Bowling med First Card igår

Igår hann jag tyvärr inte blogga, det var dax för den årliga Brännbollsturneringen med First Card i Göteborg. Men pga, eller tack vare kanske man skulle säga, regnet och den blöta gräsmattan i slottsskogen så blev det bowling på Star Bowling istället. ÅH vad roligt det var!!! Hoppas det blir en årlig grej istället!

Tyvärr vann inte vårt lag, vi kom på en 3:e plats, Via kom 2:a och Cvt 1:a. En kollega på affärs fick pris för bästa partytrick. Första strike´en och då sprack byxorna i grenen! :-)

Hade ingen lunchlåda heller eftersom jag var ute på galej igår, så idag fick det bli en liten burk Keso och en makrill i tomatsås. Deluxe lunch ;-) jaja, allt är bättre än pulver *hehe*

Ha en bra dag!

Snuvad på augusti

Sitter här hemma i soffan och tittar ut genom fönstret. Regnet öser ner och det är mörkt redan vid 21. Hösten kom väldigt snabbt i år. Inte mycket att göra åt men nu är den här. Imorgon är det dax för resebyråbranchens brännbollsturnering i Göteborg. Får väl plocka fram några "tävlingsvänliga" kläder. Hoppas vi vinner :-)

Det är även dags för morgonmöte å jag passade på att ställa alarmet redan efter lunch ;-)

Jag har ju börjat äta nu åxå. Efter mina 3veckor på pulver så resultatet ut så här:
-6,3kg
-5cm i midjan

Jag är MYCKET nöjd med det!! Och nu sitter jag fortfarande och spånar på en vecko meny som vi skulle kunna svänga ihop här. Kalle får en fri dag imorgon och äta vad han vill. Men på onsdag blir det nog lax och svamp till sambon. Jag äter ju inte svamp, men det är kul att plocka.



Dagens måltid, Turkiska Lammfärsbiffar med en grönsallad,avocado och fetaost + en getost och honungssås. Mums!!

Gårdagens träning: 30min power walk
Dagens: 30min power walk

I lördags blev det lite shopping med, det hör inte till vanligheterna. Inte än iaf ;-) blir förhoppningsvis mer av den varan under hösten och jag är riktigt duktig och sköter mig. Annars blir det INGET!

Natti Natti!

Helt sjukt bra!!!

Som Grynet brukade säga :-) Å Jag pratar naturligtvis om Brad Paisley!! Han körde inte så många balader utan drog på rätt bra! Mycket bra live, han spelade som en kung och lät bättre live än på skiva. Han får FFFFF av 5 möjliga :-)

Idag har varit en riktig slappardag. Vi var till affären och handlade lite förut och passade på att hyra några filmer. Det blev Red, en Irené Huss och så Scream 4. Den sistnämnda var rätt kass.

Nu ska jag börja med maten. Idag bjuder kök Frida på turkiska lammfärsbiffar med sallad och en getoströra.

Ha det!

Brad Paisley imorgon



Ojojoj.... det kommer bli superbra!

Sommaraktivitet med jobbet

Har precis kommit hem från en himla trevlig sommar aktivitet med jobbet. Vi var ute i Fiskebäckskil i en vindsurfingklubbstuga. Kvällen började med en tipspromenad på 8 rese relaterade frågor, såklart, + en utslagsfråga. Jag å Mia var i ett lag och vi fick 6rätt och gissade inte inärheten av rätt svar i utslagsfrågan. De hade fyllt en skål med karameller och det var 148st (tror jag, ca) och vi gissade väl på 74 eller nått :-) hehe!

Blev (nog) årets sista bad åxå. Jag, Anne och Åsa tog oss ett dopp i havet och det var riktigt skönt faktiskt! Kanske kan ha varit 18-19grader? Himla skönt iaf!

Imorgon är det fredag igen! Tänk vad fort veckorna går. Ojojoj! På lördag ska vi på Brad Paisley på Lisebergshallen, det ska bli himla trevligt!

Nä nu är det dax att sussa.

Over and out!


MEGA STORA svampar!!!

Jag var ute på min kvällspromenad förut för 2timmar sen och jag kunde inte låta bli att gå in i skogen. Blir så nyfiken på om man kaaanske kan hitta några svampar. Å idag hittade jag 3st rätt så stora kantareller. Men störst av allt var dessa som ni snart ska få se. Jag har ALDRIG sett så här stora svampar. Förutom trädgårdssvampar i plast.

