Göteborg wok

Nyöppnat ställe vid lilla bommen som vi trillade in på idag eftersom det låg vid vår busshållplats och vi båda var hungriga. Helt ok mat där man fick plocka ihop sin egen tallrik och gå till kocken eller ta nått av den friterade maten eller sushi. När vi kom dit så hade de endast buffé för 168:-(!!!!!!!) /person så vi tog det. Men när en familj på 4 kom in typ 15min efter oss så gick det toppen att beställa från meny. När vi kom var kl strax efter 17 så det hade inget med att göra att det var buffé till en viss tid. DET störde mig skitmycket så jag vet inte om jag vill gå dit igen.

Ni kanske tycker jag överreagerar men jag tycker att om vi frågar efter en meny och de uppenbarligen hade en så kunde vi fått kolla eller så kunde de ha upplyst oss om att man bara kan beställa från menyn från kl 17:25 (eftersom det var vad klockan var när den andra familjen kom in som fick menyer).

Jaja... Bra avslutning på denna skitdag annars. Nya tag imorgon.


Halloween

I Sverige firar man väl inte idag utan mer till helgen va? Om det är nån som inte kommit på nån bra utstyrsel ännu så kommer här ett tips :-)


Grattis Karro och Dan

Imorse kom han äntligen till världen några dagar efter utsatt datum. Hela familjen verkar må bra.

Än en gång, ett stort grattis!


Lååång dag

Sitter på bussen igen på väg hem från jobbet. Lååång dag typ 11timmar och det känns i kolan kan jag säga. Kalle ringde precis och meddelade att han håller på med en omelett till mig så den är klar när jag kommer hem. Så sött! Han är allt en keeper den där killen :-)

Ska nog ta mig ett välförtjänt bad efter maten. Ja så får det bli.


Bra jobbat Apple

Jag vet inte om ni har tänkt på detta, det har ni säkert, men Ifånarna har verkligen tagit över världen. Vart man än är så finns de överallt. Sitter på bussen på väg till jobbet, ja ni hörde rätt från och med idag så pendlar både jag och Kalle med buss till jobbet, any way bussen är typ full och hur många platser är det på en buss? 50 kanske? Jag ser iaf ca 35-40 ifåner eller de vita lurarna i öronen på folk. Resten har den kanske i fickan så man inte ser den ;-)

Tisdag idag ja vilket betyder att jag jobbar till kl 18. När jag kommer hem ska jag träna en stund med crosstrainern. Den är tuff! Har ni testat?

Ha en bra dag.


En lördag i Bankeryd

Igår styrde vi kosan mot Bankeryd för att hälsa på Ulle, Martin och lilla tuva. En mycket trevlig dag och kväll fick vi tillsammans.

Här är lite bilder från vår fina dag.

 
 

Fredagsmys

Vi hade tänkt bada lite ikväll men vi behövde fylla på lite klor och det tar några timmar innan det har löst upp sig i vattnet så det får bli en annan dag. Åkte förbi maxi förut och köpte lite gott och blandat från fiskdisken. Jag var sugen på räkor och Kalle på lite lax men tyvärr var det inga bra räkor. Alldeles för lösa och sladdriga, smaklösa nä fy!

Imorgon bär det av mot Jönköping för en liten date med Ulle, Martin och lilla tuva. Ska bli himla trevligt å ses!

Efter en rätt intensiv vecka med mycket som har hänt så känner jag mig helt slut. Jag tar med mig Elvis och går å lägger mig. God natt mina vänner!


En borta....

Två borta av fyra märks kan jag säga. Jag är helt slut i huvudet känner jag nu när jag sitter däckad i soffan. Kalle spelar gitarr så det vibrerar i hela huset, katten ligger helt oberörd i soffan och sover. Själv ska jag gå ut och lyfta på locket. 39grader here I come.

Snart är det helg igen och då ska vi ta oss en tur till Bankeryd och hälsa på Ulle, Martin och lilla tuva. Ska bli jättekul å ses eftersom vi inte träffats sedan typ januari eller nått. Efter det så måste vi åka till Mellerud för att sätta på vinterdäcken på min bil. Det ska ju bli kallt snart ser jag på väderprognosen, redan på lördag men jag hoppas det kan vänta till måndag så jag hinner få på däcken.

Imorgon ska vi på mingel på Hotel panorama, förra året missade jag det men imorgon ska det bli kul. Inte så sent denna gång utan som på oktoberfesten förra veckan var perfa.

Nä nu hinner jag inte sitta här å häcka längre. Först bad och sedan Hollywoodfruar.


Fortfarande lika fin!

