Ingen träning

Det känns skitskummt att jag har missat mina simpass både i måndags och idag. I måndags vart jag ju med lillen hos vetrinären och hade fullt upp med att ta hand om honom nyopererad och groggy. Kalle kunde jag inte räkna med eftersom han låg avdäckad i sängen med hög feber. Vad hände idag undrar ni? Jo jag tappade helt enkelt bort tiden. Satt och pratade om dagen som vart både för mig och för sjuklingarna här hemma, fixade lite mat och slökollade lite film. Helt plötsligt rycker jag till, ni vet kännslan av att man har glömt nått. Men ett ryck hoppade jag ur soffan när jag sedan märkte att klockan var 19:55. Entrén till badet stänger kl 20.... inte en chans att jag hade hunnit packa väska, ut i bilen, köra dit och parkera på 5min. Hoppas jag jag komma iväg imorgon.
 
På fredag är det två grejer som händer. Det första är att Elvis ska tillbaka till vetrinären för att ta bort dränaget i halsen + att han då slipper tratten runt halsen, jippie!!! :-)
Det andra som händer är att jag ska väga & mäta mig för att se vad som hänt med kroppen efter en månads simmande 2-3ggr/vecka + lite promenader. När jag vägde mig den 10/1 hade jag gått ner 2,1kg på tio dagar. Hoppas jag hinner innan den röda veckan är här... svullar alltid upp då och lägger på mig massa vatten.
 
Håller tummarna för ett bra resultat iallafall!

Sjukstugan

Det är nästan ett heltidsjobb att ta hand om en sjuk sambo + en nyopererad katt. Kalle kände av igår morse att han inte mådde bra så nu ligger han inne i sovrummet och vilar. 39,4grader i feber och huvudvärk stackars liten. Jag servar så mycket jag kan med nyposoppa/glass, vatten, div filmer, termometer, alvedon och saft.

Elvis hade en liten kula på halsen i fredags som jag trodde kanske kunde vara ett insektsbett eller liknande. Det visade sig igår när vi kom hem att kulan hade växt och var jag kunde konstatera att det säkerligen handlade om en varböld. Kl 07:00 imorse hängde jag på låset hos vetrinären och fick en tid kl 14. Jag tog bort maten, stängde kattluckorna och åkte till jobbet i några timmar. När jag kom hem vid 13-tiden låg Elvis inne i sovrummet och var väldigt matt, det syntes att han hade ont, något som han inte hade visat tendens till innan för då var han sitt gamla vanliga glada jag.

Väl framme på Göteborgs Djurklinik togs vi varmt emot och Elvis undersöktes. Det beslutades att de skulle behöva söva ner honom för att kunna ta hål på bölden samt göra rent såret och sätta in ett dräneringsrör så att allt var kan rinna ut. Krage på, 9-dagars penicillinkur, återbesök på fredag för att ta bort dräneringen samt att han tvingas vara innekatt nu ett tag framöver. "Jippi"... det kommer bli tufft men vi klarar det.


Dagens fråga på facebook:

Vem det är mest synd om? Nyopererad katt med dränering i halsen och krage eller halvt medvetslös sambo med 39,4 i feber.

 

 


Snöiga söndag

Sitter hemma hos päronen i Mellerud och funderar på om jag är i körbart skick efter gårdagens utgång. Det är jag säkert men man känner sig alltid så mycket mer bakis när man bara dricker rödvin en hel kväll. Min första lchf fylla ;-) haha... nötter, mörk choklad och rödvin hemma innan wärs, rödvin på wärs, och nattamat hamburgare på vägen hem UTAN bröd. Jag ger en eloge till mig själv. Idag vet jag inte om jag är hungrig eller ej...blev ägg & bacon till frukost och nu får vi se vad vi ska käka när pappa och Malin kommer hem efter hennes träning med hästen.
 
Kalle åkte tillbaka till gbg på förmiddagen för han skulle köra Andreas till flyget.
 
Det snöar utanför mitt fönster och jag ser lådbil efter lådbil (lådbil=fjällresenärer med takbox) köra söderut på 45:an. Lär ju säkert vara en del trafik på väg mot gbg.
 