Kolla in dessa:






Frida = världsmästaren på att plocka Mega svampar (tror inte de är ätbara,tyvärr)




Nån som vet vad det är för svamp???

Kvällens fångst!!!



Ett 20-tal kantareller och en rätt stor Karl-Johansvamp. Min första ever! :-) Nu är den rensad och förvälld. Kantarellerna är bara rensade och ska bli en present till Kalles kollega Göran. Vi har fått massa god hummer från honom för några år sen. Så nu ger vi lite tillbaka. Enjoy Göran :-)

Ut i skogen med sambon

Sitter här och smurfar lite medans sambon äter mat. Det blev karré,potatis och svampstuvning och det luktar helt underbart i hela huset :-) Men jag vill inte ha. Inte än iaf :-) Jag har några kg kvar innan jag får börja äta. Har gått ner totalt -5,7kg. Hade ju vart helt fantastiskt om jag kunde komma under 80kg på innan Grekland, men det är nog att ta i. Väger 86,3kg nu och det är 3,5 vecka kvar tills vi åker. Men men...man vet aldrig.

Kollegorna på jobbet har börjat påpeka att det syns i ansiktet att jag har gått ner. Kul! Vet inte om de är ärliga eller artiga ;-) *hehe* Själv tycker jag inte det märks nått större, förutom att jag kom i ett par jeans som jag inte haft sen ett år tillbaka. Å det är ju bra i och med att mina andra jeans som jag hade, sprack i röven av slitage, i helgen när vi var ute å plockade svamp. Så jag får nog se om man inte kan trava in till Nordstan på lunchen nån dag å köpa ett par nya eller två :-)

Nä nu är sambon färdigäten och vi ska ta en tur ut i skogen och se om vi kanske kan hitta några kantareller. Svamp-letar-katten får vara hemma.

Uppdaterar när jag är hemma igen..

Caio!


Måndag igen = vågen

Imorse var det alltså dax att hoppa upp på vågen igen. Den visade -1,5kg.  Jag visste att det inte skulle stå så mycket mer än det. Man rasar ju alltid första veckan och sen brukar det ligga på ca 1kg/vecka. Allt som inte är + är bra :-)

Ikväll blir det ingen extra promenad mer än de 30min som det blev på lunchen. Jag är så sjukt trött efter helgen med kräftskiva och sena nätter + att jag var uppe kl halv 7 imorse för att fixa det sista på tårtan som skulle med till jobbet. Hade inga ägg såg jag igårkväll när jag kom hem. Så jag fick upp tidigt imorse och hänga på låset när Maxi öppnade. Jag å alla pensionärer med rullator ;-)

Det går bra på pulver men man börjar känna lite att det hade vart gött å få använda sina tänder snart igen. 2veckor har jag kört nu så detta är sista veckan. Ska sätta mig och fila lite på matschemat för nästa vecka. Har så mycket som jag är sugen på. Men mest av allt är det kokt broccoli, blomkålspurén, avocado och lax!

Nu är det dax för dagens sista mål. Sen ska jag ta å krypa ner i badet :-)


27:e födelsedagen

Nu har vi fikat och jag har öppnat paket. Fick massa bra-ha-saker!




Grönt paket från Kalle: Ett box från Body Shop som jag önskade mig.
Vitt paket med blomman uppepå från mamma & pappa: en mortel i sten från Jamie Oliver + 12st fina champangeglas.
Kortet med fotot på är från Malin: Hon ska vara kattvakt åt oss när vi åker till Parga.

Tusen tack för de fina presenterna & tack för alla gratulationer på Facebook!

Tårtan är klar och ska snart packas ner för förflyttning till gbg. Nu är helgen snart slut och imorgon väntar en ny vecka. Då ska jag bla väga och mäta mig. Får vi se vad det visar! *spännande*

Kraam på er!

Svampplockning + kräftskiva + födelsedag

Sorry, sorry men jag han helt enkelt inte med att blogga igår. Det gick i ett från morgon till tidigt imorse när vi var hemma igen. Tänkte att jag skulle hinna lägga upp ett inlägg om vår svamplycka igår men pappa hade snott åt sig datorn och satt och spanade mopedsaker på tradera.

Dagen började iaf med att jag och mamma tog bilen upp till *hemligt* och där hittade vi massa svamp.



Vi åkte vidare till ett annat och hittade massa mer, sen fick vi hem å ränsa.





