Laxbutiken

Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi Ljungkile.


I love the västkust

Nu är vi i grebbestad på bryggan och lyssnar på 98-oktan på Macri. Åh vad jag älskar västkusten!!


Road trip 2012

Nu har vi kommit till Hamburgsund, denna lilla pärla vid kusten. Jag har hämtat ut våra biljetter till morgondagens event och nu ska vi glida vidare genom Fjällbacka till Grebbestad. Vi ska checka in på vårt vandrarhem, Rosenhills Bed & Breakfast.

Såhär Ser det ut nu :

och såhär såg det ut förra året ;-)


Grebbestad

Nu packar vi ner regnkläderna och åker till kusten. Några dygn på bästkusten blir det med stopp i bla Grebbestad och Hamburgsund.
 
Ser fram emot minigolf på Tanumstrand, LANGOS!!!!, räkfrossa på Macri och så HAAKs på Bönn! :-) Det är semester det :-)
 
 
 
 
 

Missa inte

Nu till helgen är det KAOS festivalen i Mellerud. Köp biljetterna på www.ticnet.se för att se bla Svenska Björnstammen och Rebel Road.
 

Utegruppen

Jag har ju helt glömt bort att skriva om när vi var på Bauhaus i veckan och hämtade hem vår nya grupp till uterummet. Jag vet att inte plasten ska vara kvar på dynorna men vi han bara ställa ihop det innan vi skulle upp till Mellerud i onsdags. Tur vi har stora bilen med släp annars hade vi aldrig fått hem det ;-) Titta så fint!


Önskelista

Jag fyller år om lite mindre än en månad och jag kom på några saker som jag önskar mig om det är någon som för anteckning :-) Ett eget monopolspel! Det är klassiskt och väldigt roligt att spela. Vi hade ett monopolspel när vi var små som jag tog med hem till Kent och Evelina för några år sedan när vi hade semester och nu två barn senare så räknar jag inte med att få tillbaka det i samma skick, vill inte ha tillbaka det alls :-) Tänk vad roligt de kanske kommer ha med det när de blir lite äldre.
 
Hittade att det finns nya Monopolspel nu som inte är Stockholmsbaserade. Finns även Monopol - Uppsala version och en Göteborgsversion. Självklart önskar jag mig Gbg versionen!
 
Jag kommer ihåg ett annat spel som jag önskade mig när jag var liten som jag aldrig fick. Sara hade det spelet nere i Vita Sannar och vi spelade det rätt ofta när vi var där som barn eller tonåringar :-)
 

Tillbaka i Götet

Nu är vi tillbaka hemma i götet efter en långweekend i Mellerud. Det är skönt att komma hemifrån lite även om man har semester. Igår var Kalle ute med grabbarna grus på sjön hela dagen. Hämtade honom vid Slussen i snäcke kl 3 inatt :-) jag var hemma hos mamma och Malin en sväng igår kväll och spelade lite spel och hade trevligt. Det blev bl.a. Kasta gris och monopol som vi inte han spela klart. Kanske kan spela vidare till helgen? :-) I förra veckan skickade jag iväg en beställning av framkallning av massa kort, 368st för att vara exakt. Nu har korten kommit så jag ska sätta mig och kolla igenom dem nu. Kul!

Dagens fråga: Framkallar ni era kort från tex resor eller annat? Eller har ni dem bara på datorn?


Semesterlördag 28juli

Åh vad det är underbart med semester. Idag regnar det som om himlen vore öppen men det gör inget. Vi har haft många fina dagar denna första semetervecka. Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och umgås lite. Körde in Kalle till Mellerud förut för han skulle upp till Jacob med grabbarna grus = Jonas, Kaling, Gajan och Andreas. Blir säkert liv i luckan uppe i Jacobs stuga ikväll... Se upp ni som färdas på sjön för det kommer säkert åkas en del båt med.

Vi ska in och handla lite mat nu och sedan åker vi upp till Köpmannebro igen och lagar lite Tacos Mums!

Har inte kunnat uppdatera bloggen lika ofta nu pga dålig teckning uppe i de Dalslänska skogarna vid Köpmannebro... vet inte vart närmsta 3G mast är... inte nära iallafall. Vil jag nått får jag väl skicka röksignaler för att få hjälp ;-)
 
Här är mina två semesterfirare i sitt esse
 

Sofias 6års kalas i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moppe tur

 
 
 

Brasseriet

Igårkväll åkte vi upp till Brasseriet i Håverud för att äta lite god mat. Vi hade tur med vädret och fick ett bord i solen. Jag tog fisksoppan (LJUVLIG!!!) och de andra tog varsin laxtallrik.


En underbar dag

Idag har vi legat uppe i Köpmannebro vid vattnet hela dagen. Solen skiner och har gjort så hela dagen. Det är 22grader i vattnet och jag har badat så jag är nästan som ett russin även fast jag hick upp gör 1,5timme sedan. Underbara dag!! Hoppas på många fler sånna under semestern.


