Dagens utflykt

Vi tog bilen och åkte iväg på en liten utflykt till Bauhaus för det skulle vara auktion på en friggebod/gäststuga som vi hade kilat lite på. Utropspris var 10.000:- och den gick för 50.000:- och det var inte vi som fick den. När vi ändå var där så passade vi på och kolla på titta på några andra små friggebodar som de hade och vi båda fastnade för denna modellen.

 

Hittade även en väldigt fin lampa som vi båda fastnade för. Priset var 3995:- tror jag så därför fick inte den heller följa med hem. Men kanske en annan gång.


Rättvist?


Dagens fynd

Jag tog mig i kragen och gick ut för att klippa gräset förut. Tur var väl det för nu regnar det igen och ska enl prognosen hålla på tills imorgon kväll. Jag gjorde även en upptäckt och hittade guld i trädgården precis vid gärdsgården och typ tre meter in i skogen fanns det massa mer. Kalle blev eld och lågor av fyndet och ställde sig genast å rensade och förvällde. Blev två hela kantarelltoasts + lite som han la i frysen till imorgon. Själv äter jag inte svamp men att plocka är kul.

Tog bilen till affären för att handla lite till middag ikväll och väl inne på maxi gjordes det andra fynd. De har väldigt mycket fint på hem&textilavdelningen och där hittade jag ett fint hjärtformat fat med lila prydnadsstenar och en fin lila ljuslykta.


Ut!! Jag måste ut!!

Har legat inne i soffan med datorn i knät hela dagen och känner nu att jag MÅSTE ut!!! Jag är så rastlös!! Nu har det slutat regna med så jag ska faktiskt ta ut gräsklipparen för sista gången i år (hoppas jag).

Här har ni en bild som inte påminner om höst och regn alls :-)


Back in götet

Sitter as we speak i soffan med fötterna ut på divanen och bara njuter av att vara hemma, ledig och så glad över att Elvis är hemma igen. Tror alla här är lyckliga just nu, Elvis springer in och ut samt varvar detta med en tugga mat eller två när han kommer in. Och Kalle kan inte slita sig från sin gitarr och nån ny pedal som han fått tillbaka.

Man kan sammanfatta det med att det är en väldigt bra fredag.
Å vet ni?! Jag vann tre flaskor vin i vinlotteriet på jobbet idag! Tjoho!! :-) det är det jag alltid säger, man vinner bara de gångerna man själv inte är på plats när själva dragningen är. Tre flaskor rött, check!

Om man skulle ta sig ett glas rött och sjunka ner här i soffan och kolla igenom bilderna från semestern, JA! Bra idé.

Ha en trevlig fredag alla glada!


Nyklippt och fin

Intensiv förmiddag står på planeringen idag. Jag har vart hos tandläkaren, inga hål = tjoho! Men skärpning med tandtråd! Sen har jag vart hos duktiga Linda på salong Blücher och hon har gjort mig så fin i håret.

Nu ska jag och mamma åka till rådahallen och hon ska lyfta skrot och jag simma. Ska nog passa på och sola om det finns lediga tider. Vill ju inte att brännan försvinner ;-)


Mot Mellerud

Nu sitter vi i bilen igen på väg till Mellerud för att hämta hem mammas älskade och saknade lille pisse tass!! Åh vad jag saknar honom och det ska bli jätteskönt att se den lille hårige bollen igen.

Här är min lille skattkatt


God morgon torsdag

Sitter i bilen på väg till jobbet och med mig har jag en hel packning med saker. För att komma ihåg allt igår fick jag packa redan då och ställa i hallen vid ytterdörren, fast inte matlådan iof :-) fisk i hallen över natten = Big no no! En gammal chef jag hade en gång jobbade ju på ungefär det sättet, kunde ställa en matlåda med tex lax bredvid skrivbordet en hel dag för att sedan äta den. Sidospår.

Blev ingen träning igår dels för att jag jobbade sent och sedan bakade jag en kladdkaka till fredagsfikat som denna veckan blir torsdags fika eftersom jag är ledig.


Åter i vardagen

Första arbetsdagen efter semestern är avklarad och jag sitter just nu i soffan och väntar på att min chokladkaka som står i ugnen ska bli klar. Jag hade visst fredagsfika på jobbet denna vecka och eftersom jag är ledig på fredag ( ska till tandläkaren i mld, hämta katten hos svärisarna som vart snälla och tagit hand om busfröet, samt hämta min bil hos Johnny där den vart på service) så fick det bli torsdagsfika istället.
Hade ingen tid att sätta mig å spåna på nått nytt så jag kör på ett säkert kort som visat sig vara poppis förut.