På kvällen var det Alabamas kräftskiva nere vid klubbstugan. Mycket lyckat! Ca 100pers var där och det var ett jäkla drag. Kvällens höjdpunkt var Alabamas Rövarband som spelade jättebra!!



Min egen rockstar!! :-)



Idag fyller jag 27år å då brukar man ju få en tårta med ljus i. Men i och med att jag inte äter nått än så var Kalle och mamma väldigt kreativa och hittade på detta:



I eftermiddag blir det paketöppning :-) *spännande* Undrar vad man får??? Sen ska jag göra en tårta som får åka med till jobbet imorgon.

Bye Bye så länge!


Goooooooood Mooooooorning Vääääärlden!!!!!

Sitter och dricker frukost i soffan tillsammans med en väldigt olydig katt. Han kom nämligen in med en mus TILL för 15min sen som JAG fick fånga och ta ut. Hoppas stackarn överlevde, han såg allt bra skrämd ut. Elivs, "FYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!"

Har packat en liten väska inför ännu en Melleruds helg. Kräftskiva imorgon och förhoppningsvis lite svampplockning med mamma och syrran (om hon inte jobbar dvs). Gummistövlar och myggmedel, Check!
Ska även fylla på kattmat och vatten så Elvis klarar sig över helgen. Fast han kanske inte får så mycket torrfoder nu när han är så "duktig" å har med sig egen mat in ;-) Klart han får! Mammas lille prins!!

Snart dax för några timmars jobb.

Hörs senare!

Tata!

ÅH! Kom på en sak! Idag är ju min ensama-i-hörnet-kompis LISA tillbaka! Hoppas vi kan sjunga nått bra ihop. 
*nynnar*  "farewell goodbye auf wiedersehen adieu".... :-)) Good times at work!

Städa bilen + skogspromenad

Vilken dag!! Har var en del att göra på jobbet, telefonmöten mm. Kom hem vid 18-tiden och satte igång medans det var fint väder (såg nämligen ut som det skulle bli regn) att städa bilen och fylla på spolarvätska samt kolla oljan. Duktig tös!




När vi var klara med det så kom jag å fundera på "undrar om det finns mycket svamp nära mig?" . Alla säger ju att "det är så gult av svamp i skogen när man är ute. Å då har man aldrig nått att plocka i ."
Så på med stövlarna och en korg i högsta hugg så travade jag å Elvis iväg. Vi hittade 3st kantareller + en annan gul svamp som jag inte vet vad det var. Nån av er som vet???




Min duktiga svamp-letar-katt :-) tror att han har näsa för det här med kantareller. Även fast han var mest i träden än på marken ;-)



Ska ta med mig mamma ut på en tur på lördag å se om vi har bättre tur då.

Hasta la vista!

40min promenad på lunchen

CHECK! :-) Bra jobbat Frida! Tack Anna och Sofia för den extra svängen. Inga halkolyckor eller brännässel-kliande, check!

Dagens i få ord, men mer bilder



Kom hem från jobbet och TADA! En ny väg! Hur bra var inte det! :-) Alla verkar nöjda utom Elvis. Nylagd, klibbig asfalt = klibbiga tassar där det fastnar sten. Gräs är bra tycker han.




Glass är bättre tycker han :-) Länge sen han fick det nu... stackarn! (gammal bild, men så söt!)



Hittade dessa snygga skor på Din Sko, strl 38, 399:-. Vill ha!!!



Detta kitt hittade jag på The Body Shop, luktade fantastiskt gott. Inte fruktigt/slisk utan mjukt och fräscht! 475:- har jag för mig.



Detta är min dröm!!! Superfin klocka på REA! :-) 250:- Ur&Penn

Dagens träning: Promenix 30min +20min cykel.

Natti, natti!

Fönstershopping

Sambon♥ drar till Mellerud idag för att repa så jag blir själv ikväll. Slutar jobbet kl 18 så jag ska nog ta ett varv inne i Nordstan och fönstershoppa lite. Kan man inte promenera ute pga regn så får jag väl gå inne istället :-)

Dagens to do:
♥ Ur&Penn kolla klocka
♥ Bodyshop kolla scrub
♥ Prova skor inför hösten

Uppdaterar sen när jag är hemma igen om det har blivit några fynd.

Tata!

Tjena blixten!

