Min rockstar


Torsdag 31maj

Sitter i soffan, läser lite tidningar och lyssnar på en 90-tals lista på spotify som jag tog från en kollega. Bra skit man lyssnade på då och det är fortfarande lika bra.

Imorgon är det fredag igen och jag är ledig, underbart! Har en sak inbokad på morgonen som stör min lediga dag då ja egentligen kan sova så länge jag vill. Jag ska och göra ett cellprov. Har bara gjort det en gång innan och det känns ju alltid lite speciellt att gå dit. Men väääldigt skönt när det är över :-) annars har jag inte några stora planer för dagen. Hade hoppats på lite sol och fint väder så man kunde få lite sol på näsan. Får nog vänta med det ser det ut som. Kanske läge att åka och hyra en film istället och krypa upp i soffan :-)


Elefanter i slottskogen

*hihi* tänk om man hade mött denna när man var ute på morgonpromenaden eller nått. Jag hade dött!
Det ryktades om att det skulle vara ett PR-trick från cirkusen men det var det förhoppningsvis inte utan elefanterna hade nog "bara" rymt.



Det är alltid några djur på vift när jag, Johanna och Anne är ute på stan ;-)


Securitas del 350...

Kl 06:55 ringer det på ytterdörren. Kalle har precis stängt av kranen i duschen och håller på å tar på sig. Jag ligger nyvaken, yr, och väkt 35min före kl skulle ha ringt, i sängen och undrar VEM FAAAAAAAAN det är som ringer på dörren så jävla tidigt?!??

Jojomensan visst är det lilla miss Securitas utan nån som helst koll på läget. Ingår det inte nån slags utbildning för att få installera deras larm? Jag hade ju för fan lika gärna kunnat installera det själv. Å det hade säkert fungerat bättre.

Kalle pös "akut" till jobbet så jag är nu själv hemma med denna brud tills jag måste åka till jobbet. Demonstrativt ligger jag fortfarande kvar i sängen och hör hur hon bläddrar i papper ( det är väl kurs materialet som hon inte läste under kursen. Dags att börja bläddra i det nu) hon ringer telefonsamtal till centralen för att bli guidad i sitt arbete. I början beundrade jag hennes inställning i att " jag måste få lära mig själv" när hon skickade hem den andre killen som var här första gången och försökte hjälpa henne. Men nu undrar man om det kanske inte hade vart bättre att låta henne gå bredvid i några veckor innan hon ska klara sig på egen hand.

Detta är alltså 4:e gången hon är här och totalt har hon spenderat ca 10timmar på att fixa EN grej.
Nu åkte hon precis och lite full i fan ska jag nu gå upp och testa ALLA funktioner innan jag åker till jobbet bara för att jag vill se att det fungerar. Vilket jag betvivlar att det gör.

Fortsättning följer säkert...


Mat & 5kamp

Ikväll har vi kört 5-kamp med kollegorna på Liseberg. Innan dess gick vi till Heaven 23 och tog en räkmacka och en öl. Himla trevligt!


En vanlig dag på jobbet...


Swedish game - "Brännboll"


En grekisk sallad + tzatsiki

Dagens middag


På repeat

Makedoniens låt är riktigt bra tycker jag. För ovanlighetensskull var det faktiskt många bra låtar med i Eurovision i år. Men denna har bitit sig fast som en av mina favoriter.


Djur i bur

Imorse vaknade jag med den här håriga sötnosen liggandes tätt intill. Inte Kalle nu utan Elvis ;-)

 


Han har vart inne hela natten och imorse var han nog lite gosig. Anledningen att han var inne var att vi skulle till vetrinären idag på morgonen. Hade han haft fri entré så vet man ju inte om han hade vart inne eller ej.

Kl 9:15 satt vi i väntrummet på blå stjärnan för återbesök efter ormbettet förra helgen. Det var många akuta som fick gå före så jag vet inte vad klockan var när vi kom in. Han blev vägd, 4,7kg, de tog blodprov och sedan fick vi sitta och vänta på att ultraljudrummet och veterinären.