Kalle har blivit så inspirerad av grekisk matlagning denna veckan och som älskar fetaost i all form och som har ätit varenda variant av bakad feta i ugn, feta saganaki , prawn saganaki mm så bestämde han sig för att testa en egen variant ikväll. Kök Kalle bjöd på sej saganaki i tomat och basilikasås med fetaost. SÅ gott var det!!! Bild ser ni nedan.

Jag har ju kört igång med LCHF igen nu efter semestern starting idag och det känns bra att vara tillbaka i vanlig lunk igen. Hoppade även upp på vågen imorse för att se exakt hur god semestern hade vart. Inte så farligt som jag först befarade ändå, +1,3kg. Så jag hoppas det kan försvinna lika snabbt som det tillkom.

Skulle betalat räkningar nu egentligen hade jag tänkt men så fungerar inte internet av nån anledning så jag får ta med dem till jobbet imorgon. Internet på ifånen fungerar med inte en chans att man sitter och betalar räkningar på den, nej tack!

15min kvar på kakan i ugnen sedan är det sussa som gäller.

Natti natti!


@ the airport

Ny är vi incheckade och sitter i avgångshallen och väntar 1h 45min innan planet ska lyfta. Ingen åska eller dåligt väder i sikte så nu ska väl inget hända som gör att vi blir försenade hem.

Denna veckan har jag käkat precis vad jag har känt för och därav lagt LCHF åt sidan. Men jag har inte moffat i mig massa skräp i onödan men lite chips, choklad, glass och öl. Oj oj, denna ölen som är så god när man tex ligger vid stranden eller när man kommit ur duschen och sitter på balkongen insvept i en handduk med turbanen på huvudet. Det har blivit några öl.

Det har även blivit massa god mat mycket lamm och fetaost men även en och annan grekisk sallad.

När vi stod vid incheckningen förut så tittade tjejen som checkade in oss på mig och synade mig från topp till tå så sa hon " you'r not pregnant are you?".
Jag svarade " No I'm not... I'm just fat".

Dax att sätta igång med träningen pronto!


I väntan på hemfärd

Just i skrivande stund sitter vi på hotellet och väntar på transferbussen till flygplatsen. Tror planet går hem kl 21 ikväll och vi beräknas landa kl 23:30 på Landvetter. Vi har haft en väldigt avkopplande och skön semester men det ska bli gött att komma hem igen.

Man brukar ju säga borta bra men hemma bäst och det tror jag stämmer.

Med två arbetsdagar framför mig så kan man kalla det en mjukstart :-) jobbar bara onsdag och torsdag denna vecka och sedan ledig igen på fredag. Jag kommer åka upp till Mellerud för att bl.a. Gå till tandläkaren, alltid lika kul NOT! Sedan ska jag klippa mig och efter det ska jag hämta upp bilen på verkstan för den är färdig fick vi besked om idag.

Nu kommer snart bussen. Ses hemma i Sverige om jag inte hittar nått OK wifi på flygplatsen.

Bye bye!


Looking pretty good tomorrow

Kolla vädret här för morgondagen!!! Vad har ni hemma i Sverige imorgon? Snett regn och 8grader? Hihi!! Skadeglädje när den är som bäst.

Fantastisk väderavslutning på en härlig vecka.


En dag kvar

Sista dagen imorgon på plajan ;-). Då är det pressa som gäller. Ska suga åt mig minsta lilla solstråle som närmar sig. Ikväll ska vi ut och äta ännu en fantastisk middag på Zorbas som har blivit vårt favvo hak här nere och det är mycket poppis bland andra turister med och därför ofta helt fullt eller kö utanför. Så ikväll går vi dit lite senare och sitter och smuttar på en liten mythos på balkongen.

Imorgon kväll är det dax att resa hem till Sverige igen efter en veckas semester. Ja det hoppas vi, vi vill inte vara med om ett nytt åskväder som förra året på Parga. Nä när man ställt in sig på hemresa så vill man bara hem.


Smugglers wreck


2 till

Fantastiskt god mat. Den ena bilden är fetaost i ugn och den andra bilden med de små trekanterna är grekisk ostpaj. Fantastiskt!!


Några bilder


Lördag? Måndag?

Ja vad är det för dag egentligen? Det är det bästa med semestern att man släpper allt vad tidsuppfattning är och bara tar dagen som den kommer. Är man hungrig ja då äter man nått. Är man sugen på en kall mythos strax efter frukost ja då tar man en. I love semester! En vecka i Grekland är perfekt. Två veckor behövs absolut inte.

