Dagens

Mycket pill ute med altanen. Har hjälp Kalle att mäta och hålla i när han skruvar ramen. Nu är allt klart så imorgon kan han börja skruva trall.

Jag har oljat in utemöblerna så de är klart. Skönt. Hoppas på fint väder hela veckan så de får torka.

Han inte byta däck så det får Kalle göra imorgon förmiddag när jag är på jobbet.

Igår var Kalles pappa och vår snickare som byggde huset här och kikade på tillbygget. Det är han som ska komma hit sedan och hjälpa oss med ute rummet. Så förhoppnings vis när jag är hemma från semestern så är taket uppe. Då får snälla pappa komma hut och hjälpa oss med elen.

Gött med bara 4timmars arbetsdag imorgon. Efter det drar vi upp till mld en sväng. Jag har lovat att skjutsa mamma å pappa eftersom de ska ut och fira sin 28åriga bröllopsdag imorgon. Grattis till er! :-)

Nu är det nana dax. Bye bye


Klar med oljan, check!

Nu är trädgårdsmöblerna så fina igen. Det Märks att det gör dem gott att få lite olja på sig. Brukar göra det två gånger om året, minst.

Titta så fina de blev. En före och en efter


Dax att ringa revisorn

Nu har vi pratat i typ en timme och kommit fram till en bra lösning så nu är deklarationen inskickad online. Gött! Hoppas jag slipper bli granskad i år så jag får mina pengar innan midsommar.

Idag står följande på Fridas schema:
• Olja in trädgårdsmöblerna
• Byta till sommardäck på bilen ( jag vet att man skulle gjort det för typ två veckor sedan. Men jag har inte fått hit dem förän igår.


Gårdagens

Igår var det dax för aw igen med kära kollegor. När vi kom till cristallen så började nästan bartendern gråta av lycka och utbrast " åh vad roligt å se er!!!! Det var ju jättelänge sedan ni var här". Ja det har vart mycket annat ett tag men nu är vi här igen. Det var rätt fullt när vi kom så vi fick ingen stans å sitta. Då säger bartendern " hade ni sagt till att ni skulle komma så hade jag kunnat reservera ert bord". Bra å veta till nästa gång.

Efter cristallen gick vi vidare till Lounge och där var det väldigt mycket folk. Tyvärr tappade vi bort varandra så jag, Johanna å Anne tröttnade på musiken å ville dansa till schlager så gick till Gretas. En känd gayklubb i stan men vi skulle ju inte ragga utan dansa å finns det några som gillar schlager mer än gay people ;-) hihi.

Tiden flög iväg som vanligt å helt plötsligt var kl typ 02. Nattamat på donken å sen kom min chaufför å hämtade mig.

Här är lite bilder från kvällen.

 

 

 

 


Nedräkning

30 min kvar innan vi tar och travar bort till Cristall baren och korkar upp första flaskan för kvällen. Anne tyckte det var lika bra att köpa en flaska direkt. Jag håller med.
Tror vi får svänga förbi BK och ta en burgare innan för jag känner att det kurrar lite i magen efter räksalladen till lunch.

Åh vad kul det ska bli! Länge sen vi var på aw nu.


Vad det ska regna hela tiden då...

Det har regnat i 3dagar nu snart. Lite tråkigt för man kan inte göra sånt som man vill och sånt som man måste göra. Vi har inte kunnat fixa nått ute med altanen denna veckan och igår regnade det så mycket att det inte blev nån 30-minuters promenad. Idag trotsade vi regnet i ett uppehåll och tog en tur. Vi han halvvägs bort till stenen så började det igen... väl hemma såg vi ut som två dränkta katter.

Till helgen hade de ju lovat fint väder nu när man är långledig. Men det verkar inte komma hit förän tisdag-onsdag nästa vecka. Hoppas det bli uppehåll iaf.

Imorgon är det dax för aw med kollegorna igen, himla trevligt! Vi sa idag att vi har nog inte vart på aw sen i början på januari. Bartendern på Cristall baren måste ju undra vad som har hänt när vi helt plötsligt inte dykte upp varje fredag som vi har gjort innan ;-) Lugn, imorgon kommer vi!

Jag och Sara hade ju en liten tävling om vem som först kunde gå ner 10kg innan jag skulle åka till Usa. Det är lite drygt 1,5vecka kvar. Ingen av oss har lyckats så tekniskt sett har ingen vunnit. Men jag kan säga att Sara ligger bättre till. Hon har lyckats gå ner fantastiska 8,2kg och jag har inte lyckats gå ner ett gram. Snarare upp 1kg eller två. Vet inte vad jag väger nu tror jag står på mina 88kg. Har inte vart tillräckligt motiverad att ta tag i träningen. Jag är så jävla lat, slapp, noll karaktär att säga nej så det är fan ett under att jag inte väger 100kg. Känns iaf lite bättre att jag har börjat komma igång med mina promenader, 30min om dagen är alltid nått, en början. Måste få lite stå&gå i fötterna innan resan.

Hatten av för Sara. Jag är helt hundra på att när jag är hemma igen så har du klarat första delmålet -10kg. Kämpa på!! :-)



Sorry, gammal bild men den är så bra =) Det är jag by the way, Inte Sara :-)


Vinst igen

Jag som aldrig vinner nått annars! Sist gång vann jag första pris 5flaskor. Idag fick jag 3. Har vinden vänt? Har så mycket vin hemma nu så jag får snart införskaffa mig en vin kyl. Dagens i-landsproblem ;-)


Något saknas...?!

Har ägnat kvällen åt att betala räkningar efter ett kort bad. Visst känns det både skönt och hemskt på samma gång? Skönt att allt är betalt och klart men samtidigt ser man vad mycket månad det är kvar i slutet av pengarna.