Nu ligger vi i soffan och slappar. Han vart lite groggy efter han fick sprutan med lugnande så han får inte gå ut och ja får vara hemma hos titta till honom idag. Man kan säga att jag VAK´ar istället för VABar som alla föräldrar gör. VAK= Vård Av Katt :-)

 

 


Den stora frågan?

Vart gömmer sig Elvis?


Rättvis fördelning

Jag klipper gräset och Kalle fixar middagen. Det är rättvis fördelning tycker jag!:-)

Det är morsdag idag för er som missat det. Jag passar på att än en gång säga grattis till världens bästa mamma = min mamma såklart!


Njuter i solen

Hoppas detta underbara väder håller i sig hela sommaren!!

Sitter ute och lapar sol. Om en liten stund ska vi åka till glasscafét i Kungälv och äta glassen jag längtat efter HELA veckan :-)

Grannarna håller på å klipper gräs, tss.. varför göra det nu när det är så varmt och man kan koppla av istället? Jag klipper gräs ikväll.

 

Är ni på stranden?

 


Solsken och varmt

Måste till maxi och köpa solskydd men efter det så intar jag bästa solplatsen på altanen. När det blir lite kallare framåt kvällen är det dax att dra igång gräsklipparen. Underbart med detta fina väder och värme, man får verkligen passa på för till veckan ska det bli normala temperaturer igen 14-16 :-(

Igår var jag i Köpmannebro och hjälpte mamma att städa bort allt damm från snickarna och då kom grannen förbi och undrade om vi hade badat? Bada nu i maj? Är du galen det kan ju inte hunnit bli varmt nu tänkte jag. Men jo då, 21,2 var det!!!! VARFÖR hade man inga badkläder eller extra underkläder med sig? Från och med nu ska jag alltid ha en bikini i handväskan.

Nu lägger jag mig och svalkar mig lite i plurret :-) livet är bra nu!


Schlager dax

Sitter bänkad i soffan och ser på esc. Har bunkrat upp med lite chips, fanta och guacamole.

Har kört in Kalle, Linus, hans tjej + tjejkompis för att de skulle gå på BLS på trädgårn.


Helgen är här, tjoho det bästa som finns

Underbar fredags feeling på jobbet. Det är stendött,alla är gött fredagströtta och flummiga. Några ska på aw andra ska resa bort från stan. Själv sätter jag mig i bilen och trycker plattan i mattan mot Mellerud om exakt 18min. Får sällskap av vår praktikant Karin + en kompis till henne. De hoppar i Vänersborg så brummar jag vidare.

Ikväll ska Alabamas Rövarband spela på Wärs så jag ska nog dra med mig syrran dit och kika. Har inte vart på wärs på säkert 3-4år så vi får väl se om man känner igen någon eller om man tillhör de äldre ,som man själv i 18-års åldern tyckte borde ha stannat hemma och kollat på bingolotto :-)

Hoppas det fina vädret håller i sig i helgen för imorgon ska vi upp till Köpmannebro och sommarstäda huset efter alla snickare och murare som grisat ner hela vintern/våren. Ska nog ta med mig en termometer ner till vattnet och se hur varmt det har hunnit bli. Kanske snart kan bada? Alla tjatar om att de redan har badat. Har ni badat än? En kollega badade för några veckor sedan och då var det 9 (!!!!!) grader. INTE Ok enligt mig. Min smärtgräns går vid 17-18 och jag är absolut ingen badkruka. Jag trivs bättre i vatten är ovan nästan :-)

Nä hörrni, nu loggar jag ut och drar hem.

Trevlig helg på er!


Nytt försök

Ja det var som tusan. Jag tror det hjälpte att vi ringde och klagade båda två på Securitas ang installationen igår. Först sa de att de skulle komma på måndag och sedan ringde de igen och sa att de kommer imorgon bitti. Får sova utan larm inatt så snälla tjuvar, ta ett annat hus om ni nu ska göra inbrott inatt. Tack och god natt!


Riktigt förbannad!