Sitter i Kambol hos svärföräldrarna

Vi har firat Kalle som fyller år med god mat, dryck och tårta. Jag erkänner jag åt. Det är så svårt när man är borta hos folk, speciellt äldre, att säga nej till tårta för det blir alltid "Va ska du inte äta någon tårta?" och 1000 efterfrågor på varför. Min svärmor är fantastisk på bakverk och tårtor så det tar emot att säga nej :-) ja vet att jag talar emot mig själv och ska man gå ner nått i vikt så hade jag kanske skulle behövt säga nej. Men inte idag, då tog jag en liiiiiten bit. Nya tag imorgon. Då blir det sola och BADA!! Fan vad jag ska bada! Nu sitter jag, Kalle , Andreas och Gaby ute på altanen och tjötar. Trevligt!


Grattis!!

Idag fyller min älskling 34år och det firar vi genom att skjuta fast de sista takbrädorna :-) när det är klart är det slappa och semester som gäller. Ikväll blir det yberraskningar och paket i Köpmannebro. Ska bli skönt att komma dit upp, det är ingen riktig sommar om man inte har vart där. Grattis på födelsedagen min älskade!


På väg hemåt

Sitter just nu på grön express hem från stan. Så varm och skönt ute nu, några glas vin innanför västen och 2:semesterdagen. Kan det bli bättre? Vi har ätit god mat på La Buffé i Vasastan med trevliga kollegor. Imorgon väntar ännu en solig dag enligt SMHI :-) känns bra att vara ledig då :-) vi tar och styr kosan mot Mellerud för några dagar imorgon kväll. Elvis, gitarren, badkläder och grillen får åka med. Kanske man kan ta årets första dopp i sjön imorgon kväll. Det är ju egentligen katastrof att inte JAG som annars är mer i vatten än på land inte har badat ute än. Åh nej älskling, spat räknas inte ;-) Känns iallafall fantastiskt att ha semester!


Date @ work

Ikväll ska vi ut och tacka av två kollegor och chefen som ska sluta hos oss. Först tar vi några drinkar på kontoret. Sen blir det mat på La Buffé i Vasastan.


Gräsklippning

Gräsklippning är nått som jag verkligen gillar vad gäller annars vanlig " granbgöra". Det är min stund helt enkelt. I med lurarna i öronen fylld med bra musik och sen drar jag iväg.


Välkommen solen!!

Välkommen solen och de 24grader som det står ska komma idag. Ni är SÅÅÅ efterlängtade!! :-) Här hittade jag mina älsklingar imorse. Båda när de trivs som allra bäst. En blir kliad och kelad med och den andre med morgonkaffe och sin gitarr.


Plättlunch

Idag trodde vi att vi skulle hinna klart med taket i uterummet men det gjorde vi inte riktigt. Vi tar det lite som det kommer, vi har ju faktiskt semester.

Till lunch blev det plättar och jag kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville ha Katrins från hennes bok eller om jag ville ha några med kokos och mandel som jag såg på www.lchfrecept.se. Jag testade båda :-) Katrins är nog dem som är mest lik "vanliga" i smaken men det var absolut inte nått fel på kokosplättarna. De var nog min favvo, eller Katrins?eller kokos? Äh! De var bra båda.

 

Kokosplättarna är de ljusaste närmast i bild.

 

Semesterdag nr1

Underbart att ha semester. Den första semesterdagen är här och vi börjar med en ägg och bacon frukost. Inget höjdarväder denna första Semesterdag men det gör inget alls. Idag fortsätter vi nämligen att sätta innertaket och isolerar i uterummet. Planen är att vi ska vara klara med det idag. Läste på Aftonbladet.se förut att "den tyska värmen" snart är här. Kollade genast på SMHI och klart.se och prognosen visar 17-23grader. Tyska värmen ja tackar ja...


Klara för dagen

Nu har vi kastat in handduken för idag. Vi började med att spika upp några långa smala brädor som sedan själva taket skulle spikas upp på. Efter det spikade vi upp några brädor i taket och sedan isolerade vi taket. Nu har vi packat in allt och tar kvällen. Kanske tar vi ett bad om en stund. Eller inte... Vi gör som vi vill.. Vi har ju semester :-)

 

 


Omelett!

Det är vad kök Frida bjuder på till lunch idag när vi är ute och snickrar. Närmare bestämt en bacon, lök och ostomelett. MuMs! Idag sätter vi innertak till uterummet. Fint blir det.
 
Kanske kommer upp lite bilder senare ikväll.


Fan vad poppis

Har suttit och letat biljetter till Johan Glans i säkert 45min nu. Lördagen är helt fullt så nu har vi prelbokat på fredagen. Tyvärr spridda platser med, men som mamma sa vi är ju där för att se honom inte snick-snacka med varandra. Hoppas Sara och Tina kan även på fredagen.
 
