Mycket gravidtjat....I know

Ja jag försöker hitta på annat som jag kan förgylla bloggen med men det är inte lätt när det enda barnmorskan säger till mig är att ligga still i soffan och käka praliner. Inte så spännande läsning dag in och dag ut kanske :-) Men nu är det "bara" 12dagar kvar till beräknad födsel och vem vet, han/hon kanske kommer innan dess. So bear with me folks :-)
 
Imorgon är det dax för veckans besök hos bm, väga, mäta och lyssna på hjärtljud. Jag tror även vi kommer få lite mer info om vad som händer på tisdagens ultraljud på östra, dvs vad syftet med besöket är, vad är nästa steg om trycket fortsätter öka mm... spännande. Vi är båda två lite nyfikna på att ta reda på (om det går) vad det är för kön på den lille där inne. Han/hon kanske kommer ut snart ändå men vi får fundera lite till helt enkelt.
 
Igår eftermiddag var jag hemma hos Bettan och träffade Buttan, lille Zeth och Sara. Och självklart Bettan & Rune, tack för fikat Rune by the way, han hade gjort en så god hallonkaka ;-)
Zeth låg och sussade när jag kom men vaknade ganska snart och han hade nog lite ont i magen för även om han fick mat så var han allt lite ledsen och spänd, stackars liten. Tur att mormor Bettan fanns nära till hands och tog hand om han så vi kunde få prata lite med Sofia. Hon berättade iaf allt om förlossning, när värkarna hade satt igång, när de fick åka in och allt sånt som hör till. Amningen fungerade finfint men hon hade haft mjölkstockning och gav mig massa tips om det skulle inträffa något sånt, man vet ju aldrig.
 
Annars har det inte hänt så mycket i helgen. Åkte med mamma och Malin till Köpmannebro igår med några flyttkartonger med skor och dukar/linnen och böcker. Mer och mer börjar komma på plats och man börjar känna igen hemkänslan som lixom är "mamma & pappa" uppe i köpmannebro, det gillar jag. Även om det är mycket för dem att packa och flytta med sig så blir det ju kanske inte samma stress som om det kanske hade blivit om någon utomstående hade köpt huset i Mld. Nu ska ju Malin bo kvar så de kan ju egentligen flytta upp i lugn och ro och sedan tömma lite förråd och sånt allt eftersom.
 
På väg hem idag så stannade vi till på Biltema i Uddevalla och skulle köpa lite lås och handtag till boden. Kalle har nu varit ute och kollat så det var rätt saker vi köpte så imorgon kan vi nog sätta i dörrarna med lås och allt. Jag ska börja småstäda lite i tvättstugan nu, slänga in lite kartonger i skåpbilen som jag tror Kalle ville ha med till mellerud. På torsdag kommer nog pappa och Roland ner och ska sätta på plåttaket på boden samt snickra upp vindskivor och knutbrädor. Ev så kanske vi kan åka till Ikea i veckan och köpa två stycken garderober till tvättstugan som vi kan montera ihop. Förvaring = tjoho! Ska sätta mig sen och kolla vad Ingvar har att erbjuda.

Välkommen till världen Eidan!

Min gamla kollega Malin och hennes man Guray fick en liten son den 25/9. Han var beräknad till den 11/9 men trivdes nog väldigt bra i mammas mage. En lång kille på nästan 55cm och 3580gram tung. Så söt och väldigt lik sin mor :-)

Bilden är lånad från Malins blogg kika in för mer bilder. www.volleybollfrun.blogg.se



Status

Igår tog jag med mig syster yster och gick på spa. Närmare bestämt St Jörgen park i Gbg. Jag hade bokat in en blivande mamma massage och den var helt underbar kan jag säga. 80minuters avkoppling. 

