Påsken för ca 32år sedan

Kalles mamma visade oss en så fin påskbild på hela kusinskaran Berglund/Fredriksson. Titta vilka små söta påskkärringar och cowboys :-)

Ser ni vem som är vem?:-)
Kalle, Andreas, Bella, Mathias och Tobias?


Glad påsk mina vänner!

Fin brasa hemma hos Kalles föräldrar. Varmt och skönt och vinden ligger åt rätt håll så förhoppningsvis slipper man lukta som ett helt scoutläger i håret efteråt :-)


Dagens ryck

När solen var framme en stund på middagen så passade vi på att gå ut och snickra lite. Blev en innerlängd över spat som blev klar. På måndag tar vi och sätter upp lite mer.

Mycket som skulle mätas och skäras till, tur att jag har en sådan handy man här hemma som vet hur man fixar.


I ❤ uterum!

Vi har satt på värmefläkten i uterummet och tänt några ljus. Här sitter vi nu hela familjen och myser. Till och med Elvis som inte kunnat sköta sig här inne tidigare pga klös på nya möblerna har nu helt ändrat inställning och ligger nu med i soffan och tycker uterum is da shit!

Utanför fönstret ryker det lite lätt från grillen. Extrapris på oxfilé i affären så då lyckat vi till det. Ska bli så gott.


Vilka slappisar


Påsklov tjoho!

Nyss hemkommen från jobbet efter en ganska lugn dag ändå. Sitter och käkar en liten ostpaj med fetaost och Philadelphiaost som Kalle gjort. Smakar mums!! Nån som ätit en ostpaj i Grekland någon gång? Denna smakar lika ljuvligt.

Ikväll ska han bjuda på oxfilé, egengjorda klyftpotatis och lite bea. Får ladda upp med annan mat nu inför påsken då man annars bara äter ägg, Janson, köttbullar och sill. Längtar faktiskt lite efter Janson måste jag erkänna. Och min lammstek som jag brukar göra, med massa vitlök :-) gott!

Vad har ni för påskplaner då?


Ressugen

Sitter och försöker planera midsommar, lite tidigt kanske men om man ska ha en bra stuga någonstans så får man vara ute i god tid annars är de bästa redan tagna. I år har vi bestämt oss för att ta en liten road trip norrut, säger inte mer förän det är bokat och klart =)
 
En annan resa som det inte är så långt kvar till är en weekend i Istanbul med mamma i mitten av april. Ska bli himla spännande att komma dit och se denna omtalade storstad. Hoppas vädret har hunnit bli lite bättre än vad det är nu. En tidig vår/sommar hade ju vart trevligt... tänk er en lunch på någon uteservering och ca 20grader varmt och sol :-) Längtar verkligen!
 
 

Lunch @ Ikea

Idag blev det en spontantur till Ikea på lunchen med några glada kollegor. Visste ni att köttbullarna är tillbaka nu? Visst serru, blev en mellan köttbullar för mig och Anna. Mums! Efter maten skulle några ha efterrätt så då blev det en 5:-ers glass nere i kiosken där man även kan köpa en korv för 5:-. I love Ikea!

Nån som sett den nya die hard filmen? Bra? Dålig? Sevärd? Jag gillar ju Bruce Willis så självklart ska jag se den. Kanske kan bli denna veckan. Visst är det skönt med kortvecka by the way? I like.


Inga obehöriga äga tillträde

Igår satte vi in Elvis nya kattlucka som kom på posten i veckan. Mamma och pappa har en sådan hemma hos sig då Nisse hade kompisar med sig hem på nätterna. Fungerar hur bra som helst så vi bestämde oss för att testa eftersom Elvis åxå har polare inne på nätterna.

Nu försöker vi bara lära Elvis hur man går in genom den nya luckan. Ut är inga problem men in är det en ny procedur. I Det lilla taket som hänger ut ovanför sitter det en chipavläsare som känner av Elvis chip i nacken och som endast släpper in honom. Det nya är att när sensorn känner av Elvis så plingar det till och luckan öppnas efter någon sekund.


Fika längs med vägen

Vi tog oss en promenad genom stan och till vår förvåning hittade vi ett söndagsöppet fik med uteservering. Himla trevligt.


Tappra läsare

Blir nästan tårögd när jag nu efter mer än en månads blogguppehåll går in och ser att ni fortfarande är inne och läser varje dag. Även om det inte finns något nytt att läsa. Blir så glad och jag lovar att jag från och med nu ska vara lite mer aktiv i bloggen. Det har hänt lite saker den senaste tiden som jag lovar att berätta om snart men som gjort att jag inte varit så aktiv här.
 
Nu ska jag och sambon ut på promenad i det fina vädret.
Bjuder på dagens skratt så länge! :-)
 
 
 
 

Finaste sambon

När jag kom hem från jobbet idag så stod dessa vackra blommor på köksbordet. Började nästan böla så fint det var. Jag älskar dig med min skatt. Puss!


RSS 2.0