Framme i Karlstad

Hade bokat tågbiljett upp och tåget skulle gå kl 19.17 från Gbg. Jag slutade jobbet kl 18 så jag travade till stationen och upp till Cristal baren och tog mig ett glas vin innan det var dax att gå mot tåget.
 
Jag hade även köpt med mig lite snacks att ha på resan. En nätpåse med Babybell och en burk keso med feta & olivsmak.
 
3timmar senare dvs kl 22 var jag framme i Karlstad. Sara och Buttan hämtade upp mig i gröna faran och så åkte vi hem till Saras place. Hon hade dukat upp ölkorvar, ostar och färska jordgubbar med grädde. Mums! Lite rosé till det och snacket var igång. Nu sitter vi i soffan med varsin telefon i handen och är "internet sociala" med varandra. Spelar div spel, finger slayer och ritar teckningar till varandra. Snart dax att bädda för kvällen nu när vi alla tre känner att John Blund börjar komma och besöka oss. Jag och Buttan ska ligga sked har vi bestämt, hehe, hon ligger ytterst så vi får väl se hur länge det varar :-)
 
Imorgon har vi inga planer än, vi tar nog dagen lite som den kommer. Det ska bli fint väder, lite mulet men 18-19grader varmt. Vi pratade om en tur till Lager157 och efter det blir det kanske Bergvik eller stan.
 
Försökte ladda upp lite bilder med jag och Saras Macbook är inte kompisar än. Hm... mera vin, det brukar man ju bli så mycket brightare av *not*
 
Natti natti!

På promenad genom stan...

Nä det var ju visst lite fel. Jag tog en promenad uppe i mina hoods, följde vägen tills den kom ut på en stor väg mot Säve. Gick förbi två tomter som vi var och tittade på innan vi köpten den vi bor på nu. Brukar inte gå så långt bort åt det hållet, varför vet jag inte, men idag gjorde jag det. Var lite nyfiken på om det var några hus där eller ej. Det var det. 2st stora fina 1-planshus. Båda med fint läge och kvällssol :-(
 
 
Man kan jag ångra ibland att man inte tittade efter på tex kvällssol mm..när man köpte tomten. Då hade vi kanske hamnat där uppe istället. Men vi var ju rätt gräna i hus köpar branchen och vi tyckte att vår tomt låg så himla fint i den gröna, lummiga och fina skogen.
 
Här är vår tomt innan vi började bygga :-)
 
 
Nu skulle jag inte vilja byta. Vi trivs så bra här i vårt hus i vår lilla familj, jag, Kalle och Elvis :-)

Beer Can Chicken

Ikväll ska vi äta en beer can chicken. Vad är det kanske ni undrar som inte har testat? Jo det ska farbror Frej tala om för er :-)

Man köper en hel kyckling. Saltar och pepprar efter smak och tycke, sedan öppnar man en öl och ställer den på grillen. Efter det placerar man kycklingen så att den "sitter" på ölburken.

Jag tar en promenad så länge för det ska tydligen inte vara klart för än vid 20:30. På med skorna och iväg!


Grillparty på lunchen

Jo men visst serru i det huset jag jobbar sitter massa olika företag och idag hade några tagit med sig en grill upp på terrassen. Där stod de och grillade div korvar i olika storlekar och smaker samt några hamburgare. De dukade upp långbord och sen satt de där och såg ut att ha hur trevligt som helst. Fusk!
Grillen kanske är kvar imorgon så man får ta med sig en stek och slänga på ;-) Undrar om det är " bring your own grillkol som gäller" hmm.. skulle ha frågat.


Minus med sommaren

Det värsta med sommaren är 2saker och det är:
1. FÄSTINGAR
2. GETINGAR!!!!!
 
Kanske går lite långt men jag säger att den gemensamma nämnaren i dessa är "-Tingar" och det finns säkert andra otrevliga saker som också slutar på -tingar som inte är bra.
 
Tråkiga saker som hänt i min närhet med bla dessa två¨.
* Förra året invaderade ett gäng getingar ena hörnet av taket på altanen under försommaren vilket resulterade i att vi knappt kunde vara ute eftersom de var så ilskna. Vi fick till slut ringa Anticimex som fick komma hit och röka ut dem. *muhahaha*
 
* För några veckor sedan blev ju lille Elvis ormbiten. Stackarn fick åka akut till vetrinären och få kortison.
 
* Fästingar är det överallt på den katten eftersom han är vit och långhårig. Han är helt enkelt inte byggd för att vistas utomhus. Men men... svårt att hålla honom inne ;-) Pest eller kolera.
 
* Igår upptäckte vi när vi skulle fylla på klor och lite annat i poolen att det surrade väldigt i ena hörnet. Åh vad hittade vi där?! JO, naturligtvis ett getingbo. Kalle (som är väääldigt allergisk mot getingstick) fick smyga nära och plocka bort sidorna på spat för att sedan med hjälp av en lååång smal bräda försöka riva ner boet. Han lyckades! Men getingarna de blev ju såklart rasande! och surrade runt hela kvällen så vi kunde inte vara ute.
 
Idag har vi vart på Bauhaus och köpt nån geting-pydda på burk som vi ska spruta ner dem med. Haha! Die suckers!!!
 
 
Här har my handyman gjort en egen konstruktion av Sprayburk på skaft för att kunna spraya ner getingarna utan att själv behöva stå i närheten av allt surr. Duktig och fiffig han är min karl.