Under tiden jag var på behandlingen hade bm ringt tre gånger och lämnat ett meddelande. Blodproverna från i torsdags visade inget konstigt utan höll sig inom ramarna för vilka värden man ska ha. Hon hade åxå pratat med doktorn som vi bokade in en preliminär tid på onsdag nästa vecka. Doktorn tyckte inte att jag behövde komma dit utan de bokade in mig på ett ultraljud som är nästa steg i kontrollerna vid högt blodtryck så här i slutet av graviditeten. På tisdag morgon ska vi alltså till östra för kontroll. Vet inte riktigt vad de ska kolla men det får vi nog reda på på måndag när vi ändå ska till bm. 

Här kommer lite bilder från vår spa dag :-)







För tredje gången denna veckan

Ja då var man här på mvc igen för tredje gången denna veckan. Blodtrycket i måndags visade ju 130/80 och igår var det 160/90 igen. Min bm tyckte det var konstigt att vi fick så lågt resultat i måndags men jag sa att vi mätte med den lilla mätaren. Eftersom jag nu för andra gången har ett undertryck som är på 90-> så tar man nu då extra kontroller av blod, man kollar nått med lever och njurar. På måndag har jag vanlig tid hos bm igen och då får jag nog reda på provsvaren. Är det nått akut så lär de väl ringa imorgon. Min bm skulle även skicka min journal till en läkare som ska gå igenom den och kolla vad han/hon tror så beroende på vad han/hon tycker och mina provsvar så kanske jag får träffa läkaren i nästa vecka. Detta är tydligen rutin om man har högt blodtryck och ingen protein i urinen vilket jag inte haft. 

Nu ska jag strax in till fantastiska Monica som ska sticka mig i armarna och fingrarna (tror jag). Tack vare henne har min rädsla för nålar, stick och sprutor minskat radikalt. 
Tack underbara Monica! Jag ska skicka en blombukett när jag är färdig med denna graviditet :-)




V 37+4




Börjar ta form

Titta vad fint det börjar bli! Igår kom nämligen dörrarna till boden och de slängde Kalle in så fort han kom från jobbet. Lite grundfärg fick han dit med och jag har precis vart hos Flügger och köpt en liter vit färg så efter middagen blir det målning 1 av dörrar. 
 
 
 
Tror att vi ska till Jula eller nått imorgon och köpa några billiga handtag och lås så kan vi börja röja i tvättstugan sen. Äntligen!
Ikväll har jag målat knutbrädorna i ljus palatsgrönt, samma som huset och Kalle har gjort första strykningen av dörrarna i samma färg som resten av boden. Imorgon skulle eventuellt svärfar komma ner och hjälpa till med att lägga plåten på taket så då kanske kuntbrädorna kommer upp.
 
Gjorde en checklista i min gravid-app förut och vi är klara med alla saker på den. Känns bra. Saknar en febertermometer bara men det kanske inte är nått jag behöver dag 1förhoppningsvis. Vad rekommenderar ni förresten, temp man tar i örat eller i rumpan på små barn?
 
Hit me!

Typisk!

Skrev ett jättelångt inlägg igår eftermiddag som jag trodde sparades i utkast när jag stängde ner appen på telefonen. Men tydligen i blogg.se uppdaterade version så försvinner allt som man inte publicerar. SUCK!
 
På tal om telefon, har ni som har en Ifån laddat ner senaste programuppdateringen? Många bra nya smidigare funktioner men varför ska det alltid kännas som en helt ny telefon? Man hittar ju inget :-) Jag vet, man vänjer sig.


Kommer inte ihåg allt så jag orkar inte skriva om det. Var hos bm igår förmiddag för att mäta blodtrycket och kolla urinen igen. Up visade negativt som alla gånger innan och trycket hade faktiskt gått ner till 130/80 vilket är toppen! Jag tror att det hade med min tidsoptimism i fredags att göra och nu är jag lugn som en filbunke. Besöket igår tog inte så lång tid så jag han faktiskt åka till Backaplan och luncha med mina kollegor på Kinesen som vi hade planerat.