Nu ska vi gå ut och sätta tak i uterummet. Tjoho! :-)

Nostalgi

Titta vad jag hittade på mitt flickrum. Mitt allra första visitkort när jag spelade som Dj. Minns tillbaka med ett stort leende på läpparna :-) DaFreak har bytt namn och heter numera Adapt. Ni hittar dem på www.adapt.se


Hamrane bak& kaffestuga

Idag tog jag med min kära mamma på en utflykt till Hamrane bak&kaffestuga. Man får ju passa på en sån här fin dag när man kan sitta ute med klarblå himmel i solen. Bra start på dagen med lite klengås. Mums! En kolhydratschock för min kropp som knappt ätit en kolhydrat på snart en månad. Har vart lite bubblig i magen hela dagen men det var det värt. Är ni i närheten så åk dit!! Supermysigt och väldigt gott. Www.hamrane.se


Inga fall för oss ikväll

Vi struntade i att åka till Trollhättan och stannade hemma och tände grillen och öppnade en flaska rött. Kalle har spenderat kvällen med sina föräldrar och jag med mina. Tidigare ikväll hyrde jag och Malin två filmer på pressbyrån som vi skulle se ikväll. Nu har vi precis sett klart på Svensson Svensson och skulle se den andra. Men Malin är ute på stan och skulle tjinxa på en kompis och ta ut lite pengar till en träning imorgon så hon åkte iväg för över en timme sedan. Nu sitter jag här själv i soffan och funderar på om jag ska sätta igång filmen själv eller om jag ska gå och lägga mig. Jag skulle nog allt vilja sova borta i kambol med Kalle, men efter några glas vin till maten så blir det ju svårt att ge sig ut på egen hand. Jag messar Malin så får vi se om hon är på väg hem. Imorgon ska vi ut till Hammrane bak&kaffestuga och äta klengås. Det är tradition på sommaren så det ser man ju fram emot. Lite svårt att göra det LCHF. Kan ju inte bara äta smör och riven ost? Nä imorgon ska jag unna mig en klengåsfrukost. Natti natti på er! :-)


Swedish brännboll


Fallens dagar

Ikväll kanske vi ska åka ner till Fallens dagar i Trollhättan en sväng. Kika på fallen, strosa på stan, äta lite gott och kanske se Loreen som ska uppträda.
Hoppas regnet håller sig borta bara.
 
 

Gillar Elvis

Elvis är en av mina favoriter. Brukade alltid läsa Metro förr bara för att få min dagliga dos av Elvis. Precis min humor, I like! Jag brukar få samlingsböcker av min snälla syster i julklapp och nu hittade jag dessa två i mitt gamla flickrum hemma hos mamma & pappa. Är inte speciellt trött heller så nu kan jag säkert ligga och läsa i en timme. Natti natti!


Hos svärföräldrarna

Kalles föräldrar har lånat några får på prov över sommaren av en bekant för att se om det är något de skulle kunna tänka sig att ha. De är så förtjusta i dem och är ute och pratar och matar dem hela tiden. När vi kom till Mellerud idag så åkte vi dit för att säga hej och titta på fåren. Titta vad söta och ulliga!


17grader & regn

Ja det är vad den här dagen har att erbjuda. Det känns som att vi är rätt vana vid 17grader och regn vid det här laget. Visst hade det vart kul om det kunde vända och temperaturen kunde ta sig över 20 sträcket någon gång under min semester. Tänk om man någon gång kunde få ha den turen. Det återstår att se. Såhär ser iaf prognosen ut för de närmsta dagarna.


Äntligen semester

Det är en väldigt speciell känsla när man går från jobbet och vet att man ska vara ledig i 3veckor. U.N.D.E.R.B.A.R.T!!!
Vi börjar ledigheten med en tripp till Mellerud och en begravning. Kalles farmor gick bort för 2veckor sedan.

Får se hur länge vi har tänkt stanna. Kanske åker tillbaka på fredag kväll. Kalles bror med familj är hemma från Korea på semester så det blir säkert en tur upp och hälsa på dem. Ska bli kul och trätta familjen lite med... inte sett dem på länge. Speciellt inte Malen :-) Hon har semester nu med så vi kanske kan ta en tur ner till Vita och spela minigolf?
 
Ikväll har vi spikat underspikningen på uterummet. Det blir så fint! I helgen som kommer ska vi skjuta upp innertaket och isolera uterummet. Sen är det rätt så klart, bara lite måla väggar och så som saknas. Nån som känner sig sysslolös så är ni välkomna hit =)
 

Johan Glans

I höst kommer min favorit komiker till Göteborg. Helgen den 12-13 oktober kommer han hit. Åh jag vill så gärna gå och se han.
 