Jag fick denna fina orkidé av Anne, Anncha och Johanna när jag fyllde år för 2månader sedan. Fortfarande lika fin! Tack fina ni! :-)
 
21/8
 
 
 
23/10
 
 
Jag kanske har gröna fingrar ändå? Iallafall när det gäller orkidéer. Hm...
 
 
 

Curling

Alla tycker att 80-talister är så bortskämda och vill ha allt serverat. Vad ska man då kalla 90-talisterna!??? Herregud, mer curlade ungar får man väl leta efter!? Egentligen är det ju inte barnens fel utan föräldrarna. Jag har själv inga barn så jag ska inte uttala mig om uppfostran men herregud säger jag bara. Gör inte precis allt för barnen, låt dem få lära sig själva och framförallt lära av SINA misstag. Barn som alltid får saker serverade och hjälp med minsta lilla sak från sina föräldrar kommer få stora problem i sitt vuxna liv när de inser att de måste fixa själva. Vad händer då? Jo de lägger sig väl i en hög på golvet och bryter ihop eftersom stackarna inte vet hur de ska göra på egen hand.
 
Jag har en kollega vars son är hemma och är sjuk och det är ju aldrig kul att vara sjuk naturligtvis. Men hur sjuk är man när man inte ens kan fixa sig lite att äta? Han har ringt hit till hennes mobil 5gånger nu på förmiddagen och skickat säkert 3sms. BRINNER DET NÅNSTANS??????
 
En annan diskution som gick bland två föräldrar var att de tyckte det skulle vara ok att vara hemma och Vabba med ersättning åtminstone så länge barnen går i grundskolan. Jisses! En 13åring ska väl klara sig hemma några dagar utan att försäldrarna ska vara hemma och rå om dem?  SKÄRPNING föräldrar!!!!
 
När jag får egna barm, om jag får några, så kommer jag sträva efter att lära dem vara självständiga redan från början. Kanske är lätt att sitta och säga nu, men när man har sett sådana här exempel så inser man att jag hjälper ju inte mitt barn genom att curla dem, snarare tvärtom. Jag vill inte sitta på jobbet om 15-20år och ha en 13åring som ringer 7gånger på 3 timmar för att han inte vet hur man ska värma nått i micron om man är hungrig.
 
 

Times fly

Har pratat med min gamla kollega Malin på telefon idag. Vi har nog inte pratat live sedan hon slutade för typ 1,5år sedan, jo nån gång kanske men det är alltid kul att prata med henne. Hon har alltid nått nytt på gång, hon reser, fixar och donar... Så kul att höra hur det är med henne och hennes man G. Hon är tillbaka i branchen och det är alltid spännande att höra skvaller eller om hur det fungerar på andra kontor/butiker. Jag MÅSTE verkligen se till att palla mig till Uppsala och hälsa på efter årsskiftet, it´s a promise! Kanske får med mig några töser härifrån så blir själva resan gbg-sto t/r liiite roligare. Här hittar ni hennes blogg by the way: www.volleybollfrun.blogg.se
 
Idag körde jag och Kalle igång med träningen och vi fortsätter imorgon. Jag körde crosstrainern och han cyklade. Crosstrainern gör verkligen att man känner sig helt slut efteråt, nu har ju jag noll kondis att börja med så det kan ju bara bli bättre, men mina ben var verkligen spagettie när jag gick av efter 15min. Kanske inte låter mycket med 15min, men testa själva :-)
 
Nu är det hög tid att sussa kudde för min del, sov så fruktansvärt dåligt inatt så jag hoppas verkligen att jag sover bättre inatt. Nån som vet om det kanske var fullmåne inatt?
 
Natti natti!
 
 

Söndagslyx

Har precis kommit in igen efter att ha tagit mig ett avkopplande söndagsbad. Första badet sedan nytt vatten var påfyllt och det kändes så friskt och rent. Känner på mig att vi kommer bada mycket nu i höst/vinter för det är såå skönt att krypa ner när det är kallare ute, tänk sen när snön kommer.
 
Bjuder på en liten bild från vår lilla oas :-)
 

Beställda, check!

Ibland kan jag verkligen fastna inne på olika butiker på nätet. Inte för att jag brukar handla kläder jätteofta där men jag kan tycka ibland att det är roligare än att gå och trängas med massa andra hysteriska brudar i en riktig butik. Går aldrig in i typ Nordstan en helg... H.y.S.t.e.R.i.S.K.t!!
Any how... jag fick hem några rabattkuponger från Ellos för några dagar sedan och för typ 1,5månad sedan så såg jag ett par så snygga stövlar på deras sida som jag har funderat på sedan dess. Idag hade jag bra flow och klickade snabbt och lätt hem bla följande:
 
 
 
 
Levereras om ca 4-5 dagar. Cant wait!! :-)
Shoppar ni ofta kläder på nätet? Om ja, vart då?
 