Mums för kyckling

Idag testade jag ett nytt recept som jag inte gjort innan. Stekta kycklinglårfiléer med gräddstuvad broccoli. M.U.M.S!!

Till och med Kalle som inte är så jätteförtjust i broccoli annars tyckte att det smakade jättegott.
 

TACK!

Tack Katrin Zytomierska för en fantastisk bok! Har plöjt igenom ett par kapitel redan och jag längtar tills jag kommer hem och ska laga mat och sedan läsa ett par rader till i boken. Boken jag läser är " Dags att bli smal" -LCHF på mitt sätt. Så inspirerande och verkligen en spark i baken. Hade hört både positivt/negativt om boken, att hon är elak och "skäller ut en " när man läser. Men det är ju Katrin! Hon är tuff och säger vad hon tycker. Man tar åt sig på rätt sätt och känner så väl igen sig i det hon skriver. Nu jävlar!

Idag ska vi äta kycklinglårfilé med gräddstuvad broccoli. Får se vad Kalle tycker om det. Kalle + Broccoli=NOno! ;-)

Kvällslyx

Just nu är Kalle ute och fixar på altanen och jag ska strax och ut och fortsätta att hjälpa till. Men sen ska jag krypa upp i soffan med en skål S.V.E.N.S.K.A jordgubbar med grädde och läsa min nya bok som kom med posten idag.
 
Vad tror ni om det! :-)
 
 
Nån som har läst boken? Rekomenderas? Jag läser den iallafall :-)
 
 
Somrigt och väldigt gott!
Go kväll!
 

2st paket

Igår kom det två stycken sms att jag hade fått paket som skulle hämtas ut. Det ena var från LCHFklubben och det andra från Lager157.
 
 
I paketet från Lager157 var det den mörka "Pippi Långstrump" tröjan och 3st basic svarta linnen. Alltid bra att ha.
 
I det andra paketet var det div produkter för bakning. Har sett ett recept på en LCHF cheesecake som jag MÅSTE testa :-)
 

Nu är det klippt

Jag skaffade mig mitt första kreditkort ever för typ 1,5månad sedan. Innan vi skulle till New York eftersom vi hade fått uppgif om att hotellet drog en väldigt stor deposition/natt och då försvinner ju hela reskassan. Har hört gått om First Card och har vänner som använder sig av kortet så jag ansökte och fick ett.

Nu när jag fick min första faktura så skulle allt betalas pronto, med en gång. Har aldrig hört att man måste betala allt på en gång på ett kreditkort? Man brukar ju kunna betala en summa och lämna resten till ex månaden efter om man vet att man får mer pengar då. Självklart vet jag åxå att det tillkommer en ränta på det man inte betalar med en gång. Men så jobbar alltså inte First Card utan allt tillbaka med en gång.

Fakturan är nu betald. Kontot är uppsagt och kortet klippt. Bye Bye!


Tåget bokat!

På fredag efter jobbet drar jag till Karlstad och hälsar på mina bästa smulor Sara & Buttan, tjoho! Ska bli spännande att se Saras "nya" (sedan ett år tillbaka) lägenhet. Funderade länge på om jag skulle ta bilen istället men jag sket i det. Tänkte att det går säkert inte snabbare även om det skulle kostat ungefär samma. Nu betalar jag 250:-/väg hamnade det på och då får jag min egen sittplats, Thank´s SJ. Finns det internet på ponny expressen nu för tiden? Länge sedan jag åkte tåg dit upp nu. Det finns det ju på bussarna till och med... fast kanske inte uppe i de Värmländska skogarna. Det är för mycket träd och älgar i vägen ;-)
 
 

30min

30minuters promenad i REGNET avklarat, Check! :-)
 
 
Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder sa alltid min dagmamma när vi var små och hon ville att vi skulle ut och leka. Det har hon faktiskt rätt i. Idag kom jag ut på en promenad TROTS att det regnade och det känns jättebra nu efteråt. Det regnade när jag bestämde mig för att gå ut, inte mycket men lite, därav endast ett paraply. När jag hade gått typ 300m hemifrån så öppnade sig himlen och nu är jag blöt om både fötter, armar och smalben :-) Men vet ni, DET GÖR INGET! :-)
 
Ska nog berömma mig själv med ett bad. Det har jag förtjänat, och det var faktiskt länge sedan nu, säkert en vecka sedan. Har nästan glömt bort hur det var ;-) haah! *NOT*

Favorit i repris

Ikväll har Kalle hjälpt en kollega att flytta så jag fick laga mat efter egen smak och tycke. Då vet ni ju att jag inte kan låta bli lax. Så idag var valet enkelt när jag åkte och handlade på väg hem från jobbet. Det blev lax i rödpesto med blomkålsmos.
 
 
Bästa av allt är att det blir en matlåda imorgon :-) Kalle är på väg hem nu och jag funderar på om man skulle försöka dra med honom ut på en promenad bort till stenen och tillbaka. Jag tror inte att det regnar.

LCHF dag 2

Idag körde vi igång med ägg och bacon till frukost. Känns bra att komma igång med ny rutin nu. Rester av kycklingpajen och sallad till lunch, sen ska jag fundera ut nått bra till middag. Kycklingen i jordnötssås med broccoli till är inte dum. Kalle är ju inte så överförtjust i broccoli... hm, jag funderar lite till...


Dagens middagstips

Idag har jag gjort en kycklingpaj med soltorkade tomater ála LCHF. Den blev mycket, mycket god!
 