Herregud!!! Bra jobbat blixten! Första morgonmötet på nya avdelningen å vem försover sig? Jo jag! Sa ju till och med "hej då, ses kl 8,30 imorgon på morgonmötet" när jag gick hem igår. Kollade i kalendern innan jag gick och la mig, som jag alltid gör för att kontrollera att jag ställer klockan rätt. Hade inte skrivit in att det var morgonmöte så jag gick upp i lugn och ro, drack lite frukost, kollade på morgontv, gjorde mig i ordning och åkte ner till bussen. DÅ kom jag på att " SHIT!!!MORGONMÖTET!!!" Å då var ju klockan 9 och mötet över. FUCK!
Jaja... sånt som händer. Det var länge se det hände sist, och tekniskt sett så försov jag mig ju inte, jag hade bara missat skriva in det i kalendern :-) Fick en liten uppdatering av kollegorna + att jag ska läsa igenom protokollet när det är klart.


Betalat resan

Idag har vi betalat in det sista på resan till Parga. Längtar så efter sol,härligt varma bad, bara ligga i en solstol och läsa en bok, all god mat mm... den 12sep drar vi, 1 vecka. Älskar att alltid ha en resa att se fram emot.



Dagens träning: 40min promenad + 30min cykel.


Sitter i soffan med katten och slötittar på two and a half men. Ska nog krypa ner i sängen snart å fortsätta kika i Halens katalogen som kom igår. Massa snyggt, men jag vill inte beställa pga två anledningar. 1 jag vet inte om de har några tält i min storlek. 2 jag ska förhoppningsvis inte ha tältstorlek så länge till :-)

So long!

En dag på jobbet del 1

Lunchpromenaden avklarad, blev en tur förbi Lejonet bort till järnvägen och tillbaka. Ska snart dricka lunch och se återgå till arbetet. Många roliga samtal jag har haft eller som folk mailat in idag.

Ett samtal:
Kund- "jag kom bara till tyskland sen fick jag inte åka vidare till Australien"
Jag- "hade ni fixat visum och så innan ni rese?"
K- "Va??? Visrum??Måste man ha det?
J-  *tänker* Tjena blixten! " Ja, det måste man"
K- " Aha...får jag tillbaka pengarna för biljetten nu då?"
J- " Nej!"

Nästa samtal:
K- " Är biljetten till Usa ändringsbar?"
J- " Vad har du för bokningsnr?"
K- " Jag har ingen bokning, jag bara undrar."
J- " Du måste göra en bokning först så kan jag kolla på reglerna i biljetten för att se om den är ändringsbar"
K-" Ja kolla det!"
J- " Har du gjort en bokning då?"
K-" Nej"
J-" Nehe... lite svårt att kolla då, men gör en bokning så får du ringa tillbaka sen."
K-" Aha.... hej då"

:-) Och kl är bara 14 än...

Ny vecka, Nya möjligheter

Denna dagen har bara sprungit iväg. Känns som jag nyss stängde av snoozen och gick upp å det är snart dax att krypa ner igen. Idag har nästan alla kollegor kommit tillbaka från sin semester, känns bra att vi är ett stort gäng som kommer ta oss ann hösten. Idag har det även kommit in lite anmälningar om div event under hösten. Solresor, Rccl och SunHotels kommer till stan den 6/10 det får man inte missa! Sen var det Kick on på nya Clarion Post den 2/9 och vi på Resia ska ha en liten sommaraktivitet nästa torsdag. Hoppas på fint väder för jag tror vi skulle vara vid nån badplats.

En vecka har gått på dieten och jag hade ju som mål att jag skulle minst 30min varje dag. Detta har jag gjort + lite till. Jag brukar gå ut och gå ca 30min på lunchen, för det tar ju knappt 5min att fixa "lunch" sen har jag ju 50min till som jag inte bara kan sitta och rulla tummarna. Då passar det perfekt in med en lite promenad. När jag kommer hem brukar det också bli en liten tur. Idag gick jag, Erica och Anna ut en sväng runt Skansen Lejonet och tillbaka. Nu har jag varit ute på en 30-minutare till här hemma. När man är här ute i skogen och promenerar så känns det verkligen som höst. Löven har börjat falla av på vissa träd, massa svampar överallt + att det blir mörkt så fort.

Hade fått en Halens katalog med posten idag, ska nog värma en kopp te och krypa ner med den i sängen.

Dagens träning: 60min promenad

Hörs imorgon!


-4kg första veckan!!!!