Igår tog jag med mig syster yster och åkte ner till simhallen och vi simmade 50min. Det var väldigt mycket folk i simhallen så svallvågorna gick höga i bassängen pga alla barn som hoppade och lekte.
 
En kebabsallad hade suttit fin nu... ska kolla vad familjen tycker.
 
Ciao
 

LCHF Semlor

Imorgon är det jag som har fredagsfika på jobbet och då uppskattas hembakat allra mest. Sist gjorde jag kärleksmumsen och gången innan dess blev det chokladkakan. Idag letade jag febrilt efter ett bra recept och hittade ett som verkade lovande.
 
Eftersom jag är en sådan hyvens tös så bjussar jag givetvis på ett toppenbra recept :-) Detta är även glutenfritt.
 
Portioner: 7st mindre (ca 7cm i diameter)
 
Bullar:
50g Smör
4st Ägg
3msk Sukrin
1tsk Stevia
1dl Vispgrädde
1/2dl Kokosnötsmjöl
4msk Fiberhusk
2tsk Bakpulver
1tsk Kardemumma, mald
 
Mandelmassa:
1 1/2dl Sötmandel
2msk Sukrin
1/2krm Stevia
2-3msk Vispgrädde
 
Gör så här:
Bullar
Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten. Blanda kokosnötsmjöl och fiberhusk med bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Låt svälla något.
Rulla bullarna och grädda sedan i 175° cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
 
Mandelmassa
Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en matberedare tillsammans med sötningen och pulskör i några minuter. Häll sedan i cirka 2 msk grädde till önskad konsistens.
 
Skär av toppen på alla bullar och gröp ur lite av innehållet. Blanda innehållet med mandelmassan, ta eventuellt i ytterligare lite grädde. Fördela mandelmassan i groparna och spritsa eller lägg på en redig klick vispad grädde och lägg på brödlocket. Sikta över lite Sukrin Melis.
 
 
 
Enjoy!

Feeling good

Gud vad det känns i kroppen redan att man har börjat röra på sig från att ha vart en soffpotatis. Känner lite på vissa kläder att de inte sitter som de gjorde innan vilket är superskönt. Ett steg i rätt riktning.  Jag ska mäta och väga mig nästa vecka den 1/2 för att se vad som har hänt sedan starten.
 
Jag drog igång efter årsskiftet med att simma 2ggr ibland 3ggr/vecka och simmar då mellan 40-60min/gång. Igår kunde inte Kalle gå med så jag gick själv och simmade på i 50min. På onsdagar är det vuxenkväll och nedsläckt i hela hallen, inget bus och stoj från barnfamiljer och heller inga simskolor som plaskar så svallvågorna går höga i hela bassängen.
 
Idag åker även sambon till Mellerud för att träffa sin bror Andreas som är på blixtvisit från Korea (där han bor annars) och ska stanna i Sveriga tills på söndag tror jag. Själv åker jag nog upp på lördag så kanske jag kan passa på att simma lite med syrran på eftermiddagen. På lördag kväll spelar Rebel Road på Wärs så då ska vi dit och lyssna på grabbarna. Det kommer bli ett jäkla dra så kom dit om ni är i krokarna.
 
 

Finn ett fel

Johanna och Anne????? :-))


-10grader ute

Då kände vi att det var dax för ett varmt, gott bad. Mmm.... I really love it! 39grader under locket året om... skiter i om det så är -15 eller +15, 39grader is the shit!
 

En inkräktare

Vi vet ju sedan innan att Elvis kattkompis som vi tror bor hos någon granne är här inne och leker med Elvis på nätterna. Igår kväll när vi satt i soffan och Elvis ligger bredvid oss så smäller det till i kattluckan och in kommer kompisen. Han totalnonchalerar oss och går direkt till matskålarna precis som om han faktiskt bodde här.
 
 
Kanske är dax att skaffa en kattlucka med chippsensor så bara den som bor här kommer in. Får fundera lite...