Nu är jag så arg så jag kokar!!!!!!! Jag har full förståelse för att man är ny på jobbet och kanske behöver ta längre tid på sig än andra. Men kom inte och säg,efter nästan 6timmars försök att fixa vårt larm, " nu är allt klart och jag har testkört det så nu vet jag att allt fungerar som det ska."

I helvete heller!!!!! Nu när vi ska gå och lägga oss så fungerar inte skallarmet och inte heller mitt överfallslarm!!

Fy fan vad trött jag blir!!!! Nu är jag så uppjagad så nu kan man väl inte sova pga detta istället för jetleg.


Klart

Nu är nya tjejen på Securitas äntligen färdig. Extra killen som hon ringde hit skickade hon hem efter 20min eftersom hon ville lära sig själv. Bra inställning iaf :-)

Tydligen var det ett större fel som gjorde att hon fick om installera hela skiten. Men det var nog bra eftersom de inte gjorts nått sedan vi skaffade larmet sommaren -08.

Nu går jag nog ut och badar lite.

Chipp!


It takes 2

Det var tydligen ett komplicerat fel vi hade med vårt larm eftersom det kom två bilar hit...

Fortsättning följer...

 


Agentmingel med BBQ at Landvetter apt hotel

Kl 18:05 gick bussen från jobbet mot flygplatsen och vi fick varsin goodiebag när vi klev ombord. Den innehöll mini toblerone, vattenflaska, chips och en liten skumpaflaska!! De vet precis vad vi resebyrå folk vill ha :-)

Kvällen har vart mycket lyckad. Det började med välkomstdrink följt av en tipspromenad och sedan en smaskig BBQ med tillbehör. Å det bästa av allt är att vi har suttit UTE hela kvällen! Underbart! Nu känns det som sommaren är här.

Tusen tack till alla leverantörer för en lyckad kväll!


R.I.P Skyways & Cityairlines

Två flygbolag gick i konken tidigt imorse. Extra tråkigt i och med att det var ett Göteborgsföretag (City) från början.




1:a arbetsdagen avklarad

Jaha då var man hemma från jobbet och första dagen efter semestern avklarad. Känns bra och rätt skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Var först på plats på jobbet imorse och upptäckte till min stora förvåning att min arbetsplats var borta. Tydligen hade vi flyttat om lite så att vi sitter mer ihop som en grupp, vilket är bättre, har känt mig lite "utanför" i det dagliga arbetssnacket som blir eftersom jag har suttit lite längre bort. Känns dock lite konstigt att sitta i mitten av rummet och ha folk tjötandes runt omkring sig hela tiden. Men man vänjer sig säkert.

Nu vankas lite middag, grillen är tänd, maten på G och jag ska börja duka upp så vi kan sitta UTE och äta :-)) underbart!!


Pigg som en mört

Här ligger vi båda helt klarvakna och ska se en film för att försöka bli lite trötta i ögonen. Vi somnade vid 22:30-ich igår och jag sov till 10:30 idag. Det var sååå svårt att gå upp men jag var tvungen. Kalle vaknade rätt tidigt men tog en liten eftermiddagslur så nu kan inte han heller sova.

Annars har det inte hänt så mycket hos oss idag. Har mest legat inne i soffan och myst med varandra och passat katten som by the way mår mkt bättre idag. Svullnaden har nästan gått tillbaka helt och han är uppe och springer.

Vi satt ute en sväng nu ikväll och käkade lite och pratade om hur/vart vi ska ha lampor, el uttag mm i uterummet. Själva "skalet" är uppe nu och i veckan som kommer ska vi försöka sätta lite panel.


Svensk mat

Åh vad underbart med riktig svensk husmanskost!! Tyvärr inte hemmagjort från sketch utan hämtat i korvkiosken på eriksdal men det smakar så gott!!
Nu blir det ingen pizza och hamburgare på lääänge!!


Home sweet home!