FY FAAN vad jag är motiverad nu!!! Oj oj oj! Nu finns det INGET som stoppar mig!! Bye bye fatsoFrida :-) haha! Har paraplyet med så på lunchen blir det ett varv runt Lejonet eller en tur in till stan för att kolla in "önskelista" för min födelsedag som är nu på söndag. Inte för att jag fyller nått som är värt att fira direkt, men Kalle vill ha förslag på saker jag önskar mig. Vet iaf nu att jag önskar mig en ny klocka eftersom min nuvarande har tappat en sten och den är lite sliten. Sen skulle jag vilja ha en bodyscrub i nån fräch smak, inte nån sliskig frukt eller coccos, bläch! Vi får se vad jag hittar helt enkelt.

Ha´de!

Hemma igen

Borta bra men hemma bäst! Nu är vi tillbaka i Gbg och Elvis kom ut genom luckan och mötte oss på parkeringen. Helt klassblöt var han, så han har säkert varit ute på en tur när regnet kom. Regnade som om himlen var öppen hela vägen från Ljungkile och hit.

Imorgon är det måndag igen, Ny vecka Nya möjligheter säger vi då! Då är nästan hela personalstyrkan tillbaka efter semestern, gött! När alla är tillbaka så kommer vi vara 8-9pers, stor skillnad mot i våras då det bara var knappt 5pers.
Sen är det dax att ställa sig på vågen och se vad den visar. *spännande* :-))

Nu är det dags för kvällsmat = chokladshake.
Dagens träning: Promenix på 1,5timme

Ha´de!



Blöt katt i handduk



Kvällsmat

På långpromenad genom Köpmannebro

Nu hag jag och mamma nyss kommit hem efter en riktig långpromenad. 1,5 timme var vi ute och gick i regnet. Det var uppehåll när vi travade iväg men när vi hade korsat 45:an och kommit ner mot slussen så började det duggregna. Ni vet sånt där äckligt regn som man bara blir lite fuktig utav. Men vi hade bestämt sen innan att vi skulle gå bort till järnvägsbron och kolla på div hus som var till salu, nyfiken som man är vill man ju veta vart/hur de ligger till.

Så nu är vi alltså tillbaka och har tagit av oss de blöta kläderna och på med torra. Sitter i uterummet och har druckit en kopp kaffe/te och njuter utav den fina utsikten mot sjön. Idag känns det verkligen som höst ute. Men jag ska nog trotsa ovädret och ta mig ett dopp innan jag åker härifrån. Det är ju ändå 20grader i vattnet. Helt underbart!!


Här kommer lite bilder från promenaden.

Enjoy! :-)





Nere vid järnvägsbron




Två blöta men glada töser :-)

Kvällsmat = Persika



Dagens träning: Allt jobb med veden såklart :-) + att jag simmade lite. Dock ingen 30min promenix, men dagen är inte över än. Kanske kan ta en liten tur upp till Svanefjorden och tillbaka.

Mellerud

Vi åkte upp till Mellerud vid lunchtid och körde raka vägen upp till Köpmannebro. Mamma & pappa är här och håller på att röja i skjulet som ska få sig ett litet ansiktslyft i september. Så idag har vi ränsat ut massa gammal ved som ska fyllas på i ett anna skjul.
Efter massa slit och släp med veden så var jag bara tvungen att gå ner å bada. Man får ju passa på, det kanske var sista badet för i år. Känns ju som det har blivit höst bara på en vecka. Vi ska ju hit igen nästa helg på kräftskiva och pappa säger att det skulle bli bättre väder nu denna veckan som kommer. Jag håller tummarna. Som Kalle alltid säger när jag ligger i vattnet " Du skulle ju vart fisk egentligen", jag älskar att bada!!

Nu sitter vi och kollar på en Bond-film, Iskallt uppdrag från -87. Det är inte alla Bond-filmer som är bra, känner inte igen denna så vi får väl se vad den får för betyg.

Imorgon fortsätter vi med veden, Kalle ska öva med bandet inför kräftskivan, systeryster ska öppna paket och sen styr vi kosan mot Gbg igen.

Ciao!



Mellerud känns alltid hemma på nått sätt.



Dagens träningspass :-)




Underbara utsikt!


Välkommen till min blogg!!!

Då har man börjat blogga då... jag som alltid sagt att jag aldrig skulle. Många tankar redan... Vad ska jag skriva? Vem kommer läsa detta?
