Orkan, storm och klass 3 varning

Vi följde nyheterna hela dagen igår för att uppdatera oss om den kommande superstormen som skulle slå till mot västkusten under måndagskvällen. Förberedelserna var många, handla div mat och liknande, ta undan alla lösa föremål ute som kunde blåsa iväg eller trilla ner. Jag hade stängt kattluckan med Elvis på insidan, ville ju inte att han skulle blåsa bort och han var lagom nöjd med att vara tillfällig innekatt. Han fattade uppenbarligen inte sitt eget bästa. Vår back up plan om strömmen skulle gå med en liten nyfödd hemma så skulle vi åka till närmsta hotell och ta in. Stormen skulle komma in under eftermiddagen och öka succesivt under kvällen och kulmerten skulle vara vid 19-20tiden.
 
Vi satt verkligen och väntade in det värsta tänkbara i soffan men när klockan var ca 20 och vi upplevde det som rätt lugnt ute så öppnade Kalle altandörren för att höra om det susade i träden. Inte en vindpust, vi hörde nästan fågelkvitter :-) Uppe i Mellerud verkade det inte ha märkt av nått heller och Kalle hade nyss några killar från Skaraborgs trakten här och de hade inte märkt nått heller. Tror det var värst nere i Malmö och runt Halland. Man är ju glad att det inte blev så illa som de befarade.

Min förlossning

Allt började med att jag vaknade strax efter kl 01 natten den 8/10 och trodde jag skulle gå på toa som vanligt. Jag försökte rulla ur sängen och alla ni som vart höggravida vet vilket mission det kan vara. Väl uppe på fötterna märker jag att jag har svårt att hålla mig och tänkte att väldans vad kissenödig jag var då. När jag lyckas ta några rultande steg mot toaletten så går det inte att hålla emot längre och vattnet gick på väg till badrummet. Jag tror inte jag riktigt fattade vad som hände för jag hade fått för mig att det skulle typ forsa ut så jag tänkte att det kanske inte var nått och skulle gå och lägga mig igen. Då kom det mer vatten och jag tassade in i sovrummet och väckte Kalle som med en gång sa att " nu måste vi ringa till förlossningskordinatorn" så jag ringde. De rådde mig att vattensäkra sängen och gå och lägga mig. Jag hoppade istället in i duschen för jag tänkte att man vet ju inte när man får chans att ta en dusch nästa gång. Klockan var nu ca 01:30. När jag hade duschat klart så känner jag att det börjar komma igång med värkar och Kalle klockade dem till att det kom 3-4st på 10min så han ringde till kordinatorn igen. Samma dam som svarade och sa till honom att ni kan lägga ner tidtagningen nu för det här kommer ta lång tid och hon rekomenderade ett varmt bad istället. Kalle tappade upp badet och jag klev ner vid ca 02:30 och låg när och andades igenom värkar tills klockan var typ 04:45 då jag kände att de hade ändrat karaktär och kändes mer som det tryckte på neråt. Upp ur badet och ringde kl 04:55 till kordinatorn igen och sa att vi ville åka in. Dax att få på sig lite kläder och sedan ut till bilen och åka till Mölndals sjukhus.
 
Vi kom in på förlossningen 05:35 och en barnmorska tog min legitimation och visade oss till vårt rum. Där fick vi träffa en väldigt trevlig barnmorska som märkte att mina värkar verkade trycka på så hon skulle undersöka hur mycket jag var öppen. In med en hand i muffen och kunde konstatera att jag redan var öppen 10cm och att bebisens huvud redan var på väg. Hon fick kalla in två personer till och jag fick börja krysta på riktigt istället för att hålla emot som jag hade fått göra innan eftersom det kändes som att gör jag inte det så kommer det bli en födsel på E6:an. Jag fick lustgas men kände att den hade nog kunnat kvitta för jag han aldrig andas in i den innan nästa värk kom. I en värk kommer jag ihåg att jag tänkte att "nu håller jag kvar den vid munnen och andas i den hela tiden tills nästa värk kommer". Då blev det lite för mycket av det goda och jag bryter ihop och börjar asgarva. Hör hur sköterskan säger att "oj oj oj, nu ska vi nog ta bort lustgasen lite". Kalle berättade för mig efter hon var född att precis i det ögonblicket som jag började asgarva så var huvudet på väg ut och i nästa krystvärk som kom ploppade hon ut. Totalt 7 krystvärkar inne på sjukhuset och hon är född 06:13.
 
När Othilia låg på bröstet och de hade klippt navelsträngen så kom sköterskan ,som tog emot oss i entrén, tillbaka med min legitimation och utbrast " va? redan klart? Det var det värsta vad det gick fort".
 