Åh vad det känns bra att vara hemma i sitt eget hem igen. Borta bra men hemma bäst säger man ju och jag tycker det stämmer in så bra nu. Vi har haft en helt fantastisk resa med måna fina minnen och upplevelser att se tillbaka på. Man får nog komma hem och landa lite och smälta alla intryck innan man kan bearbeta dem i skallen. Ska lägga in korten på datorn och kolla hur de blev. Det såg bra ut när jag kollade på dem när jag hade tagit dem och det skulle ju vara en bra kamera så jag är inte det minsa orolig.

Vi flög ju med Lufthansa via Frankfurt på både ut/hemresa. Denna gången skulle vi enligt tidtabell ha 60min på oss att byta, vilket är minimum. Vi landade före utsatt tid så vi hade nog lite drygt 1h 20min. Men VARFÖR ska men behöva gå igenom en säkerhetskontroll när man inte ens har bytt terminal!???? Vi kom in på terminal 1 Gate B och skulle till terminal 1 gate A och var ändå tvugna att stå i kö som alla andra. Konstigt, det behövde vi ju inte på utresan? Jaja, vi kom iallafall med vårt flyg till Gbg med ca 20min tillgodo.

Nu väntar bara alla tråkiga måsten som följer efter man har kommit hem. Tvätta!!! Suck! Men det tar jag inte idag. Jag ska inte ens packa upp väskorna, de ska få stå i hallen tills imorgon tror jag. Eller kanske inte. Kalle kanske vill se sina presenter? :-) Nä jag tar det en annan dag. Jag är trött på väskorna nu.

Kalle skulle ju ha kommit och hämtat oss på flygplatsen idag men när jag kommer ut och sätter igång telefonen så har jag fått ett sms att Elvis har blivit ormbiten så de är hos vetrinären. Herregud, jag har suttit här och bölat som en tok i snart 1timme fast jag vet att allt är bra. Ingen sömn på flyget och tidsomställning på det gör ju inte att man inte har alla chips i påsen. Nu har lillekissen fått en kortisonspruta och lite smärtstillande + någon medicin och är på väg hem. Mammas lille pissetass! INTE leka med ormar! Tur att Kalle var hemma och hörde när han kom in.  Nä nu får jag ta och rycka upp mig, torka tårarna och vara glad att de är på väg hem =)

Vi har även fått godkänt bygglov när jag har vart borta och utanför mitt fönster ser det nu ut så här:



Golvet har blivit isolerat och lagt på plats, taket är uppe och långväggen är uppe. Så bra det kommer bli! Och mycket större än jag trodde.

Här kommer lite bilder från våra sista dagar i landet over there.






Nytt försök idag

Vi hade ju bokat helikoptern i tisdags men när vi kom fram till disken sa de att de inte hade tillstånd att flyga i det dimmiga och regniga vädret så vi fick boka om till idag. Idag ska det enligt klart.se vara ca 21 grader och strålande sol! Det är mycket like på det!:-)

Vi ska strax gå och leta upp en starbucks för lite frulle på stan. Efter det så ska vi möta Anncha med familj på Times square för färd ner till south Ferry

När vi ändå är nere på söndra Manhattan ska vi passa på att åka en sväng med staten island färjan, en promenad genom Wall street upp till ground zero för att se minnesplatsen av tvillingtornen från 9/11.


Central Park

Idag har vi gått, och gått, och gått runt och kikat i central park. Tror att vi har gått igenom hälften och det tog ca 3-4 timmar. Efter det gick till operahuset och sedan vidare till Times square för lunch och shopping på forever 21.

Nu är vi hemma på hotellet och vilar lite innan vi ska ut på stan lite igen. Vi har tänkt ta och åka upp i Empire State Building ikväll och se stan by night

 

 

 


Breakfast @ the Trump Tower

Vi tog lite sovmorgon idag och gick inte ut förän vid 10-tiden. Nu har vi promenerat längs med 5th ave upp mot central park och sitter på Starbucks och tar en macka & kaffe.

Idag ska vi promenera runt och njuta av det fina vädret i Central park. Mamma vill se Metropolitan opera house där Birgit Nilsson sjöng.