Förut satt jag och hade precis betalat alla, trodde jag. Men det kändes som jag hade glömt en och ja, det hade jag. Tog ett tag innan jag kom på vilken det var och innan jag hittade den. Visade sig att det var den "lilla" fakturan på vattenreningsverk + installation som jag missat. Liten nätt sak på strax över 30papp.

Lättnaden byttes mot förtvivlan. Nu går jag å lägger mig så kanske jag har glömt det hela imorgon :-)


Favorit i repris

Som ni vet så gillar jag fisk och eftersom Kalle åt rökt lax i helgen så tänkte jag testa min lax i rödpesto och blomkålsmos.
Hur stor skillnad kan det vara på lax och lax?

Han betyg på en skala från 1-5 blev:
Moset: 4
Pestosåsen: 3
Laxen: ja det var ju lax.

I give up!

 

 


Dagens skratt


Nu känns det bättre

Tillbaka efter en 30min promenad som kändes SÅ bra! Det luktar så härligt här ute i naturen på "landet" ;-) jag tycker det doftar vår. Tänk att det var strax över tio grader när jag gick iväg, underbart. Känns svårt att ta in att det kom snö i helgen uppe i Dalarna. Jag som annars gillar vinter och snö vill inte ens ha snö nu. Nu är det hög tid för vår och sommar. Hoppas att tempen har letat sig lite högre upp när vi kommer hem från USA. Det är ett himla tjat om USA nu, men det får ni ta för jag är SÅ glad att det snart är dax att packa väskan. Tänk att nu, ikväll, är det exakt två veckor kvar innan mamma, pappa & syrran kommer hit. Sover några timmar innan det är dax att bege sig mot Landvetter flygplats. Can't wait!!

Nog om det, för stunden iaf. Dax att ringa hem till familjen för att kolla hur det är med sjuklingarna.

Här kommer lite vårbilder från min promenad.


 

 


23 april

Om man skulle ut och promenixa en sväng i det fina kvällsvädret. Ja varför inte. Bättre än att sitta här inne och häcka. Måste komma igång och promenera nu innan USA så man inte får ont i fötterna.

Om jag går lilla rundan bort till stenen och tillbaka så tar det ca 30min. Då kan jag belöna mig med ett litet bad sen. Åh bu blev jag motiverad :-))


Lurad

Blir så full i skratt varje gång jag ser just en sån här lastbil. När vi höll på att bygga huset och åkte många vändor fram och tillbaka på E6, vi passerade ofta dessa lastbilar och tyckte det lät roligt att säga kaine nagel istället för Kuehne Nagel, fånigt och flummigt kan tyckas, men sånna är vi.

En dag så säger Kalle att Kaine Nagel betyder "inga fördommar" på holländska. "jaha tänkte jag". Han fortsätter att berätta att företaget " Kaine Nagel" är ett företag som bara anställer homosexuella åkare för att visa att det inte finns några fördommar mot dem. "faan vad bra tänkte jag, vilket företag, way to go kaine nagel". Vi åker vidare och tänker inte så mkt mer om det.

Några veckor senare möter vi en lastbil igen och jag tar upp det på nytt att jag tyckte det var en bra grej. Då tittar Kalle på mig som om jag vart idiot och sa " fattade du inte att jag jönade med dig" :-)

Obviously not!


The resultat


"I'm grillar in the rain"

Ja vill man ha pizza och regnet öser ner då får man vackert stå ute och "hjälpa" grillen så den inte kyls ner av regnet.

Hämtpizza det är för amatörer ;-)

 

 


Söndag eftermiddag

Varför ska helgen gå så fort för? Idag har vi inte gjort många knop än men ändå går tiden jättefort. Regnet hänger i luften känns det som och vi hade tänkt fixa ute med altanen idag men vi får se när vi kommer igång. Vi skulle åka till Bauhaus en sväng och kolla på lampor till uterummet.

Hoppas vi kan få bygglovet snart. Hade vart kul om man kunde få hit snickarna så uterummet kan bli klart. Sitta där ute och mysa när det regnar. Man hör hur det smattrar på taket.

När vi var på plantagen igår så pratade vi med en kille ute på trädgårds-häck avdelningen för vi var lite nyfikna på en häcksort som heter Tuija. Vi hade lite frågor om bl.a. Hur mkt den växer, hur tät den blir och om den ser likadan ut året runt eller om den tappar sina "barr". Den såg tydligen likadan ut hela tiden men det som killen sa som vi inte riktigt var beredda på var att man måste sätta häcken ganska snart. Typ innan mitten på maj!!!! Det är ju rätt snart och vi som är mitt uppe i ett bygge. Ska vi sätta häck samtidigt?? Vi funderar lite på det här hemma nu så får vi se vad det blir.

Hittade en fin bild från en känd stad. Någon som har vart där? Brasilien är tyvärr inget som lockar mig även om det ser väldigt fint ut på den här bilden.

Vart går din nästa dröm resa?


Det här...

Det är livet det :-) 4 timmar har vi legat i nu. Lördag kväll ute i spat is the shit!


Tada! Färdig

Titta så fint det blev! Nöjd med mitt verk. Jag tycker det är väldigt kul med blommor och plantera i krukor. När uterummet är klart sen så kommer det få flytta in fina växter där med.

Dessa som jag gjort i ordning idag, i de fina krukorna jag fick av mamma i somras men som blev för sent att plantera i, har nu blivit så fina och står i ett hörn på altanen. Har inte riktigt bestämt vart jag vill ställa dem när bygget är klart. Får väl flytta runt dem tills jag känner mig nöjd.


