Middagsplaner med the girls

Tjoho! Idag är det äntligen tisdag och idag ska jag få träffa några av mina goa kollegor och vi ska gå till Mañana och käka. Har inte vart på Mañana sen typ mars-april när jag, Anncha och Sofia var på den restaurangen i Majorna, då var jag gravid i tidigt skede och kunde inte äta de godsaker som jag brukar. Men idag ska jag nog äta getost iallafall och vara lite wild and crazy och testa nått nytt och inte bara äta det som jag brukar. Spännande, living on the edge lixom :-)
 
 
 
 
Skulle behöva ut på stan och köpa presenten till min kusin Annikas son Noa. Vi ska på hans namngivningscermoni nu på lördag och jag har hittat en perfekt present som jag ska köpa.
 

Nu är vi med bil igen

Nu är vi med bil igen och det känns så bra! Vi hittade en i Strängnäs som var alt 1 men den hade lite repor i lacken bak så då ringde vi vidare på alt 2 som fanns i Borås. Den var fläckfri och helt perfekt! En 2011 som bara hade gått 3998mil. Fördelarna med den i Borås var att det gick att koppla ur airbag själv utan att åka till en verkstad, färgen samt att den var såpass ny och inte hade gått så mycket.
 
När Kalle ringde och sa att den var vår så ringde jag Statoil och bokade en hyrbil. Sen fräste jag och Ottan till Statoil i Kangoon och hämtade ut vår lilla Opel och åkte till BVC. Idag var det dags för läkarbesök och doktorn klämde och kände på leder, armar och ben. Lyssnade på hjärtat och kollade ögon, munnen och ryggen. Allt såg så fint ut. Hon har även växt 2cm och är nu 52cm lång och väger 4390g. Mammas stora tös! :-)
 
Här är vårt nya familje-vrål-åk  :-)
 
 
 
 
 

Vad jobbigt det blev nu då...

Igår skulle vi åka till Frölunda Torg en sväng hade vi tänkt för både jag, Kalle och lilla Ottan behövde lite nya kläder och samtidigt skulle vi kolla på en volvo som vi sett på blocket. Bilen var inte som den såg ut på bilderna utan hade massa smårepor på huven, bak samt att stolarna var rätt slitna. Mycket som inte syns på bild. Kalles föräldrar skulle komma ner med sommardäcken till v50 under gårdagen men vi trodde att de kanske skulle komma lite senare, det visade sig att de nästan var hemma hos oss när vi precis kommit till bilfirman. Det blev inget shoppande på varken bil eller kläder.
 
Nu vid lunchtid kom Kalle på att vi kunde åka och handla idag istället. Sagt och gjort, vi börjar fundera på vad vi ska ha med oss och så slog det oss att vi kan ju inte åka alla tre i vår lilla Kangoo, den är ju bara två säten i. Snyft! Kalle fick helt enkelt åka själv så här sitter vi nu hemma och shoppar på nätet istället. Farligt. Mycket roligare att köpa saker till Othilia än till mig själv och det är ju jag som är i mest behov av kläder. Nu är iallafall hennes outfit för julen klar.
 
Titta så fin!
 

Bye Bye V50

Igår kväll satt vi ut vår bil på blocket och fick massa mail från köpare som var intresserade. I och med att vi är på jakt efter en v70 och har redan kollat igenom typ hela blocket och bytbil, och skulle få mellan 35-40000 i inbyte för våran om vi köper via en bilfirma så tyckte vi det var lite lite. Så vi testade helt enkelt att sälja den själva och satte ut den för 49 500:- och det gick ju skitbra! Det kom en familj från Forshaga som blev överlyckliga över att bilen var kvar för deras gamla volvo 855 hade gjort sitt.
 
Nu är alltså min lilla pärla på väg till sitt nya hem i Forshaga, en liten tår föll nästan ner från min kind när den rullade ut från parkeringen för sista gången.
 
 

Torsdag 21 november

Kära blogg,
 
Idag är det en riktig höstdag ute med lite regn, mörkt typ hela tiden och inte ens katten vill gå ut. Då är det illa. Vi sitter i soffan och myser jag och min lilla skrutt... eller ja, hon sitter ju självklart inte utan ligger i sitt babynest och tuttar som besatt på nappen. Hon verkar ha fattat nu varför hon ska ha nappen. Imorse vaknade hon kl 05 fick mat och vi trodde att hon skulle somna om och sova ca 3-4timmar (vilket mamma åxå ville=) men icke då. Hon halvsov fram till 07 och sedan klarvaken. Jag var fortfarande svintrött och ville inte gå upp då så jag lyfte upp skruttan och la henne i vår säng bredvid mig. Eftersom hon var lite snuttig (låg och sög på sin egen hand, tänk att man har kunnat göra det, fräckt! )men inte hungrig så fick hon nappen. Somnade på 2sek och vaknade bara till lite då och då för att hon hade tappat nappen. Vi sov till 10:30!!! Underbart! Jag vaknade lite innan henne eftersom jag märkte att jag mjölkat på mig som Kalle sa en gång. Var uppe och pumpade kl 02 inatt och då blev det lite lång tid emellan så det fick väl inte plats mer och rann över.
 