Ikväll blir det en tur upp i Empire State Building när det mörknat för att se staden by night. När vi ändå är i de krokarna så passar vi på att gå förbi Macy's, Victorias Seacret, Madison square garden och Penn station.

Så ser vår dag ut :-)


Dagens fynd

Del 2


Dagens fynd

Del 1


Dag 6 Aircruise, Washington - New York

Vädergudarna hade spått ösregn i Washington idag men vi klarade oss med bara lite små stänk imorse. Efter frukost var det dax att checka ut och åka förbi vita huset innan det var dax att åka tillbaka till det stora äpplet.

Vi kom hit strax innan kl 19 och då checkade vi genast in oss på hotel Roosevelt där vi nu ska bo i 4 nätter.

Efter det så gav vi oss ut på en promenad bort till times square för att ta lite foton och kolla på folk. När det var gjort så åkte vi upp på 48:e våningen på Marriott för att ta en drink på the view. Detta är alltså en bar/restaurang som ligger vid times square på 48:e våningen och som sakta roterar så att man hela tiden får se nått nytt. En varsin cosmopolitan blev det och 1,5varv senare var det dax att åka ner för att gå och käka lite mat.

Nu är vi mätta och belåtna, tillbaka på hotellrummet snart sax att sussa lite för att vara pigg och utvilad imorgon när vi ska göra stan :-)


Dag 5 Aircruise, Washington DC

Idag skulle vi haft fri dag att hitta på vad vi ville och se på div museum men eftersom det ska regna som f*n imorgon så styrde guiden om våra planer. Vi åkte istället till Mount Vernon Estate för att kolla på USAs förste president, George Washingtons, palats.

Så fint det var! Tyvärr tog jag inga bilder med ifånen så de får vänta tills vi kommer hem.
På eftermiddagen har vi vart på Air & Space museum.

Nu är vi tillbaka på hotellet och ska byta om innan det är dax att gå ut och äta. Ikväll ska vi till en irländsk restaurang och det ska faktiskt bli gott att äta nått som inte är snabbmat.

Kolla vilka fina polisbilar vi såg idag. Riktigt amerikanska :-)


Dag 4 Aircruise, Washington DC

Dagen började med en sovmorgon då bussen inte skulle ta oss vidare förän kl 9. Det var dax för en rundtur i harrisburg innan det var tid att åka till flygplatsen för att flyga till Dulles international i Washington.

Väl framme i Washington har vi fått se följande kända platser:
Pentagon, capital hill och Washington monument.

Vi skulle även sett vita huset idag men när vi precis ska gå in på området så brummar flera polisbilar, poliscyklar och helikoptrar i luften. De stänger ner hela området och tvingar oss bort från området.
Vår guide gick och frågade en polis längre ner på gatan vad det var som hände. Det var presidenten som var på väg ut/hem!! Tyvärr missade vi honom eftersom vi var tvungna att flytta oss med bussen. Men tänk att man har vart så pass "nära" USAs president. Coolt


Dag 3 Aircruise, Lancaster

Imorse ringde klockan strax innan kl 6, upp och äta frukost och sedan iväg till gränskontrollen för att åka över till USA igen.

På väg ut till flygplatsen stannade vi för att se fallen från den amerikanska sidan. På den sidan kom man väldigt nära det stora hästsko fallet.



Upp i luften på väg mot Lancaster och the amish people. Innan vi åkte till amish land så åkte vi till Hershey chocolate factory där vi fick göra vår egen choklad kaka samt en choklad provning. Snygg outfit man fick när vi skulle in i fabriken för att tillverka chokladen :-)

Idag har vi åkt runt Lancaster och tittat på olika ställen där det bor många amish. Vi har vart inne på en gård och sett på deras hantverk som de säljer och dagen avslutades med middag à la amish. Väldigt gott!! Har ni inte testat Shoofly pie nån gång så gör det! Väldigt sött men väldigt god.

Nu har vi äntligen kommit till hotell Doubble Tree resort i Lancaster där vi ska stanna en natt innan vi drar vidare till Washington DC imorgon förmiddag.