Frågan är- vem vill följa med? Du?
 

Till hantverkaren ;-)

Kalle lämnade sitt nya "visitkort" till snickarna när de var här igår. " Ring mig så fort det är nått ni funderar över ".

Humor!


Lunchdate

Japp idag hade jag lunchdate i stan. Mötte upp bästa Tina i Nordstan och gick sedan sicksack mellan alla turister och fotbollsspelare (gotia cup nu ) till Condecos uteservering och tog en lunch i solen.


Titta så fint

I veckan ska jag olja sidorna så de är klara att börja måla. Efter det så är det dax att sätta upp underspikning och sedan den sista vindskivan. När det är klart ska vi sätta upp innertaket.

 


Slimfood

Kalle har ätit mat med snickarna så jag har köpt med mig en sallad to go. Hungrig som en varg, snart hemma. Snart!


Tjo-ho!

Åh vad det ska bli spännande att komma hem från jobbet ikväll. Kl 7 imorse kom snickarna och denna gång är Kalle hemma så nu kan inget gå fel som sist. Mindre tjo-ho var vågen som imorse visade +0,7 :-(. Inga promenader denna vecka heller så jag får väl skylla mig själv. Ändring på det från och med nu. Buss till jobbet idag :-) promenad till jobbet och hem.

Titta här är glasdörrarna till altanen !! :-)


Söndag eftermiddag

Sitter vid datorn, lyssnar på spotifys toplista och tar 5. Kalle ligger och vilar middag på soffan. Idag har jag jobbat hemifrån ett par timmar på eftermiddagen, jobba hemifrån = lyx! Igår var ju stora pysslardagen och vi fick mycket gjort. Jag körde med högtryckstvätten på altanen och kalle skruvade och målade.
 
Ska gå ut nu igen och ta det sista som jag inte han med igår och Kalle skulle måla en sista gång. Imorgon kommer Skepparn och sätter in glaset och nån liten vägg eller vad det var. Kalle är hemma imorgon och kollar så att allt blir rätt denna gång :-)
 
Skönt med bara 3arbetsdagar kvar innan semestern :-) Har ni ledigt nu med? Har ni några planer? Tell me!
 
Vi hyrde film i fredags, Kalle ville se nått "med mycket slagsmål och där de skjuter mycket" så det blev "Killer Elite" med bla Robert De Niro i huvudrollen. Mycket bra! Rekomenderas! Det var mycket skjuta å slagsmål men inte så överdrivet mycket, typ slå slå sparka sparka och 20min senare  ingen har fått så lite som ett blåmärke än, utan lagom :-)
 
 
I en trailer innan filmen började så visade de en bit från " Abduction" Den verkade vara väldigt spännande. Ett + är att Taylor från Twighlight  är med = ögongodis :-)
 
 

Missa inte!


Sommarlunch

Idag åt vi rester från gårdagens grill till lunch. Jag piffade upp salladen med lite jordgubbar och fetaost. Jättebra kombination om ni inte redan testat. Avocado är gott ihop med men jag hade ingen hemma.


Högt tryck

Det går inte snabbt med en högtryckstvätt, iallafall inte om man ska vara noggrann. Eller ja, det går ju betydligt mycket snabbare än om man skulle gjort det för hand :-) Titta vad fint det blir :-)


Beachvolley 2012

Godmorgon på er!

Idag är det den årliga Beachvolleyturneringen  i Mellerud. 27lag var anmälda igår och jag hoppas att de får lite fint väder så att de iallafall kan vara ute. Kollar man på väderleken så ser det ut som det kan komma att bli lite sol och att regnet ska komma först ikväll. Tur! Men det kommer nog inte bli som förra året när himlen var klarblå och solen sken hela dagen. Good times.

I år hade vi tänkt att vi skulle dra ihop ett liknande lag fast med lite grabbar så vi iallafall skulle ha chans att vinna ett sett till och med en match om vi hade tur ;-) Vi siktade in oss på helgen 7juli redan förra året men så var det visst helgen efter dvs nu den 14/7 som det skulle vara. Då sket det sig för vårt lag. Hälften hade redan planerat in i kalendern att det skulle vara helgen innan och hade andra planer denna helg eller var uppbokade med jobb eller liknande.

Vi bestämde helt enkelt att vi får passa iår och ta sikte på nästa år istället.

Hihi... så här skrev jag den 8/1 när vi var uppe i Köpmannebro och kikade lite...

"Tänk att det "bara" är 6månader kvar tills vi sitter nere på bryggan efter en superlyckad bv turnering nere på Vita Sannar. I år kommer det gå mkt bättre än förra året. Dels för att vi kommer att ha killar med i laget å dels för att vi kommer lägga upp intensivt träningsprogram i slottsskogen i slutet på maj- juli :-)"

 

Titta vad underbart vi hade det förra året! Nästa år, då är vi oslagbara som GES sjöng -94.

