I´m alive!

Hej bloggen,
Nu var det nog typ 2veckor sedan jag skrev nått sist. Har inte haft något blogg-sug. Har jag väl inte nu heller direkt men tänkte att jag får ju låta er veta att jag lever iaf :-)

Mot Stockholm

Jag och min parhäst in crime sitter just nu på Landvetter flygplats och ska snart gå igenom säkerhetskontrollen för att sedan åka vidare mot Sthlm. Det blir en spännande dag där vi lär oss lite nytt förhoppningsvis. The Gothenburg ladies to the rescue ;-)

Att gå upp kl 04:50 är man inte riktigt van vid. Undrar när jag vaknar :-)

Ha en bra dag!


Dagens arbetsinsats

Kl 13 hämtade vi en gallerkärra på Statoil och fyllde sedan två stycken lass och drog till återvinningscentralen. Det kändes så skönt att bli av med all bröte som samlats där under lång tid. Nu är det rent och snyggt = Me like! :-)


Vardagslyx

Sitter på bussen på väg hem från en mycket trevlig middag med bästa Gbg töserna. Det är krogvecka i Göteborg så ikväll har vi varit på Swea Hof och ätit en fantastisk tvårätters.

Tack Lisa, Anne och Johanna för en mycket bra avslutning på torsdagen. Måste göras om fler gånger!

Kram på er!


Världens lyckligaste...

... Katt har jag hemma just nu. Eller ja, hemma och hemma...just nu är han nog ute. Idag avslutades han sin 9-dagar långa antibiotika kur så nu äntligen får han gå ut och in som han vill. Lycklig!

Jag har vart och simmat 50min ikväll och det är verkligen så skönt. Ikväll passade jag även på att basta lite innan de stängde. Vardagslyx!

Såg att det hade börjat snöa igen när jag åkte hem från simhallen. Jag gillar ju snö och vinter men kändes det inte lite som att vi var klara med vintern nu? Lite tidigt att det blir vår i februari när jag tänker efter så om det ska komma snö så kan det väl bli lite kallt med så den får vara kvar ett tag. Om det ska hålla på och töa så kan det kvitta.

Imorgon är Sofia och Anncha tillbaka på jobbet efter två veckor i Thailand. Säkert bruna som pepparkakor båda två, usch ;-) Välkomna tillbaka girls!


Google earth

Har ni laddat ner Google earth? Jag har gjort det och bland annat kikat på vårt hus, mamma & pappas i mld, Liseberg mm. Men idag på jobbet så slog tanken oss, undrar om man kan se fartyget som gick på grund utanför Italien och Toscanas kust. Vi sökte genast uppvad ön hette och sedan poff så fick vi fram denna bild. Visst är tekniken fantastisk.


Småbarnsdieten

LCHF och GI-metoden är numera helt ute!!! Nu har det kommit en ny bantningsmetod.

Har du provat ALLT – utan resultat? Prova detta:

De allra flesta 2-åringar är smala. I samarbete med barnläkare, radiologer, dietister och utslitna föräldrar har denna geniala dieten forskats fram:
...
Frukost:
1 kokt ägg, 1 smörgås med sylt. Ät två små bitar av ägget och smöra ut resten på golvet. Ta en bit av mackan och kleta därefter in sylten ordentligt i ansiktet och på kläderna.

Lunch:
4 färgkritor (valfri färg), en handfull chips och tre munfulla av ett glas mjölk. (Häll ut resten på golvet.)

Middag:
1 kex, 2 mynt och dammråtta som du hittar under soffan.

Kvällsmat:
Gör i ordning en ostsmörgås som du kastar på golvet. Drick 4 fulla munnar av ditt badvatten.

Dieten blir mer effektiv med anpassad motion till. Tex:

- Lägg dig på golvet i ett köpcenter och vrid kroppen runt samtidigt som du skriker för full hals för att öka lungkapaciteten. När mannen från Securitas kastar ut dig, gör du starkt motstånd.

- Spring överallt och hoppa emellanåt.

- Ramla ofta och regelbundet. Att resa sig upp stärker musklerna.