@ plantagen

Nu har vi handlat blommor som ska planteras hemma sen. Det är kul att plantera å fixa i trädgården.Hoppas det fina vädret håller i sig hela dagen så man kan vara ute och fixa.

 


Fredags feeling

Gud vad skönt! Äntligen fredag och helg igen. Underbart! Första fredagsölen är nere, grillen är tänd, laxen ligger tillsammans med salt och citron i folie på grillen.

Tittar lite på tv och väntar på att mörkret ska falla sen är det dags att hoppa i plurret. Imorgon ska vi fortsätta fixa med altanen och jag hade tänkt ta mig en tur till Plantagen å se om man kunde hitta lite fint att plantera ute i mina krukor. Återkommer om det imorgon.

Nu får ni ha en trevlig kväll, det ska vi ha, så hörs vi imorgon.

Så här blev den rökta laxen. Mums!


På väg till jobbet

Kl är snart halv 8, vi sitter i bilen på väg in till stan. Den obligatoriska hallonsmoothien är med och Kalle har sitt morgon kaffe.

Brynäs tog SM-guld igår. Grattis! Å grattis till Malin som fick jobbet hon hoppats på igår i Uppsala!


Why??

Hur kommer det sig att när man får sånna här fina checkar från Ellos, Halens, H&M mm så hittar man INGET som man är sugen på att köpa!?



Trött man blir. Jag hoppas vi kan ta en tur till Frölunda Torg i helgen för jag är i stort behov av några byxor och några toppar innan vi drar till det stora äpplet. Där lär man ju shoppa så man storknar. hehe... stackars pappa. Tur att pappa och Malin (syrran) har varandra nu när Kalle inte ska med. Då kan vi (jag och mamma) parkera dem på nått fik i närheten medans vi springer runt å handlar :-)

Hit har vi planer på att resa efter sommaren by the way. Någon som vet vart det är? :-)


50 snabbfrågor om mig

1. Hur gammal är du om fem år? 32

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Cruzan och jag i vårt hörn

3. Hur lång är du? 168 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Ocean´s 12

5. Vem ringde du senast? Mamma

6. Vem ringde dig senast? En kund

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "ok, åker nu puss"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Lite olika. Rätt skönt med sms så man slipper prata i bland.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? I söndags

11. Vilken ögonfärg har du? mörkblåa (nästan svarta)

12. När vaknade du i dag? 07:35

13. Vilken är din favoritjulsång? Carolas "pu-rum-pum-pum-puuum"

14. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Kommer inte ihåg exakt vad men det var på Påsk när Maria, Sandra och Catta var här.

15. Hur stor är din säng? 160cm

16. Har du stationär eller bärbar dator? Ifån och bärbar

17. Hur många kuddar har du i sängen? En

18. Hur många landskap har du bott i? 3 (Dalsland, Västergötland och Bohuslän)

19. Vilka städer har du bott i? Hjo, Skövde, Göteborg, Kungälv och Mellerud (?)

20. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

21. Är du social? Japp…übersocial

22. Vilken är din favoritglass? Triumfglass "Hallon & Saltlakris" samt " Dammsugare"

23. Vilken är din favoritefterrätt? Vad som helst bara det är choklad i :-)

24. Tycker du om kaffe? Nej fy fan!

25. Vad dricker du till frukost? Hallonsmoothie

26. Sover du på någon särskild sida? Framstupa sidoläge åt höger

27. Kan du spela poker? Nej

28. Vill du ha barn? Ja

29. Har du någonsin åkt ambulans? Ja till Bäckefors efter min olycka med Roger för typ tio år sedan

30. Föredrar du havet eller en sjö? Sjö. Älskar Vänern. Inga jävla maneter och tång

31. Vad spenderar du helst pengar på? Vänner,familjen och resor

32. Favoritprogram på tv? Two and a half men ( Innan Aston),Vänner

33. Kan du rulla med tungan? japp

34. Kan du byta däck på bilen? Piece of cake

35. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej. Tack gode gud för det. Under att jag har körkortet kvar över huvud taget ;-)

36. Prenumererar du på någon veckotidning? Hänt Extra och Se&Hör (julklappar) Men ack så kul med skvaller

37. Dansar du i bilen? Japp

38. Vilken radiostation lyssnade du till senast? RixFm och MorronZoo

39. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Veliga Denise/Maria som inte visste vad hon hette, inte kunde sitt bokningsnummer osv...Bra tjej

40. Vad är det för färg på din tandborste? Rosa

41. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Sara

42. Civilstånd? Förlovad

43. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, Aftobladet, div bloggar

44. Är du fåfäng? Nej absolut inte

45. Hur gammal är din pappa? 68år

46. Vad har du haft för djur? Fiskar,kaniner,katter och hästar

47. Svär du ofta? Nä för fan, inte så jävla ofta ;-)

48. Kan du åka slalom? Japp, det är jag och Stenmark

49. Vilken är din bästa egenskap? Jag är en glad skit som oftast är på bra humör

50. Vilken är din sämsta egenskap? Tidsoptimist


En liten skål av sommar

 

 

Mmm... de smakade lika gott som det såg ut. Smakade som svenska jordgubbar och inte sånna där stora röda som inte smakar nått alls som man kan få ta i ibland. Way to go Coop Bäckebol. Tips för er i Gbg trakten om ni är sugna :-)

Jag är så mätt nu så jag ligger helt utslagen i soffan men laptoppen på magen.