Dagens utflykt

Vi har åkt förbi många gånger i och med att vi bor så pass nära och alltid tänkt att hit måste vi åka nån gång. Idag blev den dagen. Vi kollade öppettiderna på hemsidan och så drog vi iväg till Aeroseum vid Säve flygplats. Häftigast var att provsitta Jas 37 Viggen.
 
 
 

Grilltajm

Kalle och hans kollega Pär var på Martin Olsson (en grossist) i fredags tror jag och köpte div saker bla deras fantastiskt goda hamburgare. Så igår kväll var det dax att tända grillen och slänga på några riktigt goda burgare.
 
Tur att jag har en egen grillmästare hemma :-)


Uppe med tuppen

Idag vaknade vi båda två alldeles för tidigt på en söndag när man kan sova så länge man vill. Kl 07:30 tyckte tydligen kroppen att vi sovit färdigt för natten. Bara att stiga upp. Jag har tänt några levande ljus eftersom det var rätt mörkt när vi gick upp, nu har det hunnit bli lite ljusare men det är fortfarande mysigt med tända ljus. Vi sitter våda två i soffan, tittar ut på hösten utanför fönstret och bara njuter, Kalle övar lite på gitarren samtidigt. Tänk vad mysigt och stämningsfullt om han kunde ha spelat "nothing else mathers" med Metallica men icke, istället lyssnar jag på några övningar som låter ungefär som en hungrig hemlös hund som ylar i nån gränd ;-)

Poolen är nystädad och uppvärmd till sina 39grader igen. Idag ska bi kratta lite löv och Kalle ville gärna åka på en liten utflykt så i eftermiddag åker vi bort till Aeroseum i säve tror jag det hette.

Titta vilken fin höstbild! Snodd från en kompis på fb :-)


Pool-städar dag

Dax att göra poolen höst/vinterfin. Visst är det sjukt att man kan gå ute i Sverige i slutet på oktober i shorts och flipflopp och INTE tycka att det är kallt ?!?!?!?

15grader och regn. Man kan ju nästan tro att det är juli månad?


Fredag 19/10

Herregud är det redan fredag?? Vart har denna veckan tagit vägen?nyss var det måndag och helt plötsligt är det fredag kväll. Vet ni att det är 9 veckor kvar till jul? Det kommer gå så snabbt!

Ska snart hämta ett glas vin och gå ut och sätta mig i spat. Imorgon ska vi tömma det på allt vatten, rengöra alla filter mm för att sedan fylla på med nytt vatten. Så det blir nog inget bada imorgon kväll. Har för mig att det tar 5-6timmar att värma upp till 38grader igen.

Bäst att passa på eller hur :-)
Trevlig kväll på er!


Oktoberfest 2012 i bilder


Octoberfest ikväll

Ikväll är det dax för Lufthansas årliga och efterlängtade octoberfest på Kajskjul 8 i Göteborg. Det brukar vara mycket trevligt och massa kollegor i branchen som är där. Får återkomma med bilder imorgon om jag kommer ihåg att ta några.
 
Här kan ni se bilder från 2011-års fest. Enjoy!
 
 
 
 
 

Alabamas höstrally

I lördags var det dax gör Alabamas och de 40 rövarnas årliga höstrally i Mellerud. 122st glada mopedister kom till starten och körde en fin fin bana på ca 8mil runt i skogarna kring Mellerud. Jag och mamma hade som vanligt vårt mycket uppskattade kaffestop ca 30min körning efter lunch för då brukar de flesta gubbarna ha hunnit bli sugna på kaffe & kaka efter maten.

Får kanske återkomma med en bild eller två senare då min kära syster syster var den som höll i kameran och jag tog själv inga bilder.


Sedan i fredags...

Sedan i fredags har följande hänt:


Gårdagens mingel

Alltid lika kul med mingel tillsammans med trevliga kollegor och ex-kollegor.
Jag är über bakis idag och har inte jätte mycket att skriva. Men jag kompletterar med lite bilder från gårdagens event.

Enjoy! Trevlig helg alla goa!