- Kom ihåg lungorna, och skrik samtidigt med övningarna.

- Be om en samarbetspartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Var inte nöjd med ett ombyte, kräv att få byta kläder minst tre gånger.

Prova småbarnsdieten du också!

Tillbaka i min veckorutin

Kom nyss hem efter att ha avklarat veckans första 45-minutare i simbassängen. Shit vad snabbt man märker att man "missade" förra veckans pass. Men visst är det skönt nu när man fått in en liten rutin med träningen för man märker verkligen att man både blir piggare och att man saknar det om man inte går dit. På onsdag är det dax igen = vuxenkväll. Idag kom jag dit och var i poolen ca 19:40 dvs ca 20min tidigare än jag brukar och att det märktes. Hur mycket folk får det plats på två banor? Jag fick ju sick sacka som en jäkla vattensnok mellan folk som simmade ivägen. Ta lärdom till nästa gång - ingen idé att komma dit för tidigt när du 20min senare kan ha hela poolen för dig själv.

Gött att vara tillbaka iallafall.


Söndagsnjuter

Nu kryper jag ner i poolen och njuter av stillheten ett tag. Kalle är fortfarande lite sjuk och vill inte riskera att bli sämre så då badar jag själv. Gött, för då får jag bubbla hur mycket jag vill :-) My own master of the on-knapp hehe!

Bye bye!


Bra snacks - ostchips

Sätt ugnen på ca 200grader. Riv en god ost med mycket smak. Lägg ut den rivna osten på en plåt och ställ in i ugnen tills osten smällt och fått färg.

Mums!


Dagens frulle

Lite sent inlägg kanske men whath the f*ck. Igår när jag var och fredagsmyshandlade på väg hem från jobbet så hittade jag en ny yoghurt i kyldisken. Tidigare när jag har käkat tex müsli så har jag tagit Turkisk yoghurt och den är inte optimal till frulle kan jag tycka då den är lite syrlig i smaken. Den passar perfekt till såser, tzatziki mm...
 
Nu hittade jag denna:
 
 
 
Den var nästan i sötaste laget men helt OK ändå. Min frukost bestod då av ett kokt ägg och lite yoghurt med müsli och ett glas mjölk. Vad brukar ni äta till frukost?
 
 
 

Städat skafferiet

Bort med gammalt och in med nytt! Nu åkte strösocker, vetemjöl, lassagneplattor, oboy, chokladsås, honung mm rätt i soporna. Jag var tvungen att ha plats för mina nya produkter, oh! Note to self - Köp sukrin!
 
 
Titta så fint det blev nu!
 
 
 
Imorgon ska jag testa ett nytt bröd som jag tänkte baka innan frukost. Får se hur det blir, återkommer med bilder och info.

Frida tipsar - film

Går det inget bra på tvn ikväll och ni har tänkt skippa mellon eftersom det aldrig är nått bra där ändå? I så fall har jag ett filmtips åt dig. Har du sett Grown Ups med Adam Sandler bla? Inte? Gör det! Såg den nyss, har iof sett den tidigare men hade långtråkigt och ville slötitta lite på film.
 

Sådana är vi Svenskar... hihi kul!


1 februari 2013

Idag är det den 1:e februari och en månad har gått sedan jag började mitt nya liv med LCHF och regelbunden träning. Första gången jag vägde mig var den 11/1 och då hade jag tappat -2,1kg på 10dagar. Jag bestämde då att jag endast ska väga och mäta mig den förste varje månad. Så idag var det äntligen dags att hoppa upp på vågen och plocka fram måttbandet för att se vad som hade hänt den första månaden.
 
Sedan den 11/1 har jag tappat ytterligare -3,1kg!!! Totalt har jag nu tappat -5,2kg i vikt vilket känns UNDERBART!! :-) Jag mäter även mage, byst, hals, överarm, lår och knä. Om magen har jag minskat 4cm, halsen 2cm och bysten 3cm. Resten var oförändrade.
 
Fatta -5,2kg!!!!!! :-) Helt f*cking j*vla skitbra känns det! :-))

RSS 2.0