 


Mmm...helgfeeling

Sitter i soffan med ett glas rött, en snickersbit, lyssnar på Brad Paisley-hits alive medans regnet öser ner utanför fönstret. Det gör inte ett dugg, regna på bara! När mörkret har infunnit sig så smyger jag ut och badar lite. Jag gör vad jag vill - det är helg. Det bästa av allt är att det är endast 3,5 arbetsdag kvar till semestern! Tjoho! :-)


Fredagsmys

Har precis ätit en god oxfilébit med bea, feta och sallad. Till efterrätt blir det hallon med grädde.


Haha! Humor!

Hittade denna i en kompis facebookstatus :-) Underbart!

Just completed a 70 g/140 ml Glassbåt with SNACKKEEPER

Duration: 0:08:31 / Calories eaten 142
 
Tack Terese! :-))

Glasstest

Jag köpte med mig en av varje av de LCHF glassorter som fanns på Ica maxi i Kungälv. Nu har jag provsmakat en liten sked på varje sort och så här ser min topplista ut:

1. Himmelsk röra

2. Chokladbomb

3. Vanilj

4. Choklad

5. Vaniljdröm

Den himmelska röran var supergod så den kan bli farlig i sommar.


Maaat

Åh jag är så hungrig så jag tror jag dör!! Nu ska det verkligen bli mums med en fetaost och soltorkade tomater Wrap !


Harmonisk lunch

Sitter ute på 6:e våningen med min lilla matlåda. Nere på marken står en stor grön lyftkran som hissar upp byggmaterial till gubbarna på taket eftersom det är så stora saker som inte går att ta inne. Hoppas de inte slarvar med att surra fast sakerna för jag vill inte ha denna i skallen. Den svingar nämligen 4m över mitt huvud :-)

 


Sommaren är räddad!

Jag fick reda på av mig kollega Lisa att det numera finns LCHF-glass i väldigt många välsorterade livsmedelsbutiker. Hon hade testat några och självklart måste även jag testa, jag som älskar glass en varm sommardag.
 
 
Hitta din närmsta butik här! http://www.alvestaglass.se/Sockerfri.html
Den finns till och med på ICA i MELLERUD om jag blir sugen när jag är uppe på semestern, gött!
Tack Lisa! :-)

Testar ny leksak

Kalle fick sin nya vintage Marshall förstärkare på posten idag och sprang runt som ett barn på jul när han kom hem med den förut. Nu är den inkopplad och testad i säkert 2timmar nonstop. Jag låter honom hållas för jag vet vad lycklig han är :-) Men om det inte är tyst om en timme när jag vill lägga mig så slår jag av säkringarna ;-) hehe...


LCHF Snickers

Jag har testat ett nytt recept i veckan för jag tycker det är rätt kul att baka och spännande att hitta på nya saker som inte man har gjort innan. Numera är det ju bara LCHF som gäller och nu har jag alltså testat att göra egen snickers och de blev riktigt goda!
 
Här har ni receptet om ni vill testa, och det tycker jag ni ska göra :-)
 
Ingredienser:
400 g mörk choklad 70 %
200 g smör
350 g jordnötssmör utan socker ( ex kung markatta)
 
Gör så här
Jag använde en rund form med löstagbar kant modell lite större.

Smält 200 g choklad och 50 g smör i vattenbad. Smöra formen lite i botten så det inte kommer fastna så mycket. Häll ut chokladen, bred ut till ett lager och ställ in i frysen så det stelnar.
 
 
 
 
Koka upp 100 g smör och 350 g jordnötssmör. Bred ut detta ovanpå chokladen och ställ in i frysen igen (måste stå nu typ en halvtimme för att stelna). Smält resten av chokladen och smöret i vattenbad så länge, 200g + 50g. Häll ut detta i formen, och sen in i frysen igen tills allt har svalnat och stelnat.
 
 
 
Sedan skar jag bara upp allt i kuber, typ engelsk konfekt-style. Förvara i frysen eller kylen, smälter i rumstemperatur.
 
 
 
Voala! :-) Räcker med 2bitar åt gången för de är väldigt mäktiga.

Dagens restips

Pratade med två kollegor på lunchen om div utflyktsmål i närområdet. En kollega tipsade om att man kan åka på en dagsutflykt med påt från stenpiren till Vinga. Det lät himla trevligt tycker jag som aldrig har varit ute i skärgården här i Gbg. Skäms på mig :-)
 
Jag tipsade min kollega att hon skulle ta en tur till Palmstranden om hon fick chansen. Det är helt fantastiskt.
Kolla in dessa bilder!
 
 
 
 
Visst är det häftigt?! Man kan inte fatta att detta ställe ligger strax norr om Fredrikshamn, Danmark. Rekomenderas varmt!
Mer info hittar ni här: www.palmestranden.dk

Beställd!