 

Vet ni igår kväll när jag satt och kikade på lite weekendresor så hittade jag en resa till Gdansk i Polen med WizzAir från Göteborg (Säve). Resan kostade 18kr/pers t/r.... HALLÅ ELLER!???? Bästa priset ever. Jag kommer inte ens in till stan med expressbussen så billigt ;-) Ska se om man kan hitta nån helg som man kan dra iväg på. Tips för er ressugna som vill komma iväg billigt. Gdansk såg riktigt mysigt ut lite Nyhavn i Köpenhamn goes Amsterdam. Nära vattnet och gamla kantiga stenhus. Hoppas man kan komma iväg snart. Synd bara att de har så konstiga avgångar. Tror det var torsdag-lördag eller lördag-tisdag.

Drömmer ni om någon resa eller har ni kanske till och med något inbokat? Berätta!

 

 


När katten är borta...

Ja då dansar råttorna på osten :-) Kalle är på väg upp till Mellerud nu för att lira med grabbarna i bandet inför deras spelning den 25/5 på Wärs. Tror han skulle försöka ta med ett lass med brädor så vi kan fixa klart hemma.

Mina kollegor är på lunch och det är inte mycket att göra här idag så hungrig som jag är så sitter jag och tänker på mat. Till lunch idag får det bli en sallad eller makrill uppe på kinesen. Till middag ikväll så blir det nog pestolaxen med blomkålsmoset, den är så himla god. Jag har vart sugen på lax några dagar men eftersom Kalle inte äter lax så får man passa på när han inte är hemma :-)

Ska nog ta och käka gravad lax, blomkålsmos och fetaostkrämen imorgon. Eller idag? Tydligen så gillar han gravad lax (?) så det får väl bli imorgon då.

Idag har jag även bokat till en reseförsäkring till vår resa. Bra, slippa tänka på det. Nu tror jag allt är klart inför Usa... kan inte komma på nått mer!? Jaja, det löser sig. Så länge man har giltigt pass, ESTA och ett kort med stålar på så behöver jag inget mer. Köper allt nytt där om väskan kommer bort.

Det jobbiga med att börja kl 9 är att alla parkeringsplatserna är tagna. Just nu står jag på 10min parkeringen nere på gatan och ber till högre makter att jag inte ska få en böter :-) Hoppas att nån kanske har flyttat på sig nu i lunch tider.

*håller tummarna*

Rese abstinens

Jag ÄLSKAR att resa!!! Om jag hade haft obegränsat med pengar så skulle jag resa varje helg. Jag älskar känslan av att ha en resa inbokad. För tillfället har jag två inbokade resor i år men känner ändå suget efter mer. Sjukt men sånn är jag och jag vet flera andra i min närhet som är likadana. Som jag redan har nämt innan så ska vi resa till USA i maj då min kära mamma fyller 27 ;-) Hon vill inte vara hemma när hon fyller så då reser vi iväg. Vi börjar med att flyga till New York och stannar där en natt. Dag 2 börjar vår rundresa som vi ska åka med på. Den ser ut som följande:



Vi åker med stil när vi firar lilla mamma och flyger eget plan av denna modell



Tror det får plats 30pers ombord, så helt själva är vi inte (tror jag).

Efter denna fantastiska rundresa så kommer vi spendera de sista 5dagarna i New York boende på fin-fina hotellet Roosevelt mitt på Manhattan. Nära all underbar shopping, alla sevärdheter, restauranger mm...








Åh vad jag längtar!!! Platser på flyget är bokade, ESTAn fixad, all APIS inlagd. Mina kära kollegor kommer lägga in kosher eller muslim meal på vår hemresa eller rullstolsassistans det är jag helt säker på. Så gör vi mot varandra när vi är ute och reser, och det får man ta.

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och surfa in och kika på andra resor som man kan drömma sig bort till.

Bye Bye!

LCHF Jacob

Den står i ugnen å myser å det luktar lika gott som en vanlig. Återstår bara att se om smaken är den samma. Istället för ris så har jag zucchini i men annars är allt samma som annars. Eller ja, jag har ingen matlagningsgrädde i utan ren grädde :-)


Ny härlig vecka framför oss!!

Imorse när vi satt i bilen på väg till jobbet så lyssnade vi som alltid på RixmorronZoo. När det var dag för nyheterna så säger uppläsaren att "Talibanerna inleder sin våroffensiv idag". Både jag och Kalle tittade på varandra och gapskrattade. Vad sa han??? Sjukaste på länge.

Jag glömde berätta igår om vad som hände när vi var ute och precis skulle avsluta dagens trädgårdsarbete så kommer det inspringandes en stor svart hund i trädgården. Springer runt och skäller på oss som bara sitter helt stilla och undrar vad f*n det var som hände och vart kom han ifrån??Som tur var är Elvis inne och inte ute med oss som han brukar. Tänk om denna stora svarta hund, som man nog inte ens kan kalla för hund utan en ponny för det enda som saknades är en sadel på ryggen, tänk om han hade gett sig efter Elvis. Jag hade inte tvekat en sekund på å göra nått illa om han hade gett sig på honom. Min lille fis.
Nu hände inget som tur var och "ponnyn" galoperade vidare ner till nästa trädgård. Efter några minuter kommer hästens ägare lufsandes ner för vägen och frågade om vi sett dras hund som hade smitit. Ja sa vi den sprang ner dit. Då säger ägarna " Ja det kanske är dax att sätta upp staket för han rymmer ju rätt ofta". Ja eller så skaffar man ett koppel och har bättre koll på sin jycke. Har man inte pli på hunden så ska den inte heller vara lös ute och heller inte rastas utan koppel!!! Jag ska väl kunna vara ute i min egen trädgård och fixa utan att risker att grannens hund som bor 500m längre bort kommer farandes i 300 knyck och springer över mig!? Begär jag för mycket då kanske? Hmm....
Ja Som sagt,solen skiner, vitsipporna blommar och talibanerna inleder sin våroffensiv. Vilken start på veckan! :-)

15 april 2012

Idag är det 100 år sedan Titanic förliste, det kan nog ingen ha missat :-) Vi såg filmen igårkväll. Denh är ju på tapeten nu igen i 3d och jag har nog inte sett den på 10år (?)kan det stämma? Ja what ever... Å jag kommer så väl ihåg att alla andra tjejer satt och snyftade i biosalongen när fartyget förliste och alla kastade sig över bord. Jag satt och små fnissade lite när folk hoppade över bord och landade på propellern ;-) Vissa av mina tjejkompisar gick och såg filmen säkert 7gånger. Kommer ihåg att det var den enda filmen som har visats på bio i över en vecka i lilla Mellerud. Det händer inte så ofta, men det var KÖ till bion!