Ja det var en riktig express förlossning och i min mening väldigt enkel. Jag hade förväntat mig mycket mer smärta, att det skulle ta så otroligt lång tid, att man skulle spricka och allt vad man nu har hört talas om. Jag fick sy två små stygn och jag har inte känt av det alls. Vi han inte ens packa upp det vi hade med oss i förlossningsväskan :-) Kommer ihåg att jag sa till Kalle när vi var för oss själva på rummet efter förlossningen att så enkelt som detta var så blir det helt klart syskon till lilla prinsessan. Kalle satt tyst en liten stund och sedan sa han " ja eftersom det brukar gå snabbare för omföderskor så får vi väl campa utanför förlossningen en vecka innan bf eller så får jag väl utbilda mig till barnmorska så jag kan förlösa dig". Så söt! :-)
 
Jag har haft en busenkel graviditet och förlossningen ska vi inte ens prata om.
 
 
Första gången i mammas & pappas famn
 
 
 

Två första veckorna hemma med vår tös

Ja nu såhär snart två veckor efter vår lilla tös kom till världen och man har kommit på lite hur hon fungerar så börjar man så sakteliga känna sig som en människa igen och inte en zombie med sömnbrist. Det har vart tufft för oss och Kalle var helt fantastisk under två dagar och tog hand om henne helt själv dygnet runt när jag låg nerbäddad beordrad att vila. Jag var helt hundra på att jag hade fått mjölkstockning i mitt vänster bröst för det var hårt som ett bowlingklot, samma storlek som ett, en röd rodnad runt 80% samt att jag fick ut mindre och mindre mjölk. Det visade sig som tur var "bara" vara en ytlig infektion och jag fick en penicillinkur. Nu har svullnaden lagt sig, rodnaden börjar försvinna och mjölken har dessvärre avtagit. Bröstet är ju inte läkt än eftersom jag fortfarande äter penicillin och bara gjort det i 3dygn än. Förhoppningsvis kommer mjölkproduktionen i vänster bröst igång igen men gör det inte det så får det vara så. Det kommer mer än tillräckligt i det högra. 

I vår sömnbrist nu under dessa två första veckorna blir man mellan varven lite lätt fnittrig och skrattar åt saker som kanske inte är speciellt roliga. Vi satt en natt i soffan efter vi hade matat Othilia och tänkte på det vanligaste som folk säger nu när man precis fått barn " passa på och njut av den här första tiden". Det som folk glömde säga är att den tiden man ska börja njuta börjar inte förän efter två veckor 😃. Självklart njuter vi 100% av denna tiden och man njuter mer och mer för alla framsteg som görs. Nu har vi fått fantastisk nattsömn två nätter i rad och på dagarna sover hon som en stock. Skönt att det även verkar stabilisera sig på natten. 

Min underbara svärmor har varit här sedan i torsdags , då jag fick börja på penicillin  och inte kunnat vara behjälplig och Kalle hade kört 2dygnspasset utan sömn. Hon har hjälpt oss med lilla skruttan dagtid så Kalle har fått sova ikapp lite. Hon tog även nattpasset igår och det gick toppen. Tack tack snälla Anette för allt du gjort för oss dessa dagar!! Nästa gång kommer mormor Ulla-Bella 😃

Mitt schema går ut på att bli frisk i vänster bröstet och pumpa högern var 3-4timme dygnet runt. Vi hade lite problem med amningen som inte riktigt kom igång som den skulle på bb och fick därför stanna tre nätter. Vi började med amningsnapp för att hon inte fick tag om bröstvårtan men trots detta fick jag sår och hon fick inte i sig allt hon behövde. Vi fick börja pumpa och ge henne bröstmjölk på flaska. Detta har vi fortsatt med eftersom jag vart så svullen om brösten, fortfarande sår och nu infektionen. Jag tycker det fungerar bra och självklart kommer vi försöka övergå till "vanlig" amning vid bröstet så fort det går. 

Nu är det hög tid att käka frulle känner jag. 


Vår prinsessa Othilia är här

Ville bara meddela att vår prinsessa äntligen är här. Hon kom till oss tisdagen 8/10 kl 06:13 snabbare än blixten och tre dagar innan beräknad förlossning. I fredags eftermiddag fick vi lämna bb och äntligen komma hem. Nu håller vi på och anpassar oss till vårt nya liv så bloggen kommer efter våra tre nya prioriteringar - äta , sova, blöjbyten. 
Havandeskapsförgiftning

Jaha, där kom det. 4dagar före beräknad förlossning man tackar ja. Efter dagens besök hos bm var blodtrycket 150/90 och en etta på up. Vi lyssnade på hjärtljuden och mätte magen och allt såg bra ut, bebis växer som den ska. Eftersom jag nu för andra gången inom loppet av en vecka har haft en etta på up och ett tryck som är över 145/90 så räknas det nu som en havandeskapsförgiftning. Jag får komma tillbaka på onsdag för en extra kontroll av tryck och up, ett rutinbesök hos min bm på torsdag samt ett besök på antenatal på östra för att kontrollera bebis med ett ultraljud. Jag får även svar då på de blodprover och den up- odling som togs idag. 