 
Här har ni receptet om ni vill testa själva:
Pajdeg
- 3dl Mandelmjöl
- 0,5dl Sesamfrön
- 1msk Fiberhusk
- 50gram Smör
- 1 Ägg
 
Blanda ihop alla ingredienser och lägg i en smörad pajform. Ställ i kylen i 30min.Förgrädda skalet i 5-7min på 200grader. Fyll den med valfri fyllning och sedan in i ugnen igen 25-30min samma temperatur.
 
Jag stekte 2st kycklingfiléer, skivade några soltorkade tomater, hällde på lite riven västerbottenost. På med grädde/ägg. Klart!
 
 

Spelas just nu

 

100% LCHF

Starting tomorrow! Nu går det inte längre. Har sagt det förr och jag säger det igen, men nu MÅSTE det hända nått innan semestern börjar. Suck! Regnet öser ner utanför mitt fönster och jag känner mig som en jävla fet, grisrosa Barbapappa.

Så imorgon startar vi! Eller nej, vi börjar inte imorgon, vi börjar NU! Nettan hade gjort en fantastiskt god kycklingpaj med soltorkade tomater som hon bjöd på i helgen. Både jag och Kalle tyckte den var helt fantastiskt god och nu ska vi försöka oss på den själva. Fast pajbotten ála LCHF då förståss.
 
 

Midsommar i text

Vi hade tänkt åka från Gbg i torsdags kväll men det var så mycket trafik på E6an så vi sket i det och tänkte att vi åker upp tidigt på midsommaraftons morgon istället. Sagt och gjort, vi ställde klockan på typ 8, gick upp och började ställa fram allt som skulle med. Kalle gjorde sin fin fina potatissallad med tillhörande derssing och jag började packa ner allt i kylväskorna. Tror vi kom iväg vid strax innan 10 och det var faktiskt lite trafik ändå även på fredag förmidda men inte alls som på torsdagen. Väl framme i Mellerud fick vi invänta Ulrik, Nettan och William som skulle komma och hämta upp oss för avfärd mot Baldersnäs. Vi hade hört att det skulle vara lite traditionellt firande där uppe och eftersom vi inte hade tillgång till några av de ställen vi vart på tidigare år och firat så tog vi oss en tur upp.
 
Vi satt på picknickfiltarna i strålande solsken från kl 12:30 tills vi åkte hemåt vid 16:30. Det var fantastiska trevligt. Efter det mellanlandade vi hos Ulrik & Nettan för lite mat innan det var dax att åka upp till Kent & Evelina. Det var trevligt men vi kände nog alla att nästa år är det dax att hyra en stuga nånstans och vara på samma ställe och koppla av under helgen istället för att flänga runt så som vi gjort de senaste åren. Det har varit vääldigt kul att inte ha nån speciell plan utan ta dagen lite som den kommer. Men nu är det ju lite annorlunda i och med att alla andra i vårt lilla "gäng" har barn i åldrarna 0-4år så får man ta och anpassa firandet lite mer efter dem än vad man har kunnat göra när vi vuxna har vart själva tidigare.
 
Igår vaknade vi upp i Köpmannebro och käkade lite sillfrukost med mamma och pappa i uterummet. Vad mysigt det var när man hörde hur regnet började smattra mot taket medans vi satt där. Det är sommar feeling det :-)
Pappa hade hittat en gammal låda med mina gamla skolböcker från lågstadiet. Jisses vad kul och läsa!! :-) Rensade och slängde massa gamla teckningar man ritat som man knappt såg vad det var :-) Läste även igenom lite brev från mina gamla brevkompisar som jag inte ens kommer ihåg att jag hade några. Tydligen växlade jag brev med bla Sara och Morgan. Hade fått ett från Morgan där han skrev:
 
"Hej Frida.
Jag vill gärna vara brevvän med dig men jag är ingen storskrivare. Tack och hej leverpastej!"
 
Haha! :-) En mening på ett helt brevpapper med väääldigt stora bokstäver. Sött!
 
Sen hittade jag ett från Sara som skrev så här:
 
" Hej Frida.
Hur mår du? Jag mår bra. Hur tycker du att det ska bli att börja skolan igen? Jag tycker det ska bli inte kul. Vad tycker du om fröken? Jag tycker inte om våran fröken....osv"
 
Sen hittade jag även ett brev som TACK och lov  INTE skickades iväg. Det var ett brev jag och Sara skulle skicka till Arvingarna som var våra STORA idoler och kärlekar vid 10-års ålder. Haha!
I brevet stod det bla:
 
"Hej Killar!
Vi är två av era största fans och vi bor i Mellerud. Vi tycker det är tråkigt att vi inte kan komma till er spelning när ni är här eftersom vi är för små. Så vi tänkte höra om ni ville komma hem till mig, Frida, och spela här hemma för oss.Gärna så snart som möjligt. Svara så fort ni kan."
 
Jag hittade även en "spionbok" som jag och någon mer skrev flitigt i. Står bara mitt namn på den men jag vet att det var jag och någon mer, Kan bara inte komma på vem det var ;-)
Vi hade iaf spionerat på bla Sara och Linda som hade suttit bakom nån kulle och gjort nått. Haha... vad man höll på :-)
 
Ojoj... nog om min låda men böcker. Gårdagens eftermiddag/kväll spenderades hos Ulrik och Nettan för lite sillunch och avslutades med lite snaks och tjat på balkongen. Vi styrde kosan mot Kingriver och svängde väl in här strax efter kl 22 igår. Skönt att vara hemma igen. Jag ska ju även jobba några timmar idag så vi får se vad det är för tryck då.