Mina kära päron kom förbi här på fika en sväng i eftermiddag. De skulle till Torp och handla lite så då passade de på att köra vägen om här. Inte träffat dem på säkert en månad så det var väldigt trevligt med besök.

Nu ska jag ta och åka till Maxi och handla lite mat. Har ett sjukt stort sug efter pasta!! Inte alls bra LCHF men ibland får man ge vika. Vi har lite oxfilé kvar från igår så vi steker nog upp den i små bitar och blandar ihop den med pastan. Mums! En film till det och lite soffhäng, gött.

Majbrasa, check!

Ja då har man fixat årets majbrasa av allt som jag har klippt och lagt på hög idag. Känns otroligt bra att vi har vart så aktiva idag när det har vart så bra vara-ute-å-pyssla-väder.

Nu ska jag klippa det sista på framsidan sedan tar jag kvällen.


By the way

Igår när vi var inne i Nordstan och gick förbi Guldfynd så hoppade vi in för att lämna in våra ringar för putsning. Får tillbaka dem i början på maj. Var lite dyrare än jag fått för mig. Jag har för mig att jag hört att det skulle kosta ca 300-350kr/ring men icke! Tror hon sa 525:-/ring!!!! Jaja, det får vi väl kosta på dem. Vi har ju ändå haft dem sedan 08 utan att vi gjort nått med dem. Känns skitskumt att vara "naken" på den handen :-(


Fixar frasse är i fixar tagen

Vilken härlig söndag! Solen skiner till och ifrån vet inte hur vart det är, kanske runt 10grader. Vi har vart ute sen tidigt imorse och fixat. Kalle bygger altan som vanligt och jag hjälper till när han skriker annars är jag nog mest ivägen där :-)

Var och införskaffade mig en stor sax, någon slags häcksax, så jag går och klipper buskar och träd. Det blir så fint! Mycket som ryker när jag är i farten, kanske kan ha en stor majbrasa sen.

 




Sköna lördag

Idag sov vi ut eftersom vi båda kände att vi behövde göra det. Tror vi gick upp vid strax efter 10 och fixade frulle. Efter det så åkte vi in till stan en sväng. Jag kände att den fina väskan jag fick av Kalle igår, som verkligen var jättefin, men den var lite mörk. Svart passar ju till allt men jag kände att jag ville nog ha en ljusare modell så vi åkte in och bytte. Nedan kan ni se bilden på den nya, inget bra ljus men ändå.

Efter det var vi en sväng på Bauhaus och köpte en sekatör och ett par trädgårdshandskar till mig och sedan en snabb sväng in på Coop för att komplettera lite.

Väl hemma så fixade vi lite ute innan vi båda kände att det var nog dax å bada lite på dagen. Det har vi ju inte gjort innan så vi hoppade i. Nu 4,5 timme senare och 5öl var senare så kände vi att vi började bli lite hungriga. Kalle står as we speak i köket och försöker sig på egen gjord bea medans jag sitter i soffan och försöker hitta på en bra film som vi ska se sedan.

Ikväll ska kök Kalle bjuda på helstekt oxfilé med hemmagjord bea, grillade grönsaker och självklart de baconlindade fetaostarna. Det vattnas redan i munnen.

Här kommer lite bilder från dagen.


überraskningarnas kväll

Ja igår hade vi en riktig myskväll. Först grillade vi lite god fisk sen väntade vi in att mörkret skulle falla så vi kunde krypa ner i uteSPAt. Kalle fixade mina två favoritdrinkar som vi testade, mojito och en strawberrydaquiri. Bästa drinkarna jag smakat, bättre än ute på krogen. Ikväll kanske jag får en passiondaquiri om jag har tur :-)
Innan det var dax att gå ut så fick jag en liten present av min älskling. En superfin väska från Guess.

När vi sedan hade hoppat ner i poolen så kom överraskning nr2, lite bubbel på flaska! Mums!

Nu på morgonen har vi käkat frulle i lugn och ro. Kalle smyger omkring och spelar gitarr, jag ligger i soffan och slösurfar lite. Vi ska strax åka till Bauhaus och köpa lite trallskruv, en sekatör till mig och ett par trädgårdshandskar. Hoppas att regnet har dragit bort tills kl 16 som det står på SMHI.


Välkommen helgen!

Då var ytterligare en arbetsvecka över och den ljuva helgen är här. Vi har ätit en grillad fisk med div grönsaker och en god tzatsiki till det. Kalle är ute och fixar med altanen som vanligt och jag går runt i trädgården och rensar ogräs, krattar bort löv och bara njuter. Håller väl på i nån timme till innan mörkret faller sen blir det fredagsmys i soffan till nån film.