Inga ostbollar

Det blev inga ostbollar för det sket sig. Jag gjorde allt enligt receptet tills jag skulle lägga ner bollarna i den kokande rapsoljan. Först hade jag nog inte tillräckligt hög värme för då smälte skiten istället för att "friteras". Andra försöket så var oljan bra men då hade jag inte tillräckligt mycket olja kvar så ostboll-j*veln brände fast i kastrullen *morr*. Men jag tror ändå att det hade smakat gott... jag gillar ost i alla sorter så jag får helt enkelt testa vid senare tillfälle.
 
Imorgon ska vi ut på mingel på First G med jobbet. Ska bli himla trevligt att träffa massa gamla kollegor i branchen.

Dagens middag

Ikväll ska jag testa ett nytt recept idag som jag hittade på nätet förut. Idag ska det alltså bli stekta små kycklinginnerfilé och ostbollar. Fast jag ska byta ut paprika mot lök i fyllningen.
 
Titta vad goda de ser ut!! *mums* Det vattnas redan i munnen på mig, får jag inte gå hem snart :-)
 

Hösten är officiellt här

Det har den ju vart sedan i juni tänker ni då. Sant. Men imorse var första gången som jag fick skrapa rutorna på bilen och tempen var nere på 0:an. Kanske dax att sätta på vinterdäcken till helgen när jag ska en sväng till Mellerud.


Nytt på Liseberg

Har ni sett på www.liseberg.se att det ska komma en ny bergbana??? I och för sig inte förän 2014 men ändå =) Och den ser ut som den kommer vara jättestor! Skönt att man kanske kan få åka en karusell som tar lite längre tid än 60sekunder att åka för att redan ha köat i 45min för att åka ett varv.

 
"Bara" 562dagar 12timmar och 20min kvar innan man kan provåka ;-)

Vitkål dag 3

Skulle testa att göra en kålpudding i söndags eftersom jag tycker det är gott men aldrig hade gjort en själv. Farmor gjorde alltid en fantastiskt god kålpudding med mycket omsorg och kärlek i. I söndags var det alltså min tur... vi åkte och handlade och jag som har noll koll på vad saker och ting väger så där på måfå sa till kalle " denna borde väl väga lite mer än 600g?". Kalle lyfte upp kålhuvudet och tittade konstigt på mig och sa " öh, ja det kan man säga". När vi hade handlat allt annat, passerat kassan så såg jag på mitt kvitto att huvudet vägde 2,6kg. Jorå så att... :-)
 
Jag behövde ju bara ca 600g till kålpuddingen och vad skulle jag gå göra med resterande 3/4??Det blev kålpudding till middag i söndags, till lunch igår och lunch idag. Kände att jag ville ju inte kasta resten av huvudet så jag kikade in på www.lchfklubben.se och sökte på på vitkål och hittade då ett recept på en kålgryta som jag fastnade för. Den vad jättegod! Nu så här i efterhand kan jag tycka att den var som en gräddsås-kålpudding. Å vet ni vad det bästa av allt är!???? Jag äter resterna till lunch imorgon :-) *haha*
Har snart ätit min årsranson på vitkål för i år...
 
Jag passade på att lägga upp tre stycken recept på www.lchfklubben.se igår som man nu kan gå in och kika på, medlemmar only of course. Mina snickers har redan fått betyg 4/5 av en person. Jättekul! Ska lägga upp fler under helgen tror jag.
 
Kommer ni ihåg dessa godbitar?
 

Måndag snart tisdag

Har nyss käkat lite middag och sett ett par avsnitt SATC, I love! Regnet piskar mot fönsterrutan och altanen. Jag tror jag ska hoppa i badkläderna, lyfta på locket och krypa ner i Spat en stund.

Idag blev det en grillad kyckling med crème fraise soltorkade tomater&feta blandat med broccoli. Fanns kvar så jag hade kunnat ha till matlåda imorgon för det var bara ja hemma nu ikväll men så kom Kalle hem och då helt plötsligt försvann matlådan. Får helt enkelt bli kålpudding imorgon med.

Hittade Philadelphia osten med sweet chili förut på Coop, testa om ni inte gjort det. Petra på jobbet som köpte den förra veckan och hade med till jobbet.
Testa med lite på en finncrisp, amazing!


Härliga hösten

Förr kunde jag känna att jag bara ville ha sommar och vinter enbart, 6månader av varje. För vem gillar hösen och våren egentligen??Jag känner fortfarande att vintern och sommarn är mina favoriter men jag kan tycka att hösten är rätt mysig ändå. Håller ni inte med? Löven på träden som skiftar färg, mysa i soffan med en kopp te och titta på film, ta på sig badkläder/frotérocken och smyga ut till spat...mmm! Jag vet att det är ett jäkla tjöt om detta spat men ni som har hus och framförallt plats, gillar att bada och gillat livskvalité NI ska absolut skaffa er ett Spa. Det kommer vara ert bästa köp ever! I promise! Har precis kommit in efter att ha suttit ute i ca 45min och bubblat, tittat på mörkret runt omkring och bara njutit. Den ulitmata utetempen måste jag säga ligger på +5 till +9 grader för då slipper man ha mössa på huvudet för att inte riskera att bli sjuk men det är ändå lite svalkande när man sätter sig upp.
 