Vi kom hem från en liten tur till Mellerud igår. Det var i måndags som Kalle trodde att han hade en förkylning på G och eftersom han ändå skulle till Stockholm i jobbet på tisdagen och vara borta hela dagen så packade jag in skruttan och det nödvändigaste (typ halva huset) och åkte till mina päron och syster yster. På tisdag kväll messade Kalle och skrev att det inte var nått som hade brytit ut ännu och att han säkert hade överreagerat men med en liten skrutt som inte har så bra imunförsvar ännu så ville vi inte chansa. Tänk om den lilla hade blivit sjuk, man får ju redan egna tårar i ögonen när hon gråter/skriker bara för att man inte vet varför och det ser ut som om att det är nått som gör ont. Det är ju en naturlig anledning för oss vuxna att gråta om något gör ont.
 
I och med att vi fick åka till Mellerud så fick jag avboka min date med Anncha som skulle kommit och hälsat på oss i måndags. Trist, men sånt som händer med en liten. Men jag får ju snart träffa henne iaf för på tisdag ska vi till Mañana och käka supergod tapas! Me längtar som FAN!! Ska bli såååå kul att få komma utanför huset och träffa lite vänner. Tänk att det gått över 6veckor sedan jag träffade någon annan än Kalle, mamma, pappa, Malin, Anette och Roland :-)
 
 

Dagarna går så snabbt

Dagarna bara springer iväg känns det som och vad har jag gjort idag egentligen? Så kan jag komma på mig själv att tänka flera gånger i veckan. Att vara hemma och ta hand om ett litet barn är verkligen ett heltidsjobb...ibland sysselsätter den lilla 3personer :-) Nu har vi besök av farmor Anette som kom ner och hälsade på oss igår och stannar någon/några dagar. Alltid trevligt med besök och för mig att ha någon att prata med som ger lite vettiga svar annat än "uuhhhaaääää" (läs som ett gallskrik)  :-)
 
Några andra som skulle kommit på besök denna veckan har vi fått styra om till andra dagar pga förkylningar som verkar vara på topp runt om i landet. Både Sara och Anncha var lite krassliga. Eller nja, inte Sara utan hennes sambo Micke, och då vet man ju inte om man kanske smittar vidare så det var lika bra att styra om till annat datum. Sara bor ju en bit ifrån oss så nästa gång vi ses blir väl till jul när vi båda är i Mellerud och firar med respektive familjer.
 
Kl 13:30 idag åker jag och farmor till BVC med lilla skruttan, ska bli kul och se hur mycket hon väger denna veckan. Nästa besök blir den 25/11 och då ska hon även få träffa doktorn som ska klämma och känna lite på henne.
 
Det är väldigt skönt med lite avlastning ibland som nu tex när Anette är här eller när vi är i Mellerud och min mamma kan hjälpa till. Då har jag möjlighet att göra saker som jag sätter åt sidan för att jag inte prioriterar mig själv i första hand längre utan allt fokus ligger på Othilia. Som tex duscha. Herregud vad skönt det kan vara, det är verkligen underskattat! Igår tog jag en långdusch när Anette hade kommit hit och installerat sig och ni anar inte vad gött det var. När jag stod där i duschen så funderade jag på när jag duschade sist och jag kom faktiskt inte ihåg när det var... Men det var nog kanske i lördags/söndags kanske? Noll koll. Som sagt, dagarna springer iväg och man prioriterar annorlunda.
 
Jag frågade faktiskt Kalle härom dagen om han trodde att han skulle kunna klara sig själv i ca 2timmar med lillan typ 2ggr/vecka och det trodde han inte skulle vara några problem. Då kan jag nämligen få lite egentid och börja simma igen som jag gjorde innan jag blev gravid. Jag riktigt längtar till simhallen nu när hösten kommit. På onsdagar har de vuxenkväll och släcker ner hela hallen och tänder lite myspys belysning och spelar lugna låtar i högtalarna.
 