Snart helg igen, skönt

Jaha då vart det snart helgen igen. Gött! Är det någon mer än jag som tycker att denna veckan som har vart nu har gått långsammare och inte känts kortare än en normallång vecka?Snarare tvärtom. Det känns inte som fredag imorgon men det ska bli skööönt! Tittade i kalendern på jobbet idag och jag jobbar inte helg förän i slutet på maj nästa gång, hur bra var inte det då?=)

Imorgon är det sista dagen för vår kära praktikant Jerry (eller Fredrik heter han ju egentligen) Men vi har döpt om honom efter praktikanten i ICA-reklamen :-) hihi! Han har vart hos oss nu sedan årsskiftet och tiden har gått så snabbt. Han har lärt sig massa och känns som en i gänget. Ibland tror man nästan att han är en "riktig" kollega eftersom han hart vart här så länge. Vi kommer sakna dig Jerry men imorgon tar vi avskedslunch hos Kinesen på backaplan. Lovar att stoppa dig innan du går in på 4:e tallriken så du inte får så ont i magen som sist ;-) haha!

Annars har kvällen bjudit på div trädgårdsfixande. Kalle är duktig och bygger på altanen, sågar, skruvar och gräver gropar. Jag har räffsat massa höstlöv som vi inte han ta bort i höstas. Jag har även rensat lite i muren på framsidan. Ska se om vi inte kan införskaffa en sekatör, eller vad det heter, så jag kan klippa lite buskar och div kvistar som jag tycker är ivägen. Jag krattade så fint bland lite löv på grusgången förut när det hade börjat skymma ute. När jag hade räffsat ihop en liten hög och ska lyfta upp det i skottkärran så känner jag " hm, undrar vad detta var för nått litet mjukt?" Jo visst var det en död mus, UTAN huvud!! BLÄ!! Förra året när jag krattade grusgången på vårkanten så hittade jag massa djur som gått offter för Elvis framfart, bla ca 5möss i olika storlekar, men eller utan huvud, 2 fåglar, några typ salamandrar/ödlor mm.... såg ut som värsta djurkyrkogården.

Snälla gode gud låt det finnas en parkering till mig imorgon vid jobbet. Jag vill/orkar inte ha en böter till. Tack!
Amen.

God natt på er!

Dagens middagstips

Idag bjuder kök Kalle på Enkel köttfärs med fetaost.

Ingredienser:
Nötfärs
Gul lök
Krossade tomater
Riven ost
Creme fraiche valfri smak (vi hade tomat&basilika)
Fetaost

Servera med en liten sallad.


Nattsvart

Japp det är vad det är hos mig just nu. Kalle har åkt iväg för att köpa proppar på macken. Tydligen så blev det för mycket för proppskåpet att köra både diskmaskin, torktumlare, tvättmaskin, dusch/varmvattenberedare samt att hålla igång och värma upp ett utespa på en och samma gång :-)). Dåligt tycker jag, det är väl ändå normala saker man gör i ett hem eller? Fast å andra sidan, kanske inte på samma gång, hehe. Nu har vi testat det iaf. Typiskt att vi inte hade några proppar hemma bara.

En bild från mig just nu :-) tur man har ifån å kan uppdatera världen och hålla sig själv uppdaterad. Om man skulle gå å läsa en tidning i sängen innan man somnar. Nä just det, jag har ju INGEN LAMPA!!!

God natt!


Regn, regn och åter regn...

Det har spöregnat i 2 dagar snart. Det var mysigt igår eftersom man bara låg inne i soffan och slappade. Nu tänker man inte så mycket på det heller i och med att man är på jobbet. Men man blir ständigt påmind om det så fort man lyfter blicken från skärmen. Vi som ska fixa med altanen. Jag hoppas verkligen att det har slutat innan jag kommer hem.

Tillbaka på jobbet nu då ja efter lite påskledigt. Känns bra men gött att det är en kortvecka :-)

Fick mess av Buttan igår som undrade om jag ville komma på fest på lördag och det vill jag så gärna!!! Men jag kan inte. Vi måste bli klara med altanen innan snickarna kommer och ska sätta upp taket. Så fort vi får tillbaka OK på bygglovet så kommer de på stört. Ska det nu hålla på å regna hela tiden så kommer vi ju ingen vart.

Vi prellbokade en resa till Grekland igår by the way, Zakynthos. Sjuuuuukt bra pris!! 3+ lägenhetshotel 1vecka för 2pers 4758kr!!!! Hallå eller!? Taget! Vi har på oss och fundera tills den 19/4. Måste kolla ledighet med chefen också i så fall.

Nu är det snart dax att gå hem :-)

Älskar dig!!!!

Jag har världens bästa sambo! Jag älskar dig Kalle, sååå mycket!!!! :-)

Titta vilken fin överraskning jag fick på jobbet idag!


Tar det piano och jag gillart!

Japp, vi tar det väldigt piano och har gjort hela dagen. Gillart! Jag vaknade kl 11.20 idag och kände att jag verkligen var utvilad, skönt. Kalle kom hem från Mellerud vid 14-tiden och sedan dess har vi inte gjort så mycket. Det pissregnar utanför fönstret så man blir lite små seg och inne. Vi har bytt lite glödlampor i sovrummet, lilla rummet och i tvättstugan.

Kalle sitter och räknar vinklar,höjder och div mått till uterummet. Tanken är att vi ska få iväg det till byggnadsnämnden imorgon.

Fick reda på av syrran idag att pappa hade tydligen trillat ner för en stege i garaget igår och trodde att han har brytit ett revben så idag åkte han och mamma till Näl för att titta till det. Visade sig att han hade haft en väldig tur och inte brytit nått utan säkert bara slagit i sig så man är öm och har ont pga fallet. Skönt! Sa till honom att ta det lite lugnt och tänka på att han faktiskt inte är 25 längre :-) Lilla pappsen.