Natti natti!!

 

 

 


Dag 2 Aircruise, Toronto

Idag ringde klockan tidigt igen, har en känsla av att den kommer göra det under hela rundresan. Upp och iväg med buss 1,5timme till Toronto för att besöka CN tower och få en guidad tur genom staden. Tornet var ju helt klart dagens höjdpunkt med betoning på HÖJD. 346m för att vara exakt. På ett ställe kunde man gå ut och ställa sig på ett glasgolv utan att ha något under sig förän 346m längre ner. Det kittlade lite i magen kan jag säga :-)

Herregud, man kan inte ens när man åker på semester till andra sidan jorden så slipper man undan stora apor som bara dyker upp från ingenstans. Att jag inte bröt ihop! Familjen tittade mysko på mig och undrade vad jag skrattade åt.
Johanna och Anne ni fattar vad jag menar. Intern skämt.
Inga vita hästar ÄN ;-)


Frukost med fantastisk utsikt, check!


Dagens bilder

Vi har precis kommit tillbaka efter en 4 rätters på en restaurang vid fallen. Läget var mycket bra men maten var ingen höjdare. Men mätt blir man ju ändå på nått sätt.

Nu är vi tillbaka på hotellet och det är dax att krypa ner i den sköööna 140cm sängen som vi har, EN VAR!!! :-)

Imorgon ringer klockan 6:30 igen och då bär det av till Toronto.


Dag 1 aircruise, Niagara falls

Klockan ringde kl 05:35 imorse för vi skulle samlas i repan kl 6 isch. Det började bra med att hotellet inte hade möjlighet att ta hand om vårt bagage, som utlovat, så det var lite kaos där ett tag innan vi visste vad som skulle hända.

Eftersom vi inte hade något kvar i de stora väskorna , som vi skulle lämnat kvar, så fick vi lägga de små väskorna i de stora så kom vi äntligen iväg.

Ca en timmes busstur norr ut så kom vi fram till vårt plan som skulle ta oss till Niagara. Flyg turen tog 1h 14min. När vi hoppar in i bussen och har åkt kanske 10min så havererar bussen :-). Men snabbt som ögat fixades det fram en ny buss och vi kunde åka vidare.

Vi ska stanna 2 nätter här i Niagara falls och idag har vi sett det mesta på den Canadensiska sidan. Vi har bl.a. Åkt med Maid of the Mist och gått bakom fallen.

Nu ska vi bege oss ut på middag med utsikt över fallen.


Dagen i bilder


Äntligen framme i New York!

Vi har precis checkat in på Hudson hotel i New York. Super fräscht hotel, lite trendigt och modernt, läget är bra och väldigt trevlig personal. Just nu har vi kommit till våra rum på 15/24 våningar. Det ska finnas en fin takterass på vår våning som vi ska kika in ikväll. Vi är 6timmar efter Sverige så nu är kl alltså ca 15:30 hos oss.

Än känner vi oss rätt så pigga och ska strax bege oss ut på stan för att försöka hitta en ny kamera till mig och ett batteri till pappas.

Att flyga med Lufthansa var nytt för oss och flyget till Frankfurt lyfte 25min efter utsatt tid pga data omstart i cockpit. Men vi flög in tiden och landade enl tidtabell. Kan rekommendera att byta flyg i FRA om man som vi skulle hålla oss till samma terminal. Annars är det säkert lite mer virrigt :-)

Planet från FRA hit till NYC var nog ett av Boeings absolut första exemplar från -78, för den kärran var inte ny kan jag säga. Vi hade bra platser men efter ca 8timmar ombord så var det skönt att gå av kan ja säga.

Efter ett besök hos en helt maktgalen amerikansk snubbe i emigrations så kom vi till slut igenom och hämtade vårt bagage. Väl ute väntade vår limousine på att ta oss till vårt hotell.

 


@ Landvetter airport

Nu sitter vi i restaurangen och har ätit en macka och kaffe.

Mot staterna! :-) får se om jag hittar nån wifi när vi kommer fram så ska jag uppdatera.