 

Farsdag

Idag är det farsdag och jag har ringt och grattat min egen pappa nu på förmiddagen. Flitig som han är så var han uppe med tuppen och fixade med elen i köpmannebro. Han hade inte skrapat trisslotterna som han fick, eller så hade han det och kanske hade vunnit och höll masken väldigt bra? Nä det skulle han inte klara för vi minns ju när han för många år sedan trodde att han hade vunnit 50 000:- och började tjoa och hoppa runt i ren glädje i köket " jag har vunnit femtiotusen, jag har vunnit femtiotusen!!!"  Tyvärr blev lyckan kort då jag eller Malin upptäckte att det ena beloppet var 500 000:- och inte 50 000:-. Så tyvärr ingen vinst. Lätt att se fel när det är så många nollor och liten text. 

I detta hus har vi firat Othilias bästaste pappa med frukost, skulle vart på sängen men någon började gallskrika och ville ha mat först, så pappa fick vänta. När någon hade ätit klart hade pappa redan vaknat och gått upp så det fick bli frukost i köket istället. Dagen till ära fick vi faktiskt äta hela frukosten tillsammans istället för i skift. 

Grattis på farsdag älskade pappa Kalle!





Ingen road trip

Bilen som vi skulle åka och kika på försvann snabbt som blixten. Förstår det eftersom det var en mycket fin bil till väldigt bra pris. Så tyvärr Skåne vi får ses en annan gång. Vi hänger inte läpp för detta utan letar vidare, det var helt enkelt inte meningen att vi skulle ha den bilen.

Idag är det ett jäkla skitväder med regn och rusk utanför mitt fönster. Jag som skulle gå på mysig höstpromenad med familjen. Får kanske bli imorgon istället. Pappa Kalle är iväg till affären as we speak och jag och Ottan sitter och bloggar lite. Hon verkligen älskar att sitta i BabyBjörnen. Bästa köpet ever!

Imorgon är det fars dag det har ni väl inte glömt!? Vad har ni överraskar era pappor med? Jag skickade ett kort med trisslotter i på posten till min pappa i veckan. Glömde skriva att han inte fick öppna det för än på söndag så det öppnades i onsdags. Klantskaft! Jag alltså. Pappa Kalles present har vi gömt och om vi har lite tur och Ottan inte vaknar i ottan så kanske pappa kan få frukost på sängen imorgon.

1 månad idag

Tänk att det redan gått en månad sedan du kom till oss mitt älskade hjärta. Mamma och pappa är lyckligast i världen. Vi älskar dig lilla söta Othilia!




We made it!

Första hela dagen som vi vart hemma själv jag och skruttan. Vi gick upp med pappa vid 06 och åt lite frukost och sedan åkte han vid halv åtta medans vi tog ett varv runt i huset i Babybjörnen för lillskrutt var klarvaken men det var inte mamma. Till sist somnade hon i björnen och jag la mig med henne på magen i soffan och så sov vi fram till 11-ich. Eftermiddagen har gått bra men det har vart en sån dag då vi bara äter lite och ofta så lite gnäll har det blivit. Pappa kom hem kl 17:30 och hälde i henne 110ml så nu sover hon som en klubbad säl.
 
Egentid! Tjoho! :-) Kalle jobbar lite med sin sidoverksamhet och jag sitter och läser div bloggar, lite nyheter och kollar kläder på nätet. Vägde mig i eftermiddags och jag har gått ner ytterligare 1,5kg sen jag vägde mig sist. Tänk om det kunde sluta regna på eftermiddagarna så vi kunde få in som vardagsrutin att ta en tur med vagnen. Vill inte köpa på mig så mycket kläder än så länge men har tänkt att jag ska kolla igenom min garderob och se vad av mina gamla kläder (innan graviditeten) som jag kan börja plocka fram och använda nu igen. Ska nog se om man kan köpa lite leggings och några gosiga stora tjocka tjöjor att ha nu under hösten = myskläder!
 
Har hittat en bil idag åxå som vi har bestämt oss för, när Kalle ringde förut så fanns den kvar och klockan var strax innan 18 och de stängde prick. Håller alla tummar vi har att den är kvar imorgon förmiddag när Kalle ringer igen för vi fick ett OK inbytespris på vår bil och den vi kikat på hade allt vi ville ha förutom att den var manuell istället för automat, men men man kan inte få allt och det viktigaste är att vi kan koppla ur airbagen själva med nyckel. På vår v50 skulle det kosta 6500:- men då måste man även byta bälte på passagerarsidan och det är därför det kostar så mycket. Håll tummarna nu gott folk att den är kvar imorgon för då blir det en utflykt söderut på lördag.
 