Igår var vi på utflykt till smugglers wreck, en känd plats som verkligen är en symbol för Grekland. En dagsutflykt från 10-16 med båt var vad vi hade sett fram emot och vad möter oss väl nere i hamnen? Jojomensan, ett piratskepp à la partyboat. Suck tänkte vi båda som nog hade hoppats på en normal lugn och fin båttur.

Själva turen var i min mening sådär. Det blåste en del och de många badstoppen skars ner till 2st pga vädret.

Nu ska vi snart ut och äta nått nytt spännande från den grekiska menyn. Vi blundar i princip och bara pekar på nått och det har vart succé varje gång.


Jag ber så hemskt mycket om ursäkt

Till min älskade sambo som jag lyckats bränna idag på stranden. Han är ju som ni vet lite rödlätt i håret och är ljus i hudtonen. För det mesta när vi är utomlands så sitter han som färdinand under parasollen och smuttar på en kall öl och läser nån tidning. Han flyttar flitigt runt parasollen för att inte bränna sig och få ont. Idag har vi legat på stranden hela dagen och parasollen har flyttats flitigt i takt med solen samtidigt som han inte lyckats skugga mig en enda gång. Bra älskling! Me like the sol A LOT! :-)

Men när klockan började närma sig 17 och han skulle valsa runt med parasollen så sa jag lite försiktigt att " du behöver nog inte flytta den mer nu för solen är inte så stark nu på eftermiddagen/kvällen. "

När vi nu kommit upp på rummet igen så frågar han om han har bränt sig idag för han känner sig varm på axlarna och bröstet. Visst har han fått en liten grisrosa färg men han är inte "bränd" dvs knallröd som jag har sett honom en gång för många år sedan. Stackars liten plutt! Jag får dåligt samvete nu när jag sa att han inte skulle bränna sig.

Jag lovar att jag aldrig ska tvinga fram dig från din parasoll så du bränner dig igen.


Några till


Lite bilder


Mot stranden!

Nu är frukosten uppäten och vi har smörjt in oss med solskydd, Kalle 30 & jag 10 :-) dags att trava ner till stranden och haffa en solstol.

Vid poolen på hotellet har det legat folk sedan kl 7 när inte ens solen var framme. Alla lägger ut handdukar och luftmadrasser på stolarna för att paxa bästa platsen till nästa dag. Trodde bara det var yngre som gjorde så på väg hem från klubben på morgonkvisten så att man skulle få en plats när man sedan vaknade kl 12. Men här är det inga ungdomar som gör så. Nänä, här är det Margreth 72 & Edgar 79 från Brighton som regerar vid poolen tillsammans med Svetlana 65 & Julanta 85.


Smulan på semester

Just nu befinner vi oss på Zakynthos i Grekland på semester i en vecka. Vi bor i en liten by som heter Argassi och den verkar vara väldigt liten. Vi ska strax ta en liten kvällspromenad genom byn för att kolla läget. Förhoppningsvis hittar vi nån mysig liten taverna som serverar god grekisk mat.

Har fått några tips av min vän Anncha som var här för typ tre veckor sedan.

Vi har en gin enrumslägenhet mot poolen. Tyvärr verkar vi inte ha sol nån gång på dygnet men vad gör det när vi ändå inte har tänkt hänga här hela tiden.

Nu, ut på byn och kolla läget! Kalispéra.


Allt klart, check!

Nu sitter vi vid gate 20 på Landvetter och väntar på att boardingen ska börja om ca 5min. En vecka i soliga, varma Griiiis väntar :-) det ska bli så skönt att komma iväg på semester.

Igår kväll packade vi klart det sista och som man alltid säger så skulle vi " lägga oss i god tid". Yeah right. Vi somnadeväl vid 23-23:30. Jag intar horisontellt läge vid poolen om ca 6timmar 😄 bara för er info.

Passade på att fylla på poolen hemma med klor innan vi gick och la sig. Kalle sa " det räcker nog med 2-3st klorpuckar". Jag tog 4! Bättre att vräka på, hellre för mycket än för lite.

Bon voyage!


Efter

Stod ljusbrunt på kartongen. Nja, vet inte om jag håller med riktigt. En vecka med sol & bad gör nog susen för att solbleka lite.

Lite färg i ansiktet med så man inte ser ut som Mrs Addams ;-)

Frida?

 

Mrs Addams?