Denna hälsovästen är nu beställd och kommer till mig på posten innom 4arbetsdagar. Jag behöver den!! Sitter som en säck potatis på jobbet. Kanske hinner testa den några dagar nästa vecka innan det är dax att gå på semestern. Fler här på jobbet som har pratat om att köpa en sådan för vi stter lika dåligt alla 4 i vår grupp :-)
 
 
 
 
Ni hittar den på www.halsovasten.se
 
 
 
 

Soffhäng på lunchen

Idag har hittills vart en väldigt trött dag. Inte alls för att vi var på aw igår, hade ändå inte lagt mig tidigare om ja hade vart hemma. Men det känns att man jobbar och har jobbat mycket de senaste 3-4 veckorna. Sjukdommar, vab och annat som man inte kan påverka har gjort att jag är den som vart här mest. Tempot har vart väldigt högt när man bara är två på plats så nu börjar det komma ikapp en. Jobbar denna veckan och fram till torsdag nästa vecka sen är det semester!


Fruuuuuukost!!!!

Ångrar lite att det inte blev en burgare med Johanna igår. Känner att magen kanske inte hade vart lika tom. När jag vaknade förut så kändes den helt ihålig :-) Men det löser vi med en stadig baconfrulle. Hade inga ägg så idag blev det dubbel dos bacon. Det är ju ändå lillördag så man får ju lyxa till det lite ;-)


Trevlig aw med kollegor

Plats Locatelli


Buss idag igen!

Står och väntar på bussen mot stan som skulle kommit för ca 3min sen. Jaja, den kommer väl... Anledning till all denna plötsliga bussåkning är att vi ska på sommar aw med några kollegor efter jobbet. Tanken från början var en filt, BIB rose, solbrillor vid kanalen men så som vädret ser ut nu så får vi nog försöka hitta en uteservering med infravärme :-)


Regnar utanför mitt fönster

Jag kan faktiskt tycka att det är rätt mysigt att sitta inne och kura ihop sig i soffan när regnet öser ner utanför fönstret en sommardag. En dag räcker! Vill absolut inte ha mer regn än så på min semester. Å på tal om semester så har jag börjat längta lite efter min semester nu faktiskt. Bara denna och nästa vecka kvar sen 3 veckor semester.
 
Längtar bort till vår vecka i Grekland i september med. Det är så himla trevligt att ha en resa att se fram emot. Håller ni inte med?:-)
 
 
 
Mmm....Njutomlands! I love!

Åker buss

Ja hör och häpna! :-) Kalle hittade inte sina nycklar imorse och jag trodde att jag jobbade kl 8-17. Men icke! Slutade 18 så han kom förbi och hämtade nyckeln och åkte hem för att greja. Nu sitter jag som sagt på bussen och det är rätt trevligt. Enda lilla minus är att jag har glömt mitt headset till ifånen så det blir ingen musik. Kanske ska sjunga för mina medpassagerare. " en busschaufför en busschaufför det är en man med glatt humör"


Sakta men säkert

Imorse var det dax att hoppa upp på vågen igen och den visade -0,7kg denna veckan med. Så efter två veckor LCHF med, utan promenader, så har jag tappat totalt -1,4kg. Mer promenader så kanske det visar lite mer. Men jag är nöjd! :-)) Sara var ute och spontanfiskade lite igår och fick visst Loch ness odjuret på kroken. Hon säger att det vägde 10kg men jag tror hon ljuger, minst 25kg ;-)


1:a stykning klar

Har hunnit med en första strykning av ben och baksidan idag. Kalle är klar med golvet så nu är det själva ramen om altanen kvar och den fixar vi imorgon. Nu ska vi bara njuta av kvällen, vi tar med oss en flaska skumpa ut i badet och firar vår årsdag ikväll istället.


Byggarlunch

Idag bjuder kök Frida på en kyckling i jordnötssås och till det serveras smörkokta grönsaker. Solen skiner och det är ca 24grader på altanen i skuggan. Perfekt väder att arbeta i.


Sköna söndag

Idag fixar vi det sista ute med altanen. Kalle skruvar i de sista brädorna och jag håller på å målar baksidan på farmors gamla bänk. Vitt å fint ska det bli.


6år tillsammans

Idag har jag och min älskade sambo varit tillsammans i 6år och förlovade i 4år. Tänk vad tiden går fort. Jag älskar dig så himla mycket och är lika kär & galen som den dag vi träffades. Puss min skatt!


Ä.N.T.L.I.G.E.N!!!!!