Midsommar i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad midsommar!

Nu sitter vi i baldersnäs och har firat midsommar på en picknickfilt. Underbart väder har vi idag. Tyvärr fungerar ju inte bloggappen så det blir inga bilder förän jag har tillgång till en dator. 
 

Hantverkare, suck!

Idag har snickaren som byggde vårt hus varit här och lagt plåttaken på uterummet på plats samt satt upp vindskivor. Trodde vi. Det visade sig att han hade satt upp vanlig panel ända upp till plåten. Hallå!?!?!?! Det ser ju för jävligt ut! Han förstod helt enkelt inte att man ville ha likadana vindskivor på uterummet som på huset som är byggt 3meter därifrån.
 
Såhär ser dagens fiasko ut som Kalle håller på och tar ner igen. Suck. På söndag gör vi om det själva.
Som Mia på jobbet brukar säga " Gör om och gör rätt".
 

Dagens skörd

Åh vad det är sommrigt med smultron och bär. Dessa var de som hunnit bli färdiga nu men på söndag har säkert många mer mognat.

Mums!
 

Fotsteg utanför fönstret

Imorse vaknade vi till ljudet av fotsteg i gruset utanför sovrumsfönstret. Satte oss käpprätt upp i sängen och trodde det var nya thuvar som smög runt och letade efter nya saker att sno. Men vi hörde direkt att det var våra snickare så fort de började prata :-)

Aktiva och morgonpigga gubbar som redan åkt från Mellerud så tidigt att de är hos oss kl 06:20.

Ska bli spännande att se vad de har hunnit med ikväll när jag kommer hem :-)

Picknickkorg, check!

Idag har vi harit och handlat det mesta som vi ska ha med oss i picknickkorgen på fredag när vi ska till Baldersnäs och fira Midsommar.
 
Vi har även kompletterat med lite plasttallrikar, servetter och några snapsglas. Det enda som saknas nu är tydligen en flaska skåne och några baguetter men det inhandlas under morgondagen.
 

Sommarens favorit

Vi var på ett mingel med jobbet för lite drygt en månad sedan och då serverades denna dryck som välkomstdrink. Jag travade raka vägen till bolaget och beställde denna inför midsommar och nu har den kommit.
 
 
Den heter Ice Tropez och finns som beställningsvara på Systembolaget. Tyvärr kan man inte köpa styck utan måste köpa ett kolli med 12st i ett paket. De kostar 39kr/st men det är värt pengarna tycker jag för de är väldigt sommriga och fräscha. Rekomenderas!

Sommarpjuxen på

Idag invigde jag mina fina, vita Guesskor som jag köpte i New York. Så sköna att det knappt känns att man har skor på fötterna.
 

Lager157

Jag köpte en Pippi Långstrump-tröja som var så poppis förra året och jag har använt det jättemycket. Då ångrade att jag inte köpte en i mörkblått med men nu har jag klickat hem en från Lager157 á 250kr.
 
 
 
Kommer på posten om 3-5 arbetsdagar. Jippie! :-)
 
 

Sommartecken

Bredvid vår grusplan brukar det växa smultron men när vi fyllde på grus så täcktes mycket av dessa små plantor över och jag trodde att de inte skulle komma upp igen. Men visst gjorde de det :-) Lyckan var total när jag såg dem för några veckor sedan.
 
Idag såg jag att det faktiskt har blivit några som redan är klara. Så jag norpade åt mig 4st för att provsmaka. Åh vad goda!!
 
 
Vi köpte en ny gräsklippare i förra veckan eftersom någon var här och lånade vår gamla på obestämd tid för ett par veckor. Här är vårt nya klipp ;-)
 

Inga news

Idag skulle vi fått beskedet om vilka som blir omplacerade eller tyvärr måste gå. Vi väntade på att bli sammankallade till ett möte eller på att få ett mail men inget kom. Några gick ner till personal och frågade om det var på G, men det kommer besked " i denna veckan" vad svaret. Usch, nya tag imorgon.

Har pratat med Nettan på telefon ikväll och styrt upp planerna för midsommarhelgen. Kalle och Ulrik pratar ju i telefon flera gånger om dagen men de kommer ju aldrig fram till några planer. Så det är lika bra att proffsplanerarna tar hand om det ;-)

Vi hoppas ju naturligtvis på strålande solsken under midsommarhelgen så planen nu är att packa en picknick korg och styra kosan mot baldersnäs. Det brukar vara ett väldigt trevligt firande där uppe med att klä midsommarstången, dans och lekar.

Så vi får härda ut dessa 3 arbetsdagar innan vi äntligen får gå hem och fira en riktigt svensk midsommar.

Hur firar ni midsommar? Och vart firar ni?

Måndag 18juni

Idag ska allt vara klart och vi ska få beskedet om vilka personer som blir drabbade av varslet. Nervöst och man känner stämningen är samma som förra måndagen. Vi får väl se om det kommer något besked idag för det känns ändå väldigt snabbt. Nästan alla här trodde att det skulle dra ut på tiden och inte gå så fort. Vi får se...

En kollega gick på mammaledighet i fredags, en är på semester, en annan är utlånad till annan avdelning så idag är vi alltså bara 3personer som sitter här. Vi förbereder oss inför sommaren då det är tänkt att vi ska endast vara 2pers på plats.