Jag kommer stanna hemma från jobbet denna veckan ändå vill inte riskera att trycket går upp mer och jag ska på återbesök och vanlig kontroll hos bm imorgon eftermiddag.

Läste nyss i Malins blogg att hon hade börjat få värkar igår så förhoppningsvis är det en bebis på väg :-) Håller tummarna Malin och lycka till!

Sjukskrivit mig själv

Efter fredagens besök hos bm visade mitt blodtryck 160/90. Det hade alltså gått upp ytterligare. Känns så konstigt eftersom jag känner mig precis som vanligt. Jag tror att det kan ha att göra med att jag själv glömde bort tiden lite i fredags. Tidsoptimist som jag är satt jag i lugn och ro och kollade på tv och käkade långfrukost. Jag hade gott om tid eftersom familjen inte skulle hämta mig förän kl 12:30 och tiden hos bm var kl 13:00. Kl 11:50 står familjen i hallen och jag som inte hade duschat än. Snabbt in i duschen, ut igen, torka håret, på med kläder ( å ni som är eller vart gravida vet att i v37 är man inte jättesmidig å allt tar lite längre tid än vanligt). Vi kom iaf iväg 12:35 så jag han sitta ner och vila kanske 15min innan vi tog trycket. 
 
Pappa har en automatisk blodtrycksmätare här hemma så idag har jag mätt några gånger vid olika tillfällen och jag ligger på 125/85 -130/85. Jag hoppas att testet på måndag visar ungefär dessa siffror och då ska jag verkligen chilla på förmiddagen. 
 
Min bm sa åt mig att sjukskriva mig själv nu sista dagarna på jobbet för att ta det lugnt. Känns jättekonstigt att vara hemma sjuk när man mår som vanligt. Högt blodtryck är verkligen skumt alltså. Mamma har åxå haft högt blodtryck och äter medicin mot det men när hon gjorde nån hälsokontroll för några år sedan och man upptäckte det så hade hon typ 190/90 eller nått och hon kände sig precis som vanligt. 
 
Här ligger jag nu då och glor på tv medans alla andra i familjen passar upp på mig. Får passa på när man är hos föräldrarna för imorgon åker vi hem igen och till veckan är jag hemma skälv med katten och lets face it, han lär ju inte passa upp mig :-)
 
Thats it for now! Natti natti
 
 

Lediga dagar

Eller ja, ledig och ledig förresten. Har varit lediga idag från jobbet men vi har varit på föräldrautbildning från kl 8-16 så helt lediga kan man ju inte säga att vi har varit. Det tar rätt mycket energi från en ändå av att bara sitta still och lyssna på information en hel dag. Jag var lite skeptisk till föräldrautbildningen till en början och drog mig i det längsta innan vi skrev upp oss men det är inget jag ångrar efter dagens träff. Normalt brukar det vara uppdelat på 4-5 tillfällen som man ses men de fick inte ihop det med personal för "föräldrar i oktober" gruppen så därför blev det en heldag istället. Tror vi var äldst i vår grupp men det var en väldigt jämn nivå på alla de andra var väl mellan 25-31år. Tyckte vi fick bra kontakt med ett par speciellt, Madeleine & Joakim, så vi passade på att luncha ihop när det väl var dags för lunchpaus.
Vi skulle ha varit 6par i vår grupp men ett par hade fått åka till förlossningen inatt så de kunde inte komma. Sen måste jag ge en stor eloge till en kille som kom själv för hans gravida sambo låg hemma sjuk. Fatta vilken kille! Wow säger jag bara. Jag vet en som hade stannat hemma om jag hade vart sjuk, inga namn nämnda :-)
 
Igår var jag och kontrollerade blodtrycket igen och det låg kvar på 145/85 och inget protein i urinet så nu väntar bara ett besök på fredag så får vi se om det har gått ner eller ligger kvar på samma.
 