 

 


Färgar hår

Färgar håret hemma hos mamma. Vad blir det för färg tror ni??? :-)

Före:


Katten till Mellerud

Idag ska vi åka upp med Elvis till Kalles föräldrar som får ta hand om honom när vi är borta. Han kommer bli så bortskämd med 7-rätters varje dag :-)

Här är han, redo att åka.


Om ca 56timmar

 
 
 
 
 
* L.Ä.N.G.T.A.R *

Kvällens film är:


Mer realistiska drömmar

Igår surfade jag in på www.ellos.se eftersom både jag och Kalle är i akut behov av en höstgarderob. Förra året hade jag nog ingen vinterjacka men jag tänkte att i år får det bli ändring på det. Har märkt att modet från när jag gick på högstadiet för typ 15år sedan (å herregud, känns som det var igår) så hade man sånna här jackor/kappor fast de gick ner till anklarna:
 
Kommer ni ihåg dem? Jag hade ingen sån lång utan mer en som på bilden ovan.
 
Nu i år är jag sugen på den här, vad tror ni om den?
Eller nått liknande. Denna kostar 1099:-
http://www.ellos.se/esprit-casual/esprit-casual-dunjacka/382456?N=1z141n2Z1z141q8Z1z141ll&Ns=RankValue6|1&Nao=20
 
Dessa stövlar tycker jag också är supersnygga!
Mina för endast 1299:-
 
http://www.ellos.se/classic-woman/stovel/359293?N=1z141n2Z1z141wyZ1z141ll&Ns=RankValue6|1&Nao=9

Drömmen

Var inne i stan och skulle köpa lite mat förut och mötte en så fin bil som jag såååå gärna hade velat ha.
 
Vad tycker ni om den? :-) Snygg va?
 
 Lilla nackdelen är att den går loss på nästan en halv mille och de pengarna har inte jag direkt. Men drömma kan man ju :-)

1år sedan

Detta kort togs från vår kick off förra året. -60,-70,-80 talstema. Så kul!


Äntligen fredag

Nu är det fredag och det är helg! Skönt! Kanske måste jobba en sväng imorgon men annars ska vi tvätta och packa inför Grekland på tisdag. Bara en arbetsdag kvar sen är det semester!!

Fredag nu ja och det betyder att fredagsvinet är uppkorkat, tacosen uppäten och vi ska snart se en film och slappa i soffan. Det lutar åt hangover part 1. Både ettan och tvåan är grymt bra.

Trevlig kväll!


Herrejävlar vilket drag!!!

Jag finner knappt ord för att beskriva kvällens konsert! Nickelback var helt jävla f*cking amazing bra!! Oj oj oj!

 


På plats

Ja nu är vi på plats i Globen och Daughtry som är förband börjar om typ 40min. Fick reda på idag att min ex-kollega Nettan skulle hit. Vi sa att ja men då ses vi där å nu sprang vi precis på varandra. Vad är oddsen att man springer in i varandra inne i Globen? Haha, kul!

Vi har by the way väldigt bra platser och sitter rätt nära scenen.


Imorgon vid denna tid

sitter vi spända i Globen och väntar på att Nickelback ska entra scenen. Förband är tydligen Daughtry så det kan bli en riktigt bra kväll.
 
Can´t wait!!
 
 

Vitlöksattack

Igår när Kalle kom och hämtade mig vid jobbet tyckte han att det kändes som han hade nått förkylningsvirus i kroppen. Vi hoppade in i affären på väg hem och köpte ingredienser till en tzatsiki där han hade i typ en hel vitlök. Vi körde även på pappas klassiska Kan Jang och tog varsin hutt. Idag är vi piggare och friskare än nånsin. Dock med en andedräkt som heter duga :-)


8 september


Dagens planer

Dagens planer består av att ta tag i grundmålning ute vid uterummet. Kalle ska bygga en liten mellanvägg uppe vid taket och nu först ska jag klippa gräset. Tänk att det fotrfarande växer lika mycket som  i sommras!? Hur är det möjligt? Ska inte det avta nu när det börjar bli höst? Det skulle bli kallare nu till veckan såg jag så då kanske det stannar upp lite. Men nu så... i med musiken i öronen och sen tar jag några varv :-)
 
Ha en trevlig lördag! :-)
 

Klar på service

Idag har jag äntligen fått tillbaka min dator som har vart på service hos Elgiganten i en månad. Allt fungerar som det ska, thank god!