Känner mig som vanligt och alltså ingen skillnad mot tidigare men jag måste erkänna att jag trodde nog, och hoppades , att jag skulle klara mig ifrån detta eftersom blodtrycket hållit på och gått upp och ner under 1,5månad utan att det varit någon fara. 

Fina tvättstugan/ skötrum

Vi har ju hela tiden tänkt att tvättstugan blir en bra plats att byta på lille Kurt-Roland när han/hon kommer till världen. Våra badrum är inte jättestora + att vi tyckte det var onödigt att lägga massa tusenlappar på ett skötbord/bänk när vi redan har en stor bänkskiva i tvättstugan nära både tvättmaskin och vatten. Nu sedan boden är klar så har vi kunnat flytta ut div bröte och gräsklippare och på så sätt kunnat städa och fixa i tvättstugan. Ni anar inte hur skönt det känns att tvättstugan är en tvättstuga :-) Låter kanske konstigt men det har vi mer varit ett förråd än tvättstuga innan men nu känns det alltså helt fantastiskt! För er som kanske tänker att " what´s the big deal?" jo det ska jag tala om för er, tänk er själva att era nytvättade kläder och sängkläder faktiskt luktar friskt/fräscht tvättmedel och inte tvåtaktsolja och nyklippt gräs ;-) haha! Riktigt så illa har det inte vart, men nästan.
 
Titta så fint! :-) Me so happy!
 
 
 
 

V 40 (39+0)

Herregud vad fort det går!! Känns som det var v 8 för inte så länge sen. 6dagar kvar till beräknad födsel och efter mitt besök hos bm igår så fattade jag det som att man inte kommer låta mig gå över tiden så mycket mer än 40+0, vilket är nästa lördag pga mitt höga blodtryck. På måndag är det dags för återbesök igen så då ska jag dubbelkolla om jag verkligen hörde/fattade rätt :-)
I'm so happy

Pappa hade med sig två stycken 1,5l julmust till mig när de kom ner idag. Lycka! Jag tror Kurt-Roland gillar julmust för det blir alltid full fart i magen så fort jag tar ett glas. Trodde det kunde vara kolsyran först, men jag har testat med vanligt bubbelvatten och cider- ingen reaktion. Men det är bar att han är lik mamma och gillar must :-)
Kort inlägg

Har precis krupit ner i sängen och tänkte somna rätt så snart. Imorgon kommer pappa och svärfar Roland hit och sätter i dörrarna på boden samt plåten på taket. De ska även få hjälpa mig att bygga ihop min nya garderob som ska vara i tvättstugan samt sätta en hylla och några krokar på plats. 

När detta är gjort kan jag äntligen börja förbereda skötbädd och allt som hör till i tvättstugan. Ska bli så skönt för då är vi klara med allt och då kan bebis komma. 

Imorgon väntar ett nytt besök hos bm för up och tryck, håller tummarna att det ligger kvar på samma som det gjort denna vecka. 
Vi ska även på informationskväll på östra imorgon. Massa praktisk info om och när det väl är dax att åka till förlossningen. 

Thats it! Over and out. 

Tiffany är bara bäst!


Besök på Antenatal på Östra

Idag hade vi en tid på Östra sjukhusets antenatalavdelning för att kontrollera bebisen med ett ultraljud. Detta var nästa steg i de kontroller som görs när man har högt blodtryck. Vi fick träffa en superduktig läkare som hette Helena som gjorde själva ultraljudet och gick igenom dagens blodtryck och up som jag hade med mig. Up visade som vanligt inget protein och trycket var 145/95. Ultraljudet visade inga konstigheter heller utan vi fick se att bebisen hade svalt lite fostervatten och låg och övade på att andas. Det fanns gott om fostervatten och uppskattad vikt i dagsläget är 2800g.
Eftersom blodtrycket inte har gått upp mer och allt annat såg bra ut så behövde jag inte äta medicin för att få ner blodtrycket heller utan vi kör helt enkelt vidare som det är med regelbundna kontroller på mvc.
 
Efter besöket på östra så åkte jag till jobbet för att städa av skrivbordet, plocka undan alla mina saker, sätta out of office på mailen, gud vad konstigt det kändes att skriva att man skulle vara föräldraledig till 2015 (!?). Fick fin fika av Maria som hade bakat bebis- cup cakes. De var supergoda!
Tydligen har de börjat slå vad på jobbet om när bebisen kan tänkas komma. Tydligen bara Mia som tror att jag kommer gå över tiden :-) De flesta tror även att det blir en pojk därav de blåa på cup cakesen :-)
 
Kommer sakna er alla på jobbet och jag lovar att komma in och hälsa på så fort bebben är här och jag känner mig varm i kläderna.
 
 

RSS 2.0