sikt. Håller med Charlotte, killarna i små guldbyxor... Oj oj oj. *grr* inte nån av dem som var straight men titta är ju ok :-)


2 juli 2006

I sommar är det dax igen att ta plats på Ullevi för att se Robbie Willams live. Det var en livekonsert som hette duga då så förhoppningarna är inte mindre denna gång. Den 20/7 2013 är det dax igen...denna gång har vi hunnit bli några år äldre och uppskattar sittplatser så man ser bra. Sist gång hade vi ståplats och hade bänkat oss på planen i det fina sommarvädret flera timmar innan konserten började.
 
Några pics från 2006.
 
 
 

Lena på Rondo

Imorgon kväll ska jag och Anncha först gå till Incontro och käka/dricka lite gott efter jobbet. Kl 21 sitter vi bänkade på Rondo redo att se Lena Ph´s show. Har hört mycket gott om den så det ska bli riktigt kul och säkert ett jäkla drag.
 
 
 

Rösta på årets lussekatt

Om du är ute och julshoppar och ändå är vid Bäckebol så måste ni gå in på Zoo center och rösta på Elvis som årets lussekatt. Han har nummer 10.


Julfint hos mig

 
 

Har ni testat?

Har ni testat torrshampo någon gång? Kommer ihåg att mamma berättade om att hon använde det när hon var liten. Har själv inte sett det i affärerna för än typ nu. Köpte två flaskor, en av varje sort för att testa. Denna får högsta betyg, fyra F av fem i min testpanel.


Hej mitt vinterland!

Äntligen snö och minusgrader i Göteborg. I trafiken är det ju katastrof, verkar inte som folk har kört i vinterväglag EVER! Det ligger bilar i varenda sväng och blinkar och på motorvägen får man krypa fram i 30.

Men skit i det!titta istället på min fina utegran som Kalle hade överraskat mig med när jag kom hem i söndags. :-)


Mina underbara vänner och jag

Efter att vi har tittat på Saras och mina alla underbara bilder från barndommen hos vår dagmamma Kerstin fram tills idag så har det faktiskt hänt en hel del. Här kommer ett litet axplock från våra stunder tillsammans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tack alla underbara vänner som finns i mitt liv. Ni är bara bäst!!
 

On the road again

Tjoho vad kul.Sitter just nu på bussen på väg till Göteborg från Karlstad. Jag missade tåget som jag hade bokat biljett med och fick helt enkelt köpa en ny med Swebus tillbaka till stan. 4timmar bussresa och jag som bokade middagståget eftersom jag då skulle vara hemma kl 15 och ha lite mer tid att julpynta och kanske baka lussekatter hemma med familjen. Istället sitter jag nu alltså på bussen och har precis passerat Åmål. Tre timmar innan jag är hemma...suck.
 
Jag har väl egentligen bara mig själv att skylla...tidsoptimist som man är så var jag ju inte ute så jättetidigt på stationen direkt. Kom dit 5min innan tåget skulle ha gått och gick först in på stationen för att kolla vart ersättningsbussen gick ifrån. Det stod på tavlan att ersättningsbuss mot Kil eftersom det var banarbete på den sträckan och så stod det redan en massa andra människor där inne. Jag kramade Sara hejdå och gick in med min packning. Det gick runt en konduktör och pratade i telefon och frågade vart ersättningsbussarna till Kil var. Då tänkte jag att alla andra ska säkert med samma tåg/buss. Så när konduktören sedan frågade vilka som skulle vart så sa jag "till Göteborg". "Jaha men det är inte detta tåget". Nähe??? Vart är min ersättningsbuss då? Ingen som visste... en äldre man som hörde mig sa " det stod ett pågatåg här ute nyss som du kanske skulle åka med". Jag gick ut och kollade, inget tåg. Upp med telefonen och kolla när nästa gick... kl 16. Jippie...not! Kollade även buss och hittade denna som jag sitter på nu Swebus kl 12:45. Ny biljett och så var den eftermiddagen borta.
Kalle bara skrattade åt mig och sa " ja du får skylla dig själv din tidsoptimist". Han har rätt.
 
Guldkanten på denna story är att det finns gratis internet ombord och ett eget eluttag. Jag fördriver tiden med lite film och några P3 dokumentärer.
 
 

Grattis min älskling

Grattis mammas fina lilla älskling som idag fyller 4år. Känns som vi hämtade en liten yvig hårboll i Lysekil i förra veckan.


Liverapport från Bengt Alsterlind-land

Kommer ni ihåg Hajk? Sommarlovsprogrammet? I loved it! " chip å välkomna till Hajk. Ida ska vi prate om hästar, men inte vilke hästar som helst, utan floooodhästar."

Jag befinner mig som ni kanske förstår i Värmland, närmare bestämt i Karlstad hos min andra hälft Sara. Ikväll kommer även Buttan hit och då ska vi laga god mat, ta på oss myskläder, dricka vin och titta på massa gamla kort från förr. Kul!

Igår var jag och Sara och såg på Johan Glans på Scalateatern. Faktiskt lite bättre här än i Gbg när jag gick med mamma och Malin. Efter föreställningen gick vi och käkade på Olearys och sen vidare till Tempel bar för drinkar.


RSS 2.0