Nu kan jag blogga på min egen dator, jippie! :-)


Fredagsmys


Paket med posten

I onsdags kväll gjorde jag en beställning på nätet på en sida som hette www.addelundbergs.se

Jag har samlat på en servis som heter Rosenthal Aida Azur i många år och alltid önskat mig tallrikar och assietter när jag fyller år. Nu skulle mamma köpa de sista 4stora tallrikarna som jag saknade och då hade denna serie utgått ur sortimentet. Så himla typiskt när man saknar så få. Jag letade på blocket och tradera utan att hitta nån som hade några att sälja. Men så i onsdags så hittade jag som sagt www.addelundbergs.se och där kunde jag köpa de sista som jag saknade. Otroligt snabb leverans, fantastiskt!


Lycka!! :-)




Badas!

Ja det är precis vad vi ska göra ikväll. Det var längesedan vi badade ute i spat nu. Idag har jag förberett lite genom att fylla på klor, kolla alla värden och haft i lite klarningsmedel. Har även lagt en flaska rosé på kylning. Är rosé säsongen över nu eller? Jag tycker egentligen att rosé passar bäst på sommaren och dricker det endast då, men just nu känner jag mig sugen på ett glas eller två. Ska åka till affären och handla och hämta ut ett paket först. Kalle kom hem från jobbet för typ 1,5timme sedan, tog en öl och nu ligger han och sussar i soffan. Antingen var han väldigt trött eller så tålde han helt enkelt inte mer än så ;-) hihi!

Att köpa i affären:
*Dryfoder till kissen
* Chooooklad!!!!
* Nötter!!!!
* Frukost till imorgon + mjölk

Vad har ni för fredagsmys planer?

First Card bowling

I tisdags var det dax för den årliga bowlingen och från vårt kontor var vi 15personer som var anmälda. Himla trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap.
 
Här kommer lite bilder från kvällen. Enjoy!
 
Tre tjejer redo att bowla
 
Fina glada tjejer!
 
 
Helen in action
 
Strike Petra!!!
 
Träffade han?
 
Kvällens underhållning på banan bredvid
 
Väldigt god mat och efterrätt!
 

Sorry sorry sorry!!

Jag har vart väldigt osynlig på bloggen i veckan, sorry för det! Det har inte hänt jätte mycket denna veckan så därav dålig uppdatering.

Fast det är ju inte sant. Kom precis hem från en mycket trevlig date med Anne och Johanna. Vi hamnade på nått fik som hette fröken Nilsson lr nått. Himla trevligt för jag är inte ute i fikasvängen så ofta.

Sen var det bowling med first card i tisdags så visst har det hänt saker. Imorgon lovar jag att jag ska lägga upp lite bilder från bowlingen. Ska förbi Elgiganten och hämta min dator som är klar på service nu. Ska bli spännande å se om den verkligen är ok. Fortsättning följer...


Ny vecka, Nya möjligheter!

Så har det inte känts idag... jag har vart så trött för jag sov rätt kasst inatt och sedan var det ett mindre kaos på jobbet. Kul att Mia och lilla söta Hedvig kom och hälsade på oss, så söt hon är lilla dockan å så snäll. Sa knappt ett pip. Annars rullar det på, full styrka igen nu då en av våra utlånade kollegor har kommit tillbaka till oss. Denna vecka är en kortvecka för mig då jag är ledig på fredag nu när jag jobbade helgen som var. Kalle skulle se om han kunde vara ledig så vi kan ta en sväng till tippen och slänga massa gammal bröte som finns här ute på parkeringen.
 
Annars är det två roliga saker att se fram emot denna veckan. Imorgon är det den årliga Bowlingturneringen i branchen, det var skitkul förra året så jag hoppas det blir lika roligt i år. På torsdag ska vi ut på liten aw och träffa Johanna som slutade hos oss för lite drygt 1,5vecka sedan. Miss her!!
 
Imorgon kommer även Lars-Olof (Anncha) hem från Zakynthos så det ska bli kul och träffa henne på onsdag och höra henne berätta om allt som vi har att se fram emot. Imorgon är det 2veckor kvar tills vi åker dit. L.Ä.N.G.T.A.R!!!!
 


En dag på Liseberg

Igår vid lunchtid kom mamma, pappa och Malin hit. Vi fikade en stund här hemma innan vi åkte in mot Liseberg. Det var jättemycket folk där igår, kan ha berott på att det tydligen var Kaninens dag så alla barn fick kaninöron och de som ville fick ansiktsmålning nere vid kaninhuset. Vi fick varken anisktsmålning eller öron men vi hade kul ändå :-) Här kommer lite bilder från dagen.
 


 
 
 
 
 

RSS 2.0