Bye bye friends! :-)


Semester countdown

Sitter på jobbet och längtar efter att gå hem. Mentalt så har jag redan gått hem. Ska åka till Maxi och shoppa det sista på listan bla schampo och lite tidningar.

Ikväll kommer familjen och imorgon eller inatt vid 4 ringer klockan för färd mot Landvetter.
Åh vad det ska bli kul att komma iväg! Ser mest fram mot Niagarafallen och New York.


Åh nostalgi!

Titta vad jag hittade nyss på vinden hemma hos mamma & pappa. Ett gammalt liftkort från -98. Tror det är Malins eftersom jag var 14år då och hon 10år.

Detta var ett sånt där gammalt som man hade i ett snöre som man drog ut vid liftautomaten varje gång man skulle åka lift.


En dag i stallet

Tidigt imorse åkte jag upp till Mellerud för att hjälpa syster yster att köra henne och hästen Casanova till dagens dressyrträning. Vid 12 snåret var det dags att åka ner till Skräcklan och kroka på hästkärran och dra ner till stallen. Väl i stallet skulle hästen hämtas in från hagen, han skulle borstas och göras fin och sedan in i transporten för ca 10min färd till Anna Westmans gård där träningen skulle vara. 

Här var vårt ekipage för dagen. Denna har jag kört fram och tillbaka, backat och parkerat med. SJÄLV! Ha! Det ni!


Väl framme var det dax att tränsa Casanova och sedan fick Malin sitta upp och börja värma upp.



Jag hittade en kelig lite Kittler kompis som låg och kelade i mitt knä en stund medans jag plockade 2 fästingar från halsen.
Det är jättetrevligt med sociala katter på bondgårdar men det är lite synd när det finns 300 katter och alla är släkt med varandra. De är oftast små, korta ben, svansar eller öron. Denna hade alla de saker som jag nyss räknat upp. Stackarn. Tror kanske att han kan ha haft skabb eller nått annat för han kliade sig mot mig hela tiden. Efter 10min fick han hoppa ner och jag letade snabbt upp ett ställe där jag kunde tvätta händerna :-)

Malin och Casanova, så duktiga på träningen.

Mysigt med en dag i stallet. Jag har ju själv vart hästtjej en gång i tiden innan jag började på högstadiet tror jag det var. Sen var det så mycket annat som var spännande så hästen fick säljas och gjorde en annan tjej väldigt lycklig. Kan sakna det i bland men då är det bra att syrran fortfarande håller på så man kan åka ner och hjälpa henne med div saker.


I väntan på USA

Det är inte mycket som har hänt idag. Har pratat med familjen i telefon typ 300 gånger ang väskor, handbagage och div packning inför resan. Mamma har redan packat klart lät det som, syrran och pappa hade börjat lite smått. Maj-Britt & Gunnar (faster & farbror) har vart hemma hos päronen idag och fått instruktioner om Nisses mat och mediciner eftersom de ska ta hand om honom när vi är borta. Elvis lär det ju inte gå nån nöd på eftersom Kalle är hemma och passar honom. Han har lovat att de ska ha grabbkväll varje kväll.

Idag har jag letat rätt på sommarkläderna längst in i garderoben och lagt det som behöver tvättas i tvättmaskinen. Ska inte ha med mig så mycket eftersom jag tror att det kommer bli en del shopping där. Men lite måste man ju ta med.

Mina 3 favoritbutiker i NY.









Och självklart fina Central Park!! Ska bli kul och se det så här grönt och fint. Sist var det väldigt tidig vår och folk åkte skriskor i parken.




Ska även bli intressant att flyga med Lufthansa för det har jag aldrig gjort. Har heller aldrig bytt flyg i Frankfurt. Jag har bara vart där på studiebesök med TRAC -04.

Denna maskin ska vi åka med. En Boeing 747-400, men plats för ca 550 passagerare. Vi flög en sån till Thailand med charter. Ska bli spännande att se hur mycket bättre platserna är på reguljärt än charter.