Promlem med blogg appen

Det fungerar inte att logga in på bloggs app för att kunna uppdatera via mobilen. Det måste vara fler än jag som har problem med detta??? Jag hittar ingenstans på www.blogg.se vart man kan anmäla fel med sidan. Någon som vet? Klickar man på "kontakter så kommer det upp ett felmeddelande att "sidan kan inte visas".




Fruktansvärt störande! Teknisk ansvarig på blogg.se´s APP bör ju iaf börja jobba!


Färgar håret

Får hjälp av mamma att färga håret fint inför midsommar. Sitter nu med färgen i håret och väntar på att det ska bli klart.

Kalle är och spelar med killarna så han kommer väl hit när han är klar så åker vi hemåt igen.


Blixtvisit till Mellerud imorgon

Vi hade tänkt åka upp idag och stanna till imorgon men vi fick vi annat att pyssla med här hemma. Imorgon tar vi lite sovmorgon och efter frukost så styr vi kosan mot Dalsland. Jag ska hjälpa mamma med en "att-komma-igång-och-lära-sig-använda-sin-nya-ifån" kurs och Kalle ska spela med grabbarna grus. Kanske tar jag och mamma oss en tur till Baldersnäs och hälsar på pappa som är funtionär på veteranbilsträffen.

Är det dax att sussa snart kanske? Kalle ligger bredvid och snarkar som en liten gris och jag är inte speciellt trött om jag ska vara ärlig. Vad göra? Rumle någon? :-)




Nyklippt Äntligen

Som jag har letat efter en klipptid innan midsommar  i flera veckor. I torsdags hittade jag en hos min frisör i Kungälv. Brukar klippa mig hos Anna på Studio Fame hon är jätteduktig och klipper med en teknik som jag inte sett hos någon annan frisör. Och snabbt går det! Tjoff, tjoff, klipp, klipp så är hon färdig - 15min MAX. Jag hittade till denna salong när jag kikade runt på salonger där jag bor och upptäckte att de hade en onlinebokning på sin sida. Hur bra är inte det då?! :-) Bäst skulle jag säga. Att inte fler har det...konstigt. Det är ju ändå 2012.. Tror att många skulle tjäna på det.



Fick ett par solbrillor på köpet som faktiskt såg rätt OK ut på mig. Kommer användas i sommar så fort bara solen behagar titta fram.


Årets sommarplåga - Grym låt!


Vin på Majsans altan

Igår träffade jag min goa vän Maria hemma hos henne. Vi hade bestämt att vi skulle ses och grilla lite och dricka vin på hennes altan. Så himla trevligt vi hade, det har vi iof alltid ;-) Men nu kanske det var sista gången vi satt på Majsans gamla altan. Hon ska tydligen riva den och bygga en ny.

Maria hade handlat en fläskfile som vi grillade, en sallad och så givetvis de baconlindade fetaostarna *mUms* Sedan satt vi faktiskt ute hela kvällen, Kalle kom inte och hämtade mig förän efter midnatt.

Här kommer lite bilder från vår date :-)







Blogg.se via Iphone

Är det någon annan än jag som har problem med att logga in på sin blogg via appen??? Det har inte fungerat sedan igår morse.

Hittar inte heller några kontaktuppgifter till någon som verkar ha hand om blogg.se heller. Någon som vet? Läser ni detta och om det är fler som har samma problem, PLS fix it!!!

Sommaraktivitet med jobbet

Jag är med i trivselgruppen på jobbet och igår hade vi en grillkväll i slottskogen. Vi grillade lite korv, hade en tipspromenad och en reserelaterad quizz. Vi hade verkligen tur med vädret för så fort vi satte oss på filtarna så tittade solen fram. Underbart!

Här kommer lite bilder från kvällen. Enjoy!





Fredag och SOLEN skiner!!

*tra-la-la-la* Lite så känns det som nu :-) Underbart, solen skiner, det är fredag och klockan är snart 17:15, vilket betyder bara 45min kvar på denna arbetsveckan. Tjoho!

När klockan slår 18 så tar jag mitt pick och pack och tar några tjola-hoppsasteg bort mot centralen. Ska in i Nordstan och brottas med alla andra som inte vart på bolaget i tid inför helgen. Sen sätter jag mig på buss 25 mot "Majsans altan". Åh vad det ska bli trevligt och ses! Äta lite god grillad mat och dricka rosé och bäst av allt UMGÅS! :-)

Här är min bästa fina Maria!


Dagens garv/chock

Vi har en liten radio här på kontoret som vi kallar för Denver. Min gamla kollega Malin tog med sig den när vi jobbade ihop för typ 1,5år sedan. Vi tyckte det var så tyst på kvällarna när vi jobbade till kl 20 och vi hade inga högtalare på våra datorer.

Malin slutade för ett år sedan och lämnade kvar Denver hos mig. När Johanna kom hit samtidigt som Malin gick så blev även hon väldigt förtjust i Denver.
Ända sedan han kom hit så har vi alltid fått flytta runt honom och leta efter bra mottagning så man får in nån annan kanal än P1.
Idag, 2år senare, säger Sofia, en annan kollega, "vad är det här för knapp?" å vips drar hon upp en 30cm lång antenn.

Min och Johannas haka var nere på golvet i 3min innan vi båda bröt ut i världens asgarv! "WTF!!!!! Finns det en antenn????" :-)

Oj oj oj... Torkar fortfarande tårarna efter allt skratt. Tänk att man inte ens har kollat efter den utan bara antagit att " ok, nu är det bara så". Haha. Kläntärchel ;-)


Bra! Duktig kissemiss!