Imorgon är det back till arbetet igen. Jag har i och för sig "jobbat" denna helgen. Har kopplat upp mig och kollat till så att allt ser bra ut, att alla script är uppe och rullar, svarat på mail och tömt det som behöver tömmas. Skönt på ett sätt att inte telefonen är på. Jag gillar att vi har möjligheten att jobba hemifrån!

Vad har ni gjort i påsken då? Ätit mycket påskmat? Jag har inte ätit nått som hör påsken till och det har vart jätteskönt! Har inte saknat nått.

Måste ta tag i mitt liv med träningen och bli bättre på maten. Nu har jag i och för sig inte slarvar så mycket med maten, bara lite =) Men det ska bli skönt att komma igång, måste gå ner lite till inför New York.


Söndag idag? Eller?

Det bästa med långhelger är att man har ingen riktig koll på vad det är för dag :-) idag känns som en söndag och för mig har vi haft tre lördagar denna helgen i och med att jag var sjuk i torsdags. Ska bli skönt att komma till jobbet imorgon. Ännu bättre att det är en kort vecka så det är snart helg igen ;-)

Igår åkte Sandy och Catta hem till Skåne igen och vi lämnade Maria hos svärmor för att hämta upp Alice.
Vi har haft en supermysig helg och alla är överens om att nästa gång så måste Singstar och buzz vara med.
Istället fick vi spela familje geni med barnfrågor, haha!
Vi har kört en rätt soft takt i helgen vilket jag tror att vi alla behövde. Ingen stress.
I fredags var vi på heaven som jag berättade om och i lördags tig vi en lång brunch med bacon och äggröra, smoothies mm. Sedan skulle vi ta en promenad ner till bussen för att hämta bilen. När vi kommer ner för vår lilla väg så står det en taxi där och jag frågade då om det är han som är den föreställda linjen som går på helgen. ( den måste beställas 1h innan avgång eftersom det inte är nån som åker här annars på helgen) killen i taxin svarar ja och vi hoppar in. Vilket flyt. Han kör oss bort till busshållplatsen och jag tror det tog några minuter innan Sandra, Catta och Maria fattade att man inte behövde betala eftersom det är en ersättningsbuss :-) Sandra som satt redo med plånboken, hehe.

Vi tog bilen in till centrum och första stop blev bolaget sen maxi. Efter shopping blev vi sugna på glass så årets första kulglass är nu uppäten. Massa nya sorter fanns hos triumfglass bl.a. Hallon/saltlakris och en ny favvo som var delicatos dammsugare. Try it!! Så god!

När glassen var uppäten åkte vi hem å slappade i soffan med lite öl, ölkorv, SATC2 och lite ostar.

På kvällen hade vi bestämt oss för att grilla så vi fixade helstekt fläskfilé med hemgjorda klyftpotatis, bea och de populära baconlindade fetaostarna. Till efterrätt blev det chokladfondue med jordgubbar, banan och färsk ananas.

Igår var mest en slappardag med lång frulle igen. Vi gjorde smoothie på resterna från ananasen och slappade lite i soffan. Kl 3 var det dags att köra in till stan och lämna av Maria och sedan säga hejdå till Sandra och Catarina.

Hoppas vi ses snart igen! Nästa gång kommer vi till Malmö :-)

Tack tjejer för en fantastiskt trevlig helg!
Kraaam


 

 

 


Glad påsk mina vänner!

Vi har precis käkat frulle här hemma nu. Äggröra & bacon + hallonsmoothie mums! Nu är Catta i duschen Sandy hänger över badkarskanten och tvättar håret och jag och Maria sitter och slappar i soffan. När alla är klara med sitt så är tanken att vi ska ta en promenad ner till bussen och hämta bilen. Sen blir det en tur in till Kungälv "centrum" och första stoppet på bolaget. Jag hörde rykten om bubbel igårkväll så vi får väl se om det stämmer även idag :-)

Igår var vi inne på Heaven 23 och käkade räkmackan och drack strawberrydaquiri, de hade inte passion eller hallon :-( det var tydligen inte säsong för det nu... typiskt.
Vi tog en taxi hem och satte oss i ute spat istället och tog en öl. Denna gången var mössan på! Känner inget att förkylningen har blivit värre efter det. Så mössa på även ikväll :-)


Imorgon kommer de hit!!!

Imorgon kommer ÄNTLIGEN dessa sköna brudar på besök! Sist vi träffades var i London i december och ändå känns det som denna bilden togs rätt så nyligen. Men icke, detta var nedanför Turning Torso i Malmö i juni -11.




Imorgon kväll är tanken att vi går till Heaven 23 och drick några goda (?) drinkar...



...och äta en räkmacka så klart!




Kommer bli mååånga skratt denna helgen det är ett som är säkert. Dessvärre får vi försöka klara oss utan både Singstar och Buzz för det är tydligen i Mld hos syrran. Men vi har ju Twister ;-)

Välkomna till Götlaborg brudar!!

Bäst of Smala Sussie - Pölsa är bäst!


Oflyt hela tiden

Näsblod i båda näsborrarna samtidigt! Händer bara när man är förkyld. Jävla oflyt hela tiden som Pölsa skulle ha sagt


12,5timmes sömn senare...

Känner mig bättre efter all denna sömn men fortfarande inte helt 100. Febern som jag trodde var på väg igår har försvunnit. Tog tempen vid halv 8 igår och då hade jag 37,5 en timme senare var den uppe på 37,8 så lite varm var jag som normalt brukar ligga på 36. Men nu när jag vaknade så är den borta. Skönt! Tror att vila och sömn är det bästa mot förkylningar. Önskar bara att segheten i skallen (inte den vanliga nu) utan förkylningssegheten kan försvinna tillsammans med den täppta näsan. Hade vart kul å kunna andas normalt igen. Jag kämpar på flitigt med min nässpray.