ÄNTLIGEN fungerar http://blogg.se" app igen efter att ha legat nere i snart 1månad. Hurra hurra!! Nu kan man blogga oftare/lättare än innan då man vart tvungen att roffa åt sig datorn hemma så fort den blir ledig :-))

Vi = jag, Kalle, mamma & pappa har vart en tur ner till Puttgarden idag och fyllt på lagret inför kommande semester. Kl 05:30 åkte vi hemifrån imorse och det flöt på bra så vi kom med en tidigare färja både i Helsingborg och i Rödby. Ca 2timmar shopping i bordershoppen så var vi i kön till färjan hem.

Vi stannade i Køge, ca 7-8mil söder om Helsingör för att tanka. Ingen av oss hade vart där innan så vi tog och körde en sväng genom samhället och det var riktigt mysigt. Vi hittade några trevliga restauranger nere vid hamnen och hoppade in på en av dem. Vi beställde in varsin smörstekt rödspätta, den smakade ljuvligt! Mätta och belåtna satte vi oss i bilen igen och körde de sista milen mot färjan.

 

Nu har vi precis kommit hem igen efter en mycket trevlig dagsutflykt. Trötta efter ca 95mil i bil och alla fantastiska intryck. Tack för idag familjen!! :-)

 


Fredag 6/7

Idag har det inte hänt så mycket mer än jobb, jobb och jobb så det har inte vart så mycket att skriva om. Ikväll hände det lite mer för då kom mamma & pappa hit till oss. De sover här hos oss för tidigt imorgonbitti drar vi till Tyskland på en liten utflykt. Det är dax att fylla på lagret inför semestern så det ska bli kul med en liten road trip. Vi har inte bestämt än om vi ligger över natt nånstans eller om vi ska åka hem samma dag. Vi tar det som det kommer helt enkelt.
 
Nu är det hög tid att gå och lägga mig. De andra sover redan, till och med katten ;-)
 
Titta här vilken rolig syn som mötte mig inne i stan tidigare idag. Står på en parkering och väntar på Kalle som är ute ett ärende, jag satt kvar i bilen eftersom det regnade som F*N ute. Helt plötsligt så kommer det en "Paddan" båt och smyger förbi i typ 2knop. Det var kanske max 8 turister i den stora båten och de satt där i sina ponchos och paraplyn :-) haha! Varför väljer man att åka Paddan en dag som denna?? Har man bara en dag i Göteborg och man måste göra alla turistgrejer på en gång eller vad?.
 
 
Detta var precis innan den skulle passera den låga bron "osthyveln" hehe... alla började resa sig för att sedan krypa ihop nere på golvet. :-) haha! Hoppas de iallafall kände att de fick valuta för pengarna.

Night snacks

Kände mig lite småsugen på nått litet att äta innan det var dax att krypa till kojs. Köpte en ny prästost i veckan så nu blev det 3st finncrisp´s men en sträng mayo och en ostskiva. Hur gott är inte det då? M.U.M.S! :-)

Sorry för kass bild, Ifån med blixt = ingen hit! Men men..


Välkomst kommitén

När jag kom hem från jobbet tidigare ikväll ser jag Elvis komma springandes genom kattluckan och mot bilen samtidigt som jag kör in på parkeringen. Stannar bilen och då hoppar han rätt upp på motorhuven och sätter sig jamandes och tittar på mig. Så söt!
Vi hälsar, kelar lite och då är han nöjd så vi går och sätter oss på altanen tillsammans med Kalle och äter lite jordgubbar.


Kvällens planer

Nu har jag målat klart två hela vindskivor och grundmålat de andra två så nu får de grundmålade torka innan det är dax för steg 3 imorgon. Kalle är superduktig och lägger trallen på de små ställen där det saknas. Han kommer bli färdig med det imorgon för man vill ju inte såga och störa grannar nu så här sent på kvällen.

Jag hade tänkt att jag skulle göra LCHF-snickers idag men jag köpte för lite choklad så jag får ta det imorgon istället. De ser så smaskiga ut och jag ska nog hacka lite jordnötter och ha i den smälta jordnötssmöret för att få dom lite extra nötiga. Men som sagt, får återkomma med det imorgon.

Nu ska jag hoppa ut i badet för man får verkligen passa på och njuta nu när det är så fina/varma kvällar.

Bye Bye!

Snabbmiddag

Idag orkade ingen laga mat så jag svängde förbi pizzerian och köpte varsin kebabsallad med fetaost. Mums!

Nu fortsätter vi mer målande, sågande och skruvande.


Kvällsbadar

Det var ett tag sedan vi badade nu. Säker 1,5vecka sedan... inte bra. Måste bli ändring på det. Vi börjar nu.
 
God kväll! :-)
 

Snart onsdag

Snart onsdag och halva veckan gjord. Bara 2,5vecka kvar till semestern = S.K.Ö.N.T! Har inget ångest av att det är så "långt" kvar utan känner på mig att den riktiga sommaren inte kommer förän helgen innan jag går ändå :-) Så ni som har semester nu... hehe, synd för er ;-)

Idag har det vart en helt hysterisk dag på jobbet. Kom dit kl 9, poff så var klockan lunch och sen sa det swich så var klockan 18 dax att gå hem. Hoppas min kollega kommer imorgon annars blir jag all alone.