Imorse när vi kom upp så låg det en halväten död mus utanför sovrumsdörren.
Nu när vi kom hem låg det en död fågel i vardagsrummet och en död fågel i köket... Fjädrar ÖVERALLT!!!!!!!!!!

Innekatt? Öh... JA!


Fotogenomgång

Ikväll har jag kollat igenom alla mina ifån bilder som ligger i en mapp på datorn. Vad mycket trevliga saker man vart med om det 6senaste månaderna. Bl.a. Vår resa till Mallis med jobbet i mars, en annan resa till Sälen med andra kollegor mm...

Alla dessa foton ligger nu uppe i två olika album på FB för er som är vän med mig där kan kika in dem. Ni andra snooze you lose ;-)


Albinosnigel?

Denna ovanliga ( för mig iaf) snigel träffade jag och mamma på under vår promenad i helgen.

Har ni sett en vit snigel som denna förut??

 


Matchen igår

Såg ni Sverige-Ukraina igår eller? Vi satt bänkade i soffan och skulle titta på matchen eftersom det ändå var Sverige som spelade. Matchen skulle börja kl 20:00 stod det på tv.nu (innan dess skulle det vara försnack eller vad det heter). Kl 20, på med svtplay (eftersom vår antenn är paj), tjöt tjöt tjöt.... Tror inte matchen började förän strax innan 21? Tio minuter in i matchen började jag gäspa och frågade mig skälv varför jag ens kollar? Jag tycker inte fotboll är så kul från början så varför skulle det vara roligare bara för att det är EM? Knäppjök :-)

Såg iaf första halvlek sedan somnade jag på soffan. Kalle fick buffa på mig när matchen var slut och då lufsade jag typ i sömnen in till sovrummet och somnade på två röda.

Det roliga i detta fiasko när Sverige förlorat en match är att ALLA på jobbet helt plötsligt blir experter på fotboll och speltaktik :-). Finns det någon som vart på jobbet idag där man inte pratat om fotboll? " VI skulle ha gjort såhär eller så där istället" " vad gjorde Zlatan egentligen när han inte hade bollen?" mm mm...

Nästa match för Sverige är tydligen på fredag sägs det. Den ska jag inte se för då ska jag sitta hemma hos Majsan på hennes altan, grilla, dricka rose och snacka skit. Åh vad kul det ska bli!!!! Så länge sedan vi gjorde det. Vi ska även försöka se om vi kan stämma träff med skåningarna för en tur neråt.


Jävla skitdag ta slut snart!!

Imorse kl 9 kallades vi och 4 avdelningar till in på ett möte i ett konferensrum. Ingen visste vad som skulle meddelas. Men när typ allas chefer + personalchefen kliver in genom dörren så fattade nog alla vad som var på gång. Men att det var totalt 5pers som skulle bort trodde nog ingen. På min avdelning ska 3st av de 5tjänsterna plockas. Så dagen har som ni säkert kan förstå vart mindre munter. Alla har gjort det de ska men så fort telefonerna tystnat så har man nästan kunnat ta på tystnaden. Alla funderar och pratar med varandra om vad man tror kommer hända. Allt ska vara klart inom en vecka.

Fy fan det kommer vara den längsta veckan ever.


Sugen på en kryssning?

Snart dax å sussa efter en intensiv helg och surfade in lite snabbt på Aftonbladet och hittar en artikel om Tallink Silja Lines sommarkryssning till Riga.

Marknadsför man sig så här? Någon som är sugen på kryssning? Kanske nån 18-22åring? Synd att de inte får åka pga det säkert är en åldersgräns på 23år *HAHA* :-)) det brukar det ju iaf vara. 

 


1000 TACK!!!

Tusen tusen tack kära, underbara, älskade, snälla, bästa föräldrar för all hjälp vi fått i helgen!!! Vad hade man gjort utan dem? Nu är väggen färdigmålad och all el är dragen.

Tack, tack , TACK!!!! :-))


Dag 2 : Måla & dra el

Vi körde igång tidigt idag med och fortsatte måla andra strykningen i uterummet. Pappa och Kalle har vart en sväng på jula och Bauhaus för att köpa de sladdar mm som tog slut igår. Idag är det väldigt ruggigt ute eftersom det regnar, men man uppskattar iaf att taket är på plats så man slipper ha på sig regnkläder.

Igårkväll hade min vän Anncha en drinkfest på hennes balkong som jag och många andra goa töser var inbjudna till. Jag hade verkligen sett fram emot detta!!
Förra helgen skulle mina päron ha kommit hit och hjälpt oss måla och dra all el men eftersom deras katt var tvungen att opereras akut så kunde/ville de inte lämna honom ensam. Vi fick alltså skjuta på det. Eftersom glasdörrarna är beställda och ska komma om 1,5v så var vi tvungna att ta det denna helgen.

Det är SÅ typiskt att det alltid är saker som ska krocka! Jag hade verkligen velat vara med tjejerna igår och jag är helt säker på att de hade the time of their life.
Men jag var verkligen helt slut efter att ha vart igång hela dagen med målning, hjälpa killarna med div saker, fixa mat mm. Lite mat på kvällen och en dusch senare så däckade jag som en klubbad säl i sängen.

Ibland måste man göra mindre roliga saker för att det i slutändan ska bli väldigt bra. Jag längtar tills vi är klara med allt fix här för då ska jag bjuda hem mina goa kollegor på en bad och grillkväll. Det lovar jag!