-40kg på 6månader

Kalles kompis Daniel har kört strikt LCHF i 6månader och se hans förvandling här nedan. Helt fantastiskt!! Bra jobbat Daniel
 
 
Blir man mer taggad nu eller vad!! Kan han så kan jag :-)

Helgen i bilder och lite text

Hej hopp,
 
Varför går alltid helgerna så himla snabbt!? Tyckte nyss det var fredag eftermiddag och nu är det snart tisdag. Jisses. I helgen som var tog vi oss en tur till Mellerud, Kalle hoppade av och jag fortsatte till Billingen för att träffa Sara & Buttan. Vi fick en himla mysig lördag tycker jag... julklappsspel (om än lite sent), väldigt god kycklingcurrygryta a lá LCHF. Till snax hade vi div nötter och mörk choklad. Ett stort framsteg vad gäller oss tre... annars köper vi typ allt gott som finns på ICA i Billigen och sedan har vi vräkt i oss tills vi mår illa. Bra jobbat töser!
 
 
På söndagen firade vi pappa Kurt som i och för sig fyllde år i lördags. Jag, mamma och Malin gjorde en trerätters bestående av ugnsgratinerad hummer, Prosciutto,parmesan och basilikafylld kyckling med paprikasås och ris (färsk broccoli till mig). Till efterrätt blev det ginos (frukt i ugn med smält choklad på), M.U.M.S! :-)
 
 
 
 
Jag och mamma var även duktiga och tog en promenad genom Mellerud säger jag nu eftersom kommentarerna strömmade in när jag skrev på FB att vi gått genom centrum i en timme ;-) Vi säger nu att vi gick runt Mellerud och det tog typ en timme.
 
 
Här kommer en liten bild på vår fredagsmys maträtt som Kalle gjorde. Han är sååå duktig på att komma på nya saker. Här gjorde han en liten ugnsbakelse gjord på riven lök,ost, morot och blomkål, massa gmör och för att hålla ihop det så använde han bacon. Kanongott!! Rekomenderas varmt!
 

Fredagsmys hos oss


The story of the resesäljare

Jag är en resesäljare.
Jag har högsta betyg i redovisning, PR, marknadsföring, ekonomi,
datakunskap, civilingenjörsutbildning och Swahili.
Jag kan också läsa tankar.

Naturligtvis håller jag fortfarande på biljetterna du bad mig att hålla
för sex år sedan, fastän du aldrig kom och löste ut dem.
Det är inga problem att fixa sju mellanlandningar, icke rökare,... havs-
utsikt med två dubbelsängar och fyra extrabäddar och - Ja - jag kan
fixa en egen bar.

Jag vet att det är mitt fel att hotellet inte har en egen helikopterplatta.
Jag är resesäljaren.

Jag förväntas kunna tala alla jordens språk.
Det är helt uppenbart att du egentligen menade fredag, när du bokade flyget för en lördag......
Jag är resesäljaren.

Ja - jag ljuger när jag säger att 1000:- kronors flyget i morgon är
slutsålt, men det är inget problem för mig att skaffa fram ett eller flera nya Boeing 747.
Det är mitt fel att alla andra vill flyga just i morgon också. Jag skulle ha vetat att just DU skulle komma in...
Jag är resesäljaren.

Jag är helt kapabel att kolla alla flyg i september för att se vilket som
är billigast, samtidigt som jag svarar på 12 telefonsamtal och sorterar övriga
beställningar medan jag hör med Grand Cruises varför de inte vill betala tillbaka något
till dig, trots att du vägrade att ta ett avbeställningsskydd.

Jag vet alltid vilket flygbolag som serverar den bästa vegetariska maten.

Jag vet exakt vad du kan göra i alla storstäder under 15 minuter utan att det
kostar några pengar.
Jag tar personligen på mig skulden för flygförseningar, trafikstockningar, hyrbilar
som får punktering, dåligt väder, bortkommet bagage samt statsskulden.

Jag förstår att du egentligen menade att boka hotell Hilton. Folk blandar
ofta ihop det med Galaxy Delight motel of Antarctica.
Naturligtvis kan jag ge dig rabatt för att du varit en medlem i Folkpartiet i 30 år.
Jag är resesäljaren.