Kalle har fått hem sin nya leksak som han jobbade sig till i sommras, en Weber-rök. Den skulle givetvis invigas så snabbt som möjligt så på väg hem från utbildningen fick vi stanna och handla. Jag fick bestämma vad vi skulle röka så det blev lax. Till laxen ska vi koka lite potatis och göra en lök&romsås, mums!
 
 

Helgens pyssel

Jag har världens bästa sambo och världens snällaste svärföräldrar. I helgen kom de ner och hjälpte till att måla och snickra på boden och nu är typ klar. Det enda som saknas är lite plåt på taket och dörrarna som är beställda och kommer förhoppningsvis i slutet på denna veckan. Kalles pappa stannade även kvar till söndag och hjälpte oss att sätta igen baksidan på uterummet samt isolerat klart. Det som är kvar på uterummet är att måla en sista gång invändigt men det får vänta till våren. Samt att måla baksidan.




Eventuellt skulle det komma ner en snickare i veckan och sätta upp lite vindskivor och knutbrädor om vädret tillåter. Ser ju ut som att det ska bli riktigt höst rusk väder i veckan som kommer. Jag längtar och hoppas iaf att dörrarna till boden kommer så vi kan hänga in dem och flytta ut saker från tvättstugan.

I helgen som kommer blir det paus i hemmafixandet för nu kommer Kalles bror Andreas hem från S.Korea och då får han passa på att umgås med honom så klart :-) Jag är ledig på fredag och åker då till Ullared med familjen för att komplettera det sista inköpen inför vår lilla knodds ankomst och sen åker jag med dem till Mellerud. Skönt att vara där uppe och pyssla lite med. Hjälpa mamma och pappa i Köpmannebro och plocka i ordning lite och kanske ta årets sista dopp om det inte blivit allt för kallt under veckan. Det får inte vara under 19grader.

Ska försöka få till en telefondate med Sara någon kväll i veckan och se om hon hade möjlighet att åka ner till Mellerud nått i helgen eller hur det blir. Buttan skulle ju åka till Norge så henne och lille Zeth får jag inte träffa. Men kanske helgen efter det... vi får se helt enkelt.

V 37 (36+1)

Graviditen rullar på som vanligt. Några småpunkter som kan vara intressanta att nämna.
 
* Sedan v28 ligger bäbisen åt rätt håll. Dvs huvudet ner och fötterna upp.
Ruckbar (betyder att jag måste sluta hjula/göra kullerbyttor för då kan den vända på sig)
 
* Sedan i tisdags 10/9 (v35+3) så är bäbisen fixerad. Dvs startklar!
 
* Idag är det 26dagar kvar till beräknad födsel som är den 11/10.
Jag tror jag kommer gå över och intalar mig själv att det inte kommer någon bäbis förän den 25/10 som är sista dagen innan de sätter igång mig om det inte kommit någon innan dess.
Tror att det är lättare att inte ställa in sig på just BF 11/10 utan istället bli positivt överraskad om det händer något innan dess. Men bäbis kan lika gärna komma nu om den vill.
 
* Har gått upp totalt 5,5kg sedan jag blev gravid, de sista 3kg har kommit nu sista månaden då jag ökat en del i vattenmängd. Känner att fingrar och framförallt fötterna är små korvar :-)
 
* Mitt blodtryck har också gått upp det sista. I tisdags 10/9 låg det på 135/85 vilket var ungefär som när jag skrev in mig i mars. Under graviditetens gång har det pendlat mellan 115-125/65-75.
 
* Jag går nu på extra kontroll av blodtryck + urinprov för att se så jag inte utvecklar havandeskapsförgiftning. I fredags 13/9 visade UP negativt men blodtrycket hade gått upp ytterligare till 145/85.
 