Ibland måste " a man got to do what a man got to do så e det bara"- som Reine skulle ha sagt ;-)



Målar hela världen lilla mamma


Bra arbetsfördelning

Två arbetar och en läser tidningen ;-))


God morgon Sverige !

Nu är vi uppe och förbereder brunch för mina föräldrar som är på väg ner för att hjälpa oss idag. Fick en lägesrapport från vägen och de skumpade tydligen fram längs med 45:an i 60km/h eftersom de har med så mycket brädor ner på släpet. De är nog här om en timme skulle jag tro.

Kalle har under tiden åkt till maxi för att komplettera lite juice och bröd. Själv håller jag på och fyller en diskmaskin och plockar lite.


Bästa köpet

Jag ångrar inte för en sekund att vi köpte spat! Bästa köpet i år! Oj oj oj vad det är underbart att krypa ner när man hör regnet smattra på taket och på altanen runt omkring.

Nu håller Kalle på att förbereda maten genom att göra egen bea. Fredagar är väl underbara när man har hela helgen framför sig och inga fasta tider att passa. I love it.

Trevlig helg på er!


Hel igen

Nu äntligen känner jag mig hel igen. För ikväll efter jobbet åkte jag in till Guldfynd och hämtade ut våra ringar som vi lämnade in på putsning för över 1 månad sedan. Åh vad fina de är! Precis som de var från allra första stund.

Lyckliga igen! :-)


Liten sjukling

Lille Nisse har ett sår på halsen och slickar hela tiden så nu hade han slickar upp såret. De fick åka till veterinären och sy ihop stackarn igen.

Eftersom han varken kan gå ut eller äta i matskålen på egen hand med den där tratten på huvudet så åkte mamma och syrran till polarn & pyret och köpte en liten t-shirt.

Titta vad söt!! :-)


Torsdags tacos

Lite vardagslyx innan helgen. Idag blev det tacos till middag och det var såååå gott! Jag älskar egen gjord guacemole för den färdiga smakar röv på burk.

Imorse vaknade man och trodde att det var måndag men blev genast lycklig som ett barn på jul när man kom på att det faktiskt var torsdag. Underbart, bara en dag kvar till helgen. Jag jobbar sena passet imorgon men det gör inte ett skit för det är FREDAG!!! :-) har inga som helst planer utan tar dagen som den kommer.

Har två saker som jag inte får glömma bort imorgon. Det första är att jag ska åka direkt efter jobbet till Guldfynd i Nordstan och hämta ut våra ringar som har legat klara och väntat på oss i över en månad!! Hade helt glömt bort dem. Men nu så.

Sen fick jag ett sms idag att mitt paket från Ellos har kommit och det glömde jag ju givetvis bort att hämta ut när jag ändå var på maxi förut. Så imorgon blir det till å prova lite nya kläder som kommit. Visar er imorgon ev vad det blev.

Kram på er!


Räcker det?

4kg kattmat. Borde väl räcka i ett par veckor? Tss... Den här katten äter som en mindre häst så det är säkert slut innan helgen är över ;-)


Välkommen tillbaka!!

Denna tror jag kom förra sommaren och har nu gjort comeback i min ICA affär. Lyckan är total!! :-)

Har ni inte provat den? GÖR det!!


Kalle spelar nationalsången på gitarr


Så duktig han är min egen lilla Rockstar!

6:e juni = Sveriges Nationaldag

Grattis Sverige och svenska folken på vår dag! Hoppas att detta firas på olika sätt runt om i landet. Själva har vi börjat dagen med ett dopp i Spat. Sedan gjorde vi brunch ála Frida med LCHF wraps fyllda med bacon, fetaost och rödlök väldigt gott. Nu står Kalle inne på sitt rum och spelar in sin egen version av svenska nationalsången på gitarr och det låter riktigt bra! Ska se om jag kan lägga ut den här när den är färdig.

Hoppas ni också får en fantastisk dag! Kram på er!

 

 

 


Nationaldagen imorgon

Nationaldagen är ju nu mera en helgdag då man är ledig. Men hur firar vi nationaldagen egentligen? Vi pratade om det idag på jobbet under lunchen. Ingen verkar veta riktigt hur det firas. Nån skulle till slottskogen och nån skulle på någon picknickfestival och en tredje skulle inte göra nått. Är det inte lite tråkigt att vi har en nationaldag som numera har blivit en helgdag som ingen riktigt vet hur man firar?
I vårt grannland Norge firar man ordentligt. Där klär man upp sig i kostym, folkdräkter och går ut på gatorna och sjunger och dansar ihop. Samma gäller för många andra länder. Varför är det så tabu i Sverige att man inte firar sitt land och sjunger sin egen nationalsång? Om man gör det så anses man vara rasist? Jag fattar inte!? Vad är skillnaden på att fira sitt land i sverige eller fira sitt land i norge eller Usa??? I de 2 sistnämnda anses man ju lite udda om man inte är med och firar.

Hur kommer ni fira Nationaldagen där ni bor? I Sverige har vi ju ganska starka mattraditioner kring våra högtidsdagar. Men vad äter man egentligen en sån här dag? Äter vi samma saker som vi gör på jul, midsommar och påsk dvs jansson, köttbullar och sill?

I lager-hyllan

Har precis vart en sväng på bolaget och köpt lite godis inför ledigheten. Hittade då denna som normalt är en beställningsvara och som tydligen var så poppis att den sålde slut på rekordtid.

Har ni testat den?