Jag förväntas att le, ha empati, ge råd, göra merförsäljning, uppträda,
sjunga, dansa, laga faxen och jag vet precis var Opposum Trot Lane ligger - därför
att JAG ÄR RESESÄLJAREN!

Fina ljus

Skulle in på maxi för att handla lite lunch till morgondagen ,eftersom det inte blev nått över från middagen, efter jag hade vart och simmat. 45min blev det. Känns så bra nu varje gång man har vart där. Väl inne på Ica så kom jag på att jag hade en laxbit, crème fraishe och röd pesto hemma, så jag kom ut med en tidning och två söta ljus istället :-)


Snipp, snapp snut....så var sagan slut

Har precis lagt ner den tredje och sista boken i trilogin Fifty shades of Grey. Fantastiska böcker. Så... Vad ska man göra nu då??


Någon som vet??

Är det någon som kanske kan ha svaret på min fråga. Tvättar man en sån här i 40grader?? ;-) fintvätt kanske...

Handtvätt kanske är något han fur-edrar ;-)


Vinter med LCHF

Mamma hade med sig en ny tidning som hon köpt till någon kvällstidning i veckan och då tänkt på mig. Snällt! :-) tack snälla mamma


Nytt körkort

Tänk att det redan har gått tio år sedan jag tog körkort. Det känns som det var igår.


Sim, sim, simma

Idag har jag vart och simmat. 60min blev det, riktigt nöjd. Ökar lite gång för gång. De första gångerna orkade man bara 30-35min men nu flyter (haha) det på. Det var inte så många motionssimmare i bassängen idag, kanske 4, annars var det mest glada barnfamiljer och en klass med barn i 6-7års åldern som har simlektion.

Denna känns toppen att ta efter man har tränat. Kollade upp ditt tips Susanne, tyvärr verkade de inte sälja dem på Ica Maxi i Kungälv. Får åka till Uddevalla och köpa ett litet lager :-)


-2,1kg

Nytt år nya möjligheter sa jag den 1januari och ställde mig på vågen och tog fram måttbandet för att få reda på resultatet (även om jag inte riktigt ville se hur illa det var). Jag har tänkt att jag ska mäta mig 1gång i månaden, i början av varje månad och så väger jag mig varannan fredag.

Idag är jag ledig och har tagit mig en välförtjänt sovmorgon. Gick upp ur sängen för typ 30min sedan men vaknade tidigare än så. Har legat och läst bok i några timmar :-) Svårt att slita sig men jag fick tillslut gå upp för magen kurrade så mycket att Elvis som låg bredvid mig drog.

Dagens planer ser ut som så att först blir det en tur till simhallen. Efter det till Maxi och till fiskdisken för att köpa lite fredagsmys. Får som vanligt passa på att äta räkor när sambon är borta.

Ha en bra dag alla!

Mot Stockholm

Åker morgonkärran till Stockholm för att hjälpa kollegor i nöd. Ska bli en himla spännande dag. Alltid intressant att se hur andra jobbar.

Men att gå upp 04:40 det tog emot ;-) inte så vanligt att man gör det nu för tiden. Annat var det när jag jobbade här på Landvetter. Då började man jobba kl 04 vilket innebar att jag fick gå upp kl 02:45 senast. Det var tider det. I miss it sometimes.


Kärleksmums fortsättning...

Många frågade efter receptet på mumsen via min instagram, där heter jag för övrigt frisve84 för er som inte hittat dit ännu :-)
 
Jag hade köpt en mjuk chokladkakemix strax innan jul som jag inte hade testat ännu. Blev därför väldigt sugen på att testa den i söndags och bestämde mig snabbt för att göra kärleksmumsen.
 
Snabbt och lätt ihop med mixen och in i ugnen, klar på 35-40min. Under tiden gjorde jag en glasyr bestående av 2dl grädde som jag kokade upp och sedan knäckte i 200g 70% choklad och en klick smör. När kakan hade svalnat så hälde jag glasyren över och på med kokos.
 
