Fredagsmys

Snart tänder vi grillen, Kalle är i köket och förbereder ribbs och dess tillbehör som bönor och coleslaw. Jag och kissen sitter i varsin stol på altanen och njuter av det fina vädret. Hittade några alkoholfria bubbel på maxi så jag köpte med en gör att testa inför midsommar. Vid första smaken var det ingen höjdare, inget slår ju "vanlig" med lite % i...men men, efter några klunkar var den ändå helt ok. Får testa någon mer annars får jag väl hålla mig till herrljunga cider i finare glas och låtsas 😃.


Bästa köpet till köket

Igår kväll kom vi hem från en mini weekend i Stockholm. Vi åkte upp för att Whitesnake skulle komma till Gröna Lund och det ville vi inte missa. Mer bilder från detta kommer så fort vårt internet här hemma kommit tillbaka, förhoppningsvis idag. Det har varit borta sedan i lördags då åskan kom och slog ner i närheten så att basstationen eller vad det hette hos Telia i vårt område hade fuckat ur. Ringde i måndags och då skulle de skicka ut en tekniker och undersöka, allt skulle vara klart inom 1-3arbetsdagar. Håller tummarna för jag vill gärna se tv-sändningarna från bröllopet imorgon.
 
I Stockholm var vi inne på NK en sväng för att jag hade fått ett tips om en bra pryl de hade. En jordgubbssnoppare. Vad är nu detta undrar kanske ni?`Jo det ska jag tala om för er, det är sommarens bästa köp till köket. Lite onödig och överdriven kanske någon tycker, men jag skulle säga PERFEKT! Den blir din till fyndpriset 99:-.
 

 
 
 

Helgen i bilder och lite text

Hej på er kära vänner.
 
Söndag eftermiddag och jag ligger för närvarande i soffan och slappar. Har planterat lite jordgubbsplantor på förmiddagen och tittat till mina potatisar som växer och knakar. Verkar dock som några nattsuddare (bambisar) har varit och mumsat lite på bladen. Fyyy! Kanske kan sätta nått hönsnät eller nått över.
 
Annars har jag försökt röja lite i tvättstugan/förådet/garaget. Har hittat bänken och organiserat om lite där. Håller på och kör några maskiner tvätt mellan varven så tvättkorgarna ska minska i storlet. Inte själva korgen utan innehållet om det var någon som undrade =)
 
Igår tog vi oss en tur till Babyproffsen på Backaplan för att se om den barnvagn vi hade tittat på i veckan fanns kvar och om det var knäledsjustering av handtaget eller ej. Minnet hos oss båda sviktade lite så det var bäst att dubbelkolla. På både Babyproffsen och Happyland hade vi hittat den vagn vi ville ha men den ena hade knäledschassi och den andra teleskop så valet föll på knäledsvarianten på Babyproffsen. Nu känner vi oss nöjda med inköp av div barnprylar på ett tag, det var inte tänkt att vi skulle köpa vagnen så här tidigt heller men när de hade erbjudande med bra priser så var det svårt att låta bli. Dumt att chansa till aug/sep och få betala fullpris + att man kanske får vänta 7-8 veckor på leverans. Denna räser var helt klar och bara betala för och sedan rulla ut till bilen.
 
 
Väl hemma var det en till som var intresserad av den nya vagnen - Elvis. Kalle lyft upp och la honom i vagen och körde glatt ett par varv runt köket. Elvis såg lite frågande ut men fann sig i att bli runtkörd. Han somnade inte vilket Kalle verkade ha hoppats på ;-)
 
 
På eftermiddagen när vi skulle ta oss en tur till Maxi och handla så kom den tydligen ett oväder och drog förbi från ingenstans. Medans vi var inne så hade det kommit en störskur och på flera ställen i Kungälv kunde man se att vattnet hade svårt att sjunka undan eftersom det hade kommit så snabbt. Väl hemma igen möttes vi ha en vit gräsmatta och denna hög vid stuprören.
 

 

 
 
 

RSS 2.0