Barnfri kväll

Hej på er!
 
Ikväll ska jag och Kalle vara barnfria ihop för första gången sedan Othilia föddes. Rebel Road ska spela på ett ställe i Kungälv som heter Tribeca och eftersom det är vår hemmaplan så vill vi givetvis gå dit och se dem spela live.
Mamma kommer ner och är barnvakt ikväll så vi ska passa på att gå ut och äta på en Grekisk/Turkisk restaurang. Blir säkert en lugn kväll för mamma eftersom Ottan brukar somna vid 19-20tiden. Imorgon kommer syster yster ner för hon och mamma ska gå på Göteborg Horse Show på lördag & söndag.
 
Vi har lite planer själva att fixa med här hemma. Lite lampor som ska bytas, utegranen ska ÄNTLIGEN tas bort och vi ska åka till Babyproffsen och köpa den där resesängen som vi kikade på för några veckor sedan. Måste ha en nu känner vi, börjar bli segt att släpa med hennes säng överallt vi ska speciellt när vi ska till Sälen om en vecka. Måste köpa lite annat med som saknas inför resan.
 
Idag har jag unnat mig en lyxlunch = sushi! :-) Åh vad gott det var! Vet inte hur länge sedan det var jag åt sushi, säkert ett år sedan. Synd att avokadon var slut :-(
 
Måste tvätta lite sängkläder i gästrummet eftersom mamma kommer ner idag. Elvis ligger där inne dagtid och nu har redan börjat få fästingar, stackaren.
 
Back to work. Trevlig helg på er! :-)

Grattis alla Fridor

Idag har alla som heter Frida namnsdag och det inkluderar ju mig :-) Hade inte en tanke på att det var den 18/2 idag för än Sofia och Birgitta grattade mig på Facebook. Man glömmer nästan bort namnsdagar nu förtiden, det var alltid den äldre generationen ( typ min farmor) som hade koll på sånt och skickade kort.
 
Annars har jag och Othilia spenderat dagen hemma hos Maria och hennes lille goe Fabian. Kul att träffas för det har vi inte gjort sedan Fabian kom till världen typ. Othilia har vart lite gnällig idag, tror det har vart lite gaser i magen för det har kurrat en del där inne och så har hon lagt några knallskott ibland ;-) Nu har Kalle lagt henne i alla fall och hon verkar ha somnat rätt så snabbt.
 
Ut till soffan och umgås lite med min älskade sambo.
 
Chipp!
 

Vagnen blir mer poppis

Othilia har inte vart jätteförtjust över att nana i vagnen inomhus och när vi går promenader så somnar hon efter ca 15-20min men vaknar direkt när vi kör in på gruset hemma. Fick tips av några mammor i föräldragruppen som sa att de brukade ställa ut sina barn i vagnen så somnar de självmant och kan sova upp till ca 3timmar utomhus. Jag var tvungen att testa om detta fungerade på Othilia och det gjorde det. Klär på henne björnoverallen och lägger henne i vagnen tillsammans med en filt och så ställde jag ut henne på altanen ihop med den elektroniska barnvakten så jag hör om hon vaknat. Hon somnade på två sekunder. Igår sov hon ute i tre timmar och ändå sover hon bra på nätterna. Det är väldigt skönt med lite egentid även på dagen. Innan har hon självklart också sovit på dagarna men bara i min famn och då blir jag väldigt låst. Missförstå mig inte för det är väldigt rogivande att ha henne sovandes i famnen, men så fort jag försöker lägga ner henne i soffan så vaknar hon.
Alla hjärtans för ett år sedan

Förra årets alla hjärtans dag förändrade mitt och Kalles liv för alltid. Det var nämligen den morgonen den 14/2 2013 som jag tog ett graviditetstest som visade positivt för första gången i mitt liv. Kalle var i Stockholm den dagen och skulle inte komma hem för än på kvällen och när jag gick upp på morgonen hade han redan åkt.  Jag gick in i badrummet och kissade på stickan, satte på locket och gick ut i köket för att fixa frukost i väntan på att testet skulle bli klart. Där satt jag och åt min frukost i lugn och ro tills jag kom på att jag glömt bort stickan, gick då tillbaka till badrummet och får den största chock jag hittills upplevt i mitt liv. Gravid 3+. Shit! Är det sant? Är jag gravid?? Vet inte hur länge jag stod och bara stirrade på stickan innan jag fick sätta mig ner. Kommer ihåg att jag tänkte att undrar om jag ska ringa och berätta för Kalle nu?? Nä jag gör det när han kommer hem ikväll tänkte jag, ville inte berätta det över telefon. Resten av dagen kommer jag knappt ihåg, hur jag kom till arbetet, vad jag gjorde där osv. Det jag kommer ihåg är att på väg hem så tänkte jag att jag måste åka till apoteket och köpa ett gammalt hederligt gravtest, ni vet ett sånt där det blir ett plus om man är gravid. Den jag hade använt på morgonen var ett digitalt så jag tänkte att jag köper ett "gammalt" för säkerhetsskull.
 
När jag kom hem hann jag knappt lägga ner stickan innan det visade ett klart blått +. Då visste jag säkert. Jag la den digitala testet i en gammal Lindor chokladask tillsammans med lite fint papper och en bukett blommor jag köpt till Kalle som han skulle få i present på alla hjärtans dag. När han kom hem och öppnade asken och fick se innehållet så blev han nog lika chockad som jag blev på morgonen. " Vad betyder det här?" kommer jag ihåg att han fick fram efter ett tag. " Ja det betyder att vi ska bli föräldrar om inte jag misstar mig" sa jag.
 
 
7månader senare var hon äntligen hos oss- vår älskade dotter Othilia.
Du är det bästa som hänt oss!
Vi älskar dig
 
 
 
 

RSS 2.0