Tjoho Road trip! :-)
 

Första dagen ensamna

Hej hopp,
Imorgon är det dags för pappa Kalle att gå tillbaka till jobbet efter ca 1månads ledighet. Det kommer kännas konstigt att vara hemma själva bara jag och skruttan. Han var i och för sig tvungen att åka in till jobbet en halvdag denna veckan för lite möten och annat och då klarade vi oss finfint. Alltid lite nervöst att vara helt själv när man är van att vara två. Jag tvivlar inte på min förmåga/kunskap att ta hand om henne själv men innan man har hunnit testa på det och få in sin egen vardagsrutin så känns det lite scary. Men det kommer gå toppen! Annars styr jag kosan mot Mellerud och hälsar på mor/farföräldrar :-)

Idag har vi varit på liten utflykt till Kungsbacka och tittat på en bil som vi var lite intresserade av. Bilen var helt OK, men säljaren gav oss inte det pris vi ville ha i inbyte för vår bil utan ville hellre sälja en sprillans ny Hyundai I30 till oss. Bra pris men bilen kändes lite liten. Ingen panik så vi kikar vidare.

Växer så det knakar

Idag var det dags för ett besök hos BVC och lilla skruttan har växt bra. Hon följer sin kurva fint och nu väger hon 3890g och är 50,5cm lång. Tänk att hon idag är 4veckor!!! Shit vad snabbt det gått. Snart tar hon studenten ;-)
 
Här sitter vi i väntrummet och har dagen till ära på sig sin fina overall som hon fick av mormor. Lite stor men då har vi lite att växa i.
 
 


Helt fantastiskt!!

Vi har ju vart i Mellerud hela helgen för Kalle skulle fixa med sina pipor då han hade fått några beställningar. Jag och Othilia har vart hos mina föräldrar hela helgen eftersom farmor var lite i slutfasen på sin förkylning så vågade vi inte vara där. Men nästa gång får vi allt ta och besöka farmor och farfar lite :-)
 
I fredags åkte jag och Othilia med mamma, pappa och Malin upp till Värmlandsbro för att plantera lite fint och tända ljus på min mormor och morfars grav. På vägen hem stannar vi alltid till i Säffle och hälsar på mammas faster Maj. Maj blev så glad att vi var med alla 4 (jag och Malin) eftersom vi oftast jobbar eller så när mamma och pappa åker uppåt, och nu även att vi hade med oss Othilia. Ottan sov under hela besöket och var inte speciellt social. Jag lovade att vi kommer tillbaka med ett lite mer socialt barn innan jul och då även sambon ska med tyckte Maj.
 
Annars har det vart en lugn helg med mycket mys hos mormor och morfar, vi har bott en natt i Köpmannebro och tänk att nu är det bara någon vecka kvar innan mina föräldrar bor där uppe. Äntligen! Kul för dem och kul för Malin som äntligen blir själv hemma i gamla huset. Tänk vad lite möbler och peronliga saker kan göra gott. När man kommer upp till Köpmannebro nu så känns det som om de bott där uppe hela tiden. Alla "våra" möbler är där och i och för sig så står det flyttkartonger högt och lågt men man lixom bortser från dom i och med att man vet att det är tillfälligt.
 
Vi kom tillbaka hem till oss igår kväll och direkt när vi hade packat in allt från bilen så åkte jag till Maxi för att köpa magdroppar till skruttan och lite mat till oss vuxna. I och med att hon får mat via flaska så får hon i sig maten mycket snabbare än om hon hade legat vid bröstet så vi har märkt att hon blir lite gasig i magen på kvällarna. Vi bytte även nappflaska till en från MAM som heter anti-kolik som har ett mindre hål i flaskan och detta gör att hon måste ta i mer för att suga i sig maten och då blir hon inte lika gasig. Nya flaskan har fungerat toppen och igår fick hon även dropparna för att se om det blir någon bättring. Kanske är lite tidigt att säga än om de fungerar eller ej, har läst på forum och så att man kanske inte märker någon större skillnad förän efter 14dagar. Hon fick iallafall droppar, mat och ny blöja igår kväll kl 21 och sedan somnade hon utan gnäll och sov till 03:30. Ny blöja igen och mat så somnade hon om som en klubbad säl och sov till 07:30 imorse. HELT FANTASTISKT!!!!! :-) Hoppas verkligen att det håller i sig.
 
En annan kul sak som hände nu på morgonen var när jag hade satt Ottan i Babybjörnen och hon har precis somnat till, vad händer då. Jo Elvis kommer in genom kattluckan glad i hågen med en mus i munnen. Naturligtvis var den inte död utan började skräckslagen springa runt på golvet. Kalle var ute och hämtade saker från bilen så jag var själv inne. Tänkte att jag får ge det ett försök. In i tvättstugan för att hämta sopborsten och skyffeln och sen var jakten igång. Fick tag på musen rätt så snabbt och sedan var det bara att försöka öppna dörren och släppa ut den. Allt detta med en sovandes bäbis hängandes på magen UTAN att vakna. Frida - Super Mum :-)
 
 

RSS 2.0