Jag har planerat in två tjejkvällar med bad under hösten och den första är om ca 1månad. Då kommer två gamla kollegor från Skövde hit så det lär bli massa bad och tjöt, ska verkligen bli så kul att ses igen! Den andra är nog någon vecka senare igen för lite kollegor här i Gbg.
 
Tänk vad mysigt om den första snön kunde ha kommit tills dess. Tänk er vitt på marken, några kalla öl och sedan 38grader i poolen.
 
 

Dagens husman

Ikväll bjöd kök Frida på kålpudding och den blev fantastiskt god!!


Extra extra!!

Prima riskokare bortskänkes pga platsbrist i mitt kök. Fullt fungerande och använd endast ett fåtal gånger.


Vinterjacka

Tillbaka efter en shoppingtur på Frölunda torg och jag hittade 3/3 saker jag skulle ha fast jag köpte bara två. Ett par byxor och en vinterjacka. Skor får vänta till nästa månad jag har skor som går att ha ett tag till.

Sitter i soffan och surfar efter lite inspiration till maten ikväll. Tror det ska bli kålpudding med gräddsås :-)


Leftovers till lunch


Shopping time, check!

 

Helgen som vart

I fredags var vi på Galenskaparnas jubileumsshow 30års festen på Lorensbergsteatern. Den var fantastisk!! Ni som ska gå och se den har så mycket att se fram emot och ta med en näsduk eller nått att torka tårarna med gör det lär ni behöva :-)

Familjen stannade kvar över natten och igår fick vi hjälp av snälla pappa att sätta upp vindskivorna på uterummet och att koppla ihop några små lampor ute unde taket som ska gå på skymningsrelä tillsammans med övrig utebelysning.
Malin hade med sig datorn och satt mest och jobbade hela dagen medans jag och mamma åkte till maxi å handlade lite som vi sedan fixade till lite middag av.

Kvällen var annars rätt lugn, bad, film i soffan och lite god plock mat så var lördagen till ända.

Idag är tanken att vi ska åka till Frölunda torg och handla lite. Vi båda är i stort behov av lite höst/vinterkläder så vi får se vad vi hittar för nått.

Har ni testat dessa ostsnacksen??? Gör det!! Så goda och med mycket smak, säkert perfekt ihop med ett glas rött.


Höstnytt

Titta vad jag hittade i affären förut när vi var och handlade. En bilaga till Expressen/GT som finns fram till och med 12/10.


VM i curling


Underbara Galenskaparna


Kaoset är återställt

Det känns så skönt att vi fått ordning i de små sovrummen. Nu har vi ett rum där man kan sussa två eller 3 pers beroende på om man kan tänkas sova två pers i en 120cm säng. I det andra rummet har Kalle sitt kontor/lekrum med alla sina musikprylar, gitarrer, hobbys mm...
Våran träningscykel och crosstrainer har tillfälligt fått flytta ut i uterummet.
 
Imorgon är det redan torsdag och sen kommer fredagen... tänk vad veckorna bara svichar förbi. På fredag kommer iallafall mamma, pappa och systeryster på besök. Vi ska gå på Galenskaparnas jubileumshow på Lorensbergsteatern. Kommer nog bli många skratt den kvällen för de har ju gjort hur mycket bra som helst och showen ska tydligen hålla på i ca 3 timmar. Kul!
 
 

God morgon onsdag!

På väg till jobbet lite tidigare än vanligt för vi ska ha frukostmöte på jobbet, det har vi en gång i månaden. Det dukas upp god frukostbuffé = mums!

Igår blev det inget bloggande för vi håller på och flyttar om lite mellan de två små sovrummen och jag kommer kanske visa slutresultatet senare men just nu är hela huset ett stort K.A.O.S. Men det blir säkert klart idag. Hoppas vi :-)

Ha en bra dag!

Här är en bild från min runda som jag brukar gå. Fin färgglad bikupa


Titta vad jag hittade!!

Titta vad jag hittade när vi gjorde ett ryck för att få upp massa lådor med saker på vinden! Min gamla Gameboy! Åh vilka minnen! :-)


RSS 2.0