Innan jag kom hem från jobbet så hade Kalle redan oljat och målat alla vindskivorna med grundfärg. Imorgon ska han vara ledig och pyssla här hemma. Önskar att jag kunde vara med... men men.

Nä nu ska jag gå ut och ge honom ett handtag sen är det dax för jordgubbar och grädde. Glömde titta efter mini vaniljburken som Sara hade. Hade så bråttom genom affären för att handla det jag skulle ha till middagen eftersom jag var rädd att jordgubbarna skulle ta slut utanför affären. Men jag han! :-)
 

Trädgårdsfix

Gräset är klippt och jag har till och med hunnit olja in 2st vindskivor innan myggen och knotten blev allt för jävliga. Fyllt på mer vatten i poolen har vi åxå gjort. Imorgon kanske man ska unna sig ett bad... ja det tror jag bannemej :-)
 

Mätt som en plätt

Sitter och tar fem i soffan nu efter maten. Är proppmätt men med en skön känsla, inte som man kunde bli när man käkade kolhydrater. Det känns jävligt bra nu med detta me like!
 
Ikväll bjöd kök Frida på wrap med en röra på bacon,creme fraiche soltorkad tomatsmak,hackad rödlök och fetaost. Mums!
 
Vad tror ni om denna bilden då? 1liter grädde :-) hehe...coolt! Hade inte sett så stora förpackningar innan jag såg den i Karlstad i helgen så var tvungen att kolla även här hemma och visst fanns den.
 
 
Nä nu har snart mina fem vart och det är dax att dra igång med gräsklipparen. Tror inte det kommer nått regn ikväll, hoppas inte det iaf. Det ska tydligen bli rätt bra väder i veckan runt 20-24grader. Härligt!

Måndag 2:e juli

Hej hopp måndag morgon igen. Ny vecka nya möjligheter! Hoppas att det inte blir nått regn idag för jag har tänkt klippa gräset när jag kommer hem. Det får INTE bli så långt som sist.

Imorse hoppade jag upp på vågen för att se om det hade hänt nått sedan förra veckan. Det hade det, inte mycekt med -0,7kg. Jag är nöjd.
Lite mer promenader nu denna vecka så får vi se vad resultatet är nästa vecka.

Ha en bra dag alla! :-)

Helgen i bilder

 
Ymers dagcenter på utflykt :-)
 
 
Sara var för ivrig med hårblåsen så borsten fastnade.
 
 
Buttan funderade på ett par nya skor. Snygga..? Ön nä!
 
 
Mötte en indian på Harrys och undrade vad han spanade efter. Vet fortfarande inte..
 
 
 
Två fina smulor på torget efter krogen stängt. Nu promenerar vi hem!
 
 
Middag ute på balkongen i solen. Underbart
(jag åt inte enbart kyckling & sås utan tog sallad jag med )
 
 
Efterrätt - jordgubbar och vispadgrädde
 
 
Mina nya Turk-sandaler

The weekend

Sitter i Saras soffa och blogga lite...Buttan klipper Saras lugg inne på toa och sedan blir det film i soffan tills det är dax att åka mot tåget. Igår vaknade vi jättesent tror alla 3 blev lika förvånade att vi sovit så länge när vi såg att klockan var 11. Upp och fixa frukost och sedan tog vi Saras nya silverpil ut till Lager157 för lite outletshopping. Hittade 2fina klänningar den ena kostade bara 100kr, vilket fynd!
 
Sen blev det även en tur ut till Bergvik. Första stoppet blev skopunkten men inget köp där utan istället blev det ett par fina (Turksandaler som Buttan kallade dem) sandaler, från Scorett. Mycket nöjd!
Väl hemma efter ett par timmars shopping så fixade vi lite mat. Sara hade en kycklingrätt med en väldigt god örtsås som vi gjorde. Den var fantastiskt god! Note to self, Köp kycklinginnerfilé!
Många vinglas senare var det dax att hoppa in i taxin mot stan och svänga våra lurviga på Harrys. Kl 02 stängde de och vi PROMENERADE hem istället för att ta taxi. Bra! Det blev även ett besök på McDonalds och jag köpte 2st cheeseburgare som jag åt UTAN bröd med bea och ett glas vatten.
 
Jag är så jävla nöjd med mig själv att jag har lyckats hålla strikt LCHF hela helgen! Ingen mjölkchoklad utan 70%, inte äta skräpmat på donken utan att jag som sagt åt bara hamburgaren med ost och bea.
 
Nu kör vi bara vidare! Way to go Frida!! :-)

RSS 2.0