Jo jag testade ju de där plåsterna som man sätter på näsan och som ska utvidga näsan för att minska täppta näsor vid förkylning och även minska snarkningar. Det funkade bra första halvan av natten men fram åt morgonkvisten kändes bara näsan stor och full med nytt snor. Tror kanske inte den är tänkt att användas precis i början av förkylningen. Annars kändes den bra på näsan, inget obehag att den satt där.

Här får ni en fin bild från imorse. Trött, seg och nyvaken :-) jag bjuder på den

 


All vitlök förgäves

Imorse bröt förkylningen ut på allvar känns det som. Var riktigt segstartad imorse när jag skulle ta mig ur sängen och i duschen. Kom iallafall iväg och kände mig lite piggare faktiskt, men så fort jag kom innanför dörrarna på jobbet så kände jag hur det sakta smög sig på och jag blev tyngre och tyngre i skallen. När klockan var strax före halv 3 så kastade jag in handduken och åkte hem. La mig på soffan och vilade i ca 2 timmar tills Kalle kom hem och han började laga mat. Jag fick inte hjälpa till då han inte ville bli sjuk sa han, smart men man känner sig lite bortskämd när han fixar allt här hemma. Han är suuuuperduktig och bygger på altanen varje dag när han kommer hem från jobbet, han lagar mat mm. Han är den bästa helt enkelt!! :-) Love you!!

Idag bjöd kök Kalle på bifftekibollar, tzatsiki, grillad halloumi,lök och tomater. Det luktade ljuvligt i hela huset när han kom in med maten från grillen och jag orkade bara äta en liten biffboll och en skiva halloumi + lite tzatsiki :-(

Jag har krypit tillbaka till soffan med laptopen på magen och slösurfar på div bloggar. Tänkte jag skulle sätta på Blood dimond som jag fick låna av snälla Anncha för några veckor sedan men som jag helt hade glömt bort. Sorry!



Felskrivning igår

Hej!

Matchen igår spelades inte i Löfbergs Lila utan givetvis i Läkerol. Matchen slutade med magiska 4-2 till Brynäs som nu är i final. Vi tackar vårt kära Färjestad för denna säsong och tar nya tag nästa säsong.

Förkylning? Nej tack!

Sitter hemma i soffan och vräker verkligen i mig allt med vitlök. Jag har käkat upp en skål med tzatsiki från igår med en HEL vitlök i och det har även slinkit ner en ölkorv med vitlökssmak. Fick ta mig en tur till ICA förut och köpa lite schampo och balsam. Passade då på att hoppa in på apoteket och köpa nässpray och några nya förkylningsplåster med mentolsmak som man ska sätta på näsan. Dessa utvidgar näsan på nått sätt och gör att man kan andas normalt under natten. Ska testa inatt och se om det är nått att ha. Är täppt i en näsborre bara och det brukar ju alltid bli värre när man ska lägga sig.Why!???

Verkar som nästan alla som var med till Sälen har åkt på nått eller någon typ av förkylning. Alla andra på jobbet undrar vad vi höll på med där uppe igentligen :-) hehe, det skulle de allt bra gärna vilja veta va ;-) haha!
Kanske tålde inte vi kontorsråttor att vara ute så mycket i den friska luften? Kanske var det all god mat och dryck? Eller det fantastiskt trevliga sällskapet!

Nu spelas det match i Löfbergs Lila i Ksd. När jag tittade förut så hade period 3 precis börjat och det stod 3-2 Brynäs-Fbk. Vinner Brynäs ikväll så är det tyvärr över för den här säsongen. Jag tror tyvärr att det är så men jag vill så gärna hoppas på annat. Heja heja Fbk!!!Kämpa!

Nickelback på Hovet

Som jag har längtat och väntat på att de ska komma hit! Gud vad kul det ska bli!


Sagt det förr och jag säger det igen

Jag har världens absolut bästa sambo!!! Alla kategorier! När jag kom hem från Sälen idag så möts jag av två överraskningar. Den ena är att han har fixat fönsterputsning som vi pratade lite löst om i veckan. Jag sa att jag undrar vad mycket det skulle kosta eftersom vi har en del konstiga vinklar och vrår samt att fönstren sitter så högt upp på vissa ställen. Så då hade han fixat och beställt det i fredags. Det är sååå fina fönster här hemma nu. Syns knappt att det är en ruta emellan :-)

Överraskning nr 2 var att han har inte bara fått nya spat hitkört och installerat. Det är även fyllt och uppvärmt redo att börja användas !!!! :-)
Så det har vi gjort nu. Underbart!


Sälen del 2

Vi har haft helt fantastisk skidåkning i Lindvallen. Bra pistat, inte så mkt folk i backarna, varmt och strålande sol nästan hela dagen igår

Afterski på högis med Duojag igen. Spelningen i förrgår var bättre tyckte vi alla. mycket bättre låtar och bättre drag.

Efter det så tog jag, Lisa , johanna & Charlotte en öl på skilodgen.
Sen var det dax att dra sig tillbaka mot stugan för att fixa käk. Det blev färsbiffar med blomkålsmos och tzatsiki.

Sen var vi några som blev kvar i stuga b för att tjöta och umgås lite. Himla trevligt tycker jag. Synd bara att det inte fanns nått öppet ställe i närheten annars hade vi nog drat ut.

Nu är vi hemma igen och jag tror att alla var överens om att detta var inte sista skidresan ihop. Vi har redan börjat spåna på nästa års resa ;-)

Tack alla inblandade för en fantastiskt trevlig helg, gott sällskap och många glada stunder! Ett minne för livet

 


RSS 2.0