Chokladmixen hittar ni här:
 
http://www.blendingbliss.com/blissmix-mjuk-chokladkaka/15-0
 

Den går att använda till bla muffins och som botten till ex tårtor. Inte sista gången jag använt denna kan jag säga.
 

Simma lugnt

Kom hem från simhallen för ca 20min sedan. Gud vad det är skönt att simma när det inte är 400 andra personer att trängas med i basängen som här ->
 
 
Utan istället kunna simma fritt och inte behöva ta hänsyn till någon annan. Vi brukar simma måndagar och torsdagar jag och Kalle men denna veckan ser jag ut att få simma själv eftersom mannen min drar till skoterland. Jag siktar på att simma även onsdag och fredag denna veckan. 45min/gång som jag gjorde idag.
 
Over and out!

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas?

Kärt barn har många namn. Jag gjorde iaf sånna här godingarn igår kväll. Lchf givetvis och imorgon åker det med en laddning till kontoret. Orkar ju inte moffa i mig allt detta själv.


Nya recept

Ikväll har jag lagat en gräddstuvad renskavspytt med dijonsenapsdipp. I pytten hade jag zucchini, röd och gul paprika, gul lök samt renskav. Dippen gjorde jag av crème fraiche, dijonsenap och en liten klick majonäs. Superenkelt och jättegott! :-)

Nu åker jag och simmar. Ciao!


LCHF pizza

När jag och Anncha var på Incontro för lite mer än en månad sedan så käkade vi en väldigt god pizza med fyra sorters ost, pinjenötter och honungstryffel ringlad över allt. Oh my god säger jag bara! Så sjukt god pizza har jag inte ätit nån gång tidigare.

I eftermiddag har jag försökt göra min egen fast utan honungstryffeln då :-) jag hade på gevré, fetaost, mozzarella och parmesan. jag är mäkta impad av mig själv ska jag säga. Mycket god! Den får 3,5 F av 5möjliga.


Disney klassiker

Jag har börjat samla på Disney klassiker och fick tre stycken i julklapp av syrran. Lejonkungen, Bernad & Bianca samt Skönheten & Odjuret. Nu har jag precis tittat på lejonkungen och visst är den fantastisk. Lika bra nu som när den kom -94. Har många av filmerna sedan man var liten men på VHS och jag äger ingen sådan spelare längre. Man får lixom uppdatera till dvd :-)


Champagne provning på cristallen

 


Ny favorit

Någon som vet vart man kan köpa dessa i andra smaker? Denna är väldigt god men det finns fler smaker som jag skulle vilja testa. Just denna är köpt på www.lchfklubben.se


This is my goal 2013

Dessa bilder är från Mallis och Menorca studieresa 2008. Hit ska jag nå i år så nu j*vlar!
 
Sorry about the Joey Tempest fluff-frisyr. Blåsten i bergen + nypermanentat hår var inte till min fördel direkt ;-) Men men... skit i det för jag var smal och happy!
 
 
Idag liksom igår blev det promenad på lunchen, ca 15-20min och ikväll simmades det 35min.

Veckoplanering

Sitter vid köksbordet och håller på att knåpa ihop nästa veckas matschema och jag är riktigt nöjd över resultatet. Längtar redan lite :-)


Julhelgens pyssel

Jag har länge velat ha en liten byrå och spegel till vår hall hemma och jag har letat och letat kan jag säga. Jag ville ha en vit möbel med kanske 3-4 lådor och jag har som sagt inte hittat nån. Så när jag var med mamma och pappa uppe i Köpmannebro för några veckor sedan fick jag syn på min gamla hallbyrå i brunt/guldskimrande rotting som jag fick i inflyttningspresent av mamma & pappa när jag flyttade till Hjo. Jag har inte använt den sedan jag flyttade till Göteborg så då har den istället fått stå i sommarstugan. Så nu när jag fick syn på den så tänkte jag att "den där hade ju vart perfekt, synd bara att färgen inte stämmer.". Lätt fixat! Pappa transporterade ner den till Skräckland och så köpte vi vit sprayfärg och tada - Vit :-)
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
På plats, bara spegeln som ska hängas upp:
 
 
 

RSS 2.0