"En chans i livet"

Söt kille som ska få träffs systrarna Kallur för första, och enda gången i livet, tydligen :-)



Elvis - Frida 5-0

Bra start på dagen. Kattskrället har hittills idag tagit in 1mus och 4 fästingar och klockan är bara lunch.

Hur ska detta sluta?


Film utomhus

Kalle fick en väldigt bra ide förut och jag var inte sen på att backa upp honom och hjälpa till att förbereda. Vi tog fram en film som vi ville se, blev Hamilton, tog fram några öl, bar ut högtalare och tv på altanen och hoppade sedan ner i plurret.

Vad har ni gjort ikväll? :-)


Underbara fredag

Sitter ute i min brassestol med en kall öl i handen och njuter av att det faktiskt är fredag igen. Det kunde ha vart lite varmare ute och solen hade gärna fått titta fram, men just nu så gör det inget.

Grillen är tänd och på den ligger massa godsaker å väntar på att bli klara. Under tiden tar jag en baconlindad fetaost, en klunk Heineken och njuter av fredags känslan som helt klart redan har infunnit sig.

Trevlig kväll på er!


Hälsoväst

Någon som har testat en hälsoväst någon gång? Jag funderar allvarligt på att köpa mig en sån. På sista tiden så känner jag att det märks av att man har ett stillasittande jobb. Tycker jag kan känna mig lite öm, eller böjd in åt fram med axlarna. Ibland kommer jag på mig själv sittandes , på jobbet eller hemma, att jag sitter och hänger som en havre säck.

Jag tror det får bli en hälsoväst. Men ingen ide att köpa den innan jag åker för jag hinner inte få den tills dess. Får bli en när jag kommer hem.

Vad tror ni? Jag vill höra recensioner !


Tack å bock QI

Ännu ett flygbolag som tackat för sig idag.

R.I.P Cimber Sterling


Ångest

Vaknade imorse och hade lite tisdagsångest. Men efter en stund kom jag på att det är ju faktiskt torsdag så nu har dagen blivit riktigt bra. Ångesten flög ut genom ytterdörren när vi gick till bilden.

Idag ska det bli riktigt varmt och skönt, 20grader står det på SMHI. Kan inte det varma stanna kvar till helgen. Tyvärr ser det ut att bli lite kallare och eventuellt lite regn. Håller iaf tummarna att det blir bra i staterna om 6dagar :-)


Måndag? Eller onsdag?

Visst blir man lite vecko vilsen nu när man knappt inte jobbat en hel vecka sedan påsk? Idag har det känts som söndag hela dagen fast det är en tisdag. Och imorgon kommer det kännas som en måndag. Tänk vad glad man blir på "onsdag" när man upptäcker att det är fredag å man snart är ledig igen, underbart.

Idag är det alltså en vecka kvar tills vi reser bort. Ska bli så kul!

Det märks på mamma & pappa att de är förväntansfulla och lite nervösa över att åka till det stora landet i väst. Massa frågor om allt från att växla pengar till om man kan ladda filmkameran å vad man ska ha med sig för kläder. Ingen i familjen förutom jag har vart over there innan.


Fina vårbilder från Mellerud


Bada tajm

Är det inte underbart ute nu så säg!? 19grader och klockan är strax 19. Underbart! Nu tar vi och lägger oss i plurret några timmar.

Bye Bye! :-)

image description


1 maj

Sitter i bilen på väg hem igen efter ett dygn i Mellerud. Igår var jag chaufför åt mamma & pappa som firade sin 28-åriga bröllopsdag. Medans de var ute och firade så passade syrran å jag på att umgås på tu man hand, vi lagade lite mat och tjötade lite innan hon var tvungen att gå å lägga sig eftersom hon skulle upp tidigt idag å jobba.

Idag på middan så åkte jag och mamma upp till Köpmannebro och tittade till bygget så det går frammåt. Vi tog en liten promenad ner till sjön och det är sååå fint där nere. Vi satt still på bryggan och bara njöt i solen och den fantastiska utsikten. Åh vad jag längtar till sommaren nu.


RSS 2.0