Uppdaterat oss

Har precis lagt på luren efter att ha pratat 1h 40min i tel med min andra hälft Sara. Det blir alltid minst så här långa samtal när vi pratar i tel i och med att vi inte pratar så ofta. När vi väl hörs så har vi ju en hel del att prata om.

Det blir alltid lite skitsnack om div saker, uppdateringar om jobb, sambos, gemensamma vänner, när vi ska försöka ses nästa gång osv... Nästa gång vi ska ses blir efter midsommar i ksd. Jag har inte vart och sett Saras lgh som hon flyttade in i för snart ett år sedan. Och om allt går som det ska så kanske hon flyttar till en ny snart :-)

På tal om nått helt annat så sov vi rätt kasst inatt både jag och Kalle. Vet inte varför men ändå...
Visst ska det bli skönt med en ledig dag nu mitt i veckan? Vi jobbar alltså bara imorgon med sen ett litet avbrott med sovmorgon mitt i. Gud vilken lyx!


LCHF kladdkaka

Det andra jag försökte mig på var en kladdkaka. Jag har väldigt höga krav på en kladdkaka i och med att jag tycker " vanlig" kladdkaka är fruktansvärt gott. Men denna var faktiskt inte dum alls. Rekommenderas varmt! Nästa gång ska jag mixtra lite med att smälta i nån 70% choklad i smöret, typ mint eller hallon för att få lite extra smak.

Här kommer iaf receptet:
• 100g smör
• 3ägg
• 1,25dl sukrin
• 0,5msk fiberhusk
• 3msk kakao
• 0,5tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret, vispa ägg och sukrin fluffigt. Tillsätt smöret. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om. Smöra en form och häll i kokosflingor.
Grädda i ugnen 10-12min.

Jag kommer nog göra dubbel sats nästa gång för den blev väldigt tunn och jag använde en normalstor form. Tips!


LCHF brödet

Det första som jag provade på att göra var ett bröd à la LCHF.

Här kommer receptet:
• 200g linfrön
• 50g sesamfrön
• 50g hasselnötter
• 50g mandel
• 50g fiberhusk
• 2tsk bakpulver
• 50g smält smör
• 250g keso
• 1dl creme fraiche
• 6ägg
• solroskärnor att strö över när den är klar.

Mixa alla nötter & frön till mjöl. Blanda ihop mjölet med de andra ingredienserna och häll ut i en avlång form. Jag la ett bakplåtspapper i formen innan jag hällde i degen.
Grädda i ugnen på 175grader i 60-80min.


Bygg & bakning

Idag är vi superaktiva och håller på och fixar så mycket vi kan ute vid det blivande uterummet. Jag hittade 2st recept igår på nätet och jag kände att jag måste prova. Så jag varvar utepyssel med inne.

Det första var ett LCHF-bröd och det andra var en LCHF-kladdkaka. Båda står nu ute och svalnar på bänken.

Kalle är jätteduktig med bygget och skjuter fast brädorna till väggen.

Recept och bilder kommer lite senare.



Dagens lunch - LCHF Wrap

Idag testade jag ett nytt recept som jag hittade i en blogg i veckan. En LCHF Wrap gjord på fiberhusk. Den blev inte riktigt som på bilden i bloggen där jag hittade den. Hennes såg ut som ett tunt mjukt tacobröd medans min ser ut som en platt omelett. Den smakade helt OK och var busenkel att göra så den kommer göras igen.

Här får ni receptet så kan ni testa själva:
• 2 ägg
• 1msk grädde
• 0,5msk fiberhusk
• lite salt
Blanda ihop alla ingredienser och låt det svälla upp i någon minut innan man rör om och häll det i stekpannan. Stek på varje sida tills den inte är lös och har fått lite färg på båda sidor.
Fyll med tillbehör efter smak och tycke.

Jag hade i gurka, avocado, ost och lite rödlök.

Bon apetit! :-)


Låt bli mina saker!!

Jag blir så trött på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Vi har ju varit med om lite saker som folk har kommit hit och hämtat som inte tillhör dem. Idag hände det igen. Såg precis den lilla gröna presenning som vi hade över gräsklipparen blåsa förbi nedanför altanen. Undrar hur den har kommit loss tänkte jag, lika bra jag går ut igen och sätter tillbaka den på kräsklipparen eftersom det ser ut att bli regn.
Kommer ut och..... Vart fan är gräsklipparen????? Letar överallt och den är borta. Jag blir så jävla trött på sånt! Låt bli saker som inte är dina! Man tar inte av andra! Å är man i behov av en så KÖP dig din egen å GE FAAAAAN i MIN!!!!!!

Har kikat på blocket men där är den inte. Så här såg den ut i början på veckan när jag klippte gräset.

R.I.P


Ledig fredag

Morgon smoothie ute på altanen. Snart kommer regnet känner jag. Idag är jag ledig och har redan vart hos barnmorskan och gjort cellprov som man får svar på om ca 10-12 veckor. Efter det passade jag på att åka å handla mat inför helgen. Så skönt att ha hela affären för sig själv. Hade man kommit dit som man brukar på eftermiddagen så kommer man ju knappt in och allt är typ slut. Nu kunde man välja fritt bland färska jordgubbar, kött mm.
Jag köpte mig en fisksoppa i fisk disken som jag tänkte käka till lunch. Deras skaldjurssallader som de har är väldigt goda så det ska bli intressant och testa soppan.

Annars har jag nog inga större planer utan tar dagen lite som den kommer.


RSS 2.0