 
Blir så trött på folk runt om kring mig som målar fan på väggen bara för att man nämner en liiiite sak som förändrats. Jag råkade nämna detta om att mina fötter/fingrar svullnat lite och herregud då hade jag havandeskapsförgiftning och skulle ringa BM med en gång!!!!
- Blodtrycket är lite högt men under kontroll.
- Urinprovet var negativt (bästa BM hade sett, hon överdrev säkert men det visade iaf inget konstigt och det är bra)
- Jag har ingen huvudvärk
- Det flimmrar inte framför ögonen på mig.
Sen att jag ökat i vattenmängd är inte så konstigt med tanke på att det är mindre än en månad kvar till BF (beräknad födsel).
 
 
Jag känner att de har 100% koll på mig hos BM och inte alls orolig över att det skulle vara något skumt. Jag har haft högt blodtryck tidigare när jag mönstrade för 10år sedan men sen dess har jag nog inte kontrollerat mitt blodtryck. Ska på återbesök på tisdag middag och då får vi se vad provet visar.
 
Min BM råder mig även att ta det lite lugnt nu på slutet och lyssna på kroppen. Ni som känner mig vet ju att jag inte är en stressad person direkt :-) Kalle sa igår att det finns nog inget som kan stressa mig, skulle det komma en Tsunami mot oss så skulle jag säga nått i stil med "oj vi kanske måste flytta på oss" och sedan gå vidare i samma takt. Haha! Kul kille! :-)
 
Nä men det stämmer nog lite, jag stressar inte upp mig i onödan, varför ska man göra det? Det blir ju inte bättre av det. Hysteriska människor är det värsta jag vet.
 
Men jag har ändå bestämt mig för att lyssna på BM och tar därför ut mina semesterdagar och kommer jobba halvdagar min sista vecka på jobbet. Hade planerat att sluta den 27/9 men kommer nu sluta vid lunch den 26/9. Veckan som kommer nu är jag ledig på onsdag för föräldrautbildning samt fredag för att jag jobbat helg (igår). Så då tar jag ut lite komptimmar och går hem vid lunch på tisdag. Rätt soft vecka  :-)
 
Oj, detta skulle ju bara bli några småpunkter och så blev det en hel novell. Så går det när man inte skriver så ofta :-)

Bröllop 31/8 2013

Den 31/8 var vi bjudna på ett helt fantastiskt bröllop mellan Jennifer och Henrik Gajewska. Själva vigseln var i Holms kyrka och middag/festen var i Krokfors bygdegård. En fantastisk dag med fint väder, god mat, en bröllopstårta som var to die for! Isländskt godis & många fina tal till brudparet.
 
Stort grattis på er dag och tack för att vi fick dela den med er!
Mr & Mrs Gajewska
 
Foto: Svante Pettersson
 
Foto: Stefan Gajewska
 

Inspirerad att skriva av mig lite

Hej på er kära bloggläsare!
 
Jag vet att det är typ 100år sedan jag skrev sist och visst har det hänt en del men inspirationen att blogga och skriva av mig lite har inte infunnit sig så därför har det inte blivit nått med det.
 
Nu idag däremot känner jag att jag vill skriva av mig lite så då passar jag på. Sitter i soffan med katten som sällskap och tittar ut på en av de första höstdagarna för i år. Visst har vi haft en helt fantastisk sommar 2013? Å lång har den vart, känns som sommaren fortfarande håller i sig lite lite till men temperaturen ska tyvärr sjunka något i veckan så detta kanske var det sista av sommaren vi fick denna helgen. Igår kunde man gå ute i kortbyxor hela dagen och det var ca 20-22grader, helt underbart. Syrran passade på att ta årets (kanske) sista dopp i Köpmannebro. 20grader var det och bara det är väl helt sjukt. När var det 20grader i vattnet i Sverige den 14/9 sist? Jag ska ta med mig badkläder när jag åker upp nästa helg. Skäms nästan över att säga hur få gånger jag faktiskt har badat i år när det vart en så fin sommar. Sist var när jag, Sara och Buttan träffades i Vita Sannar och det var väl slutet på juli?
 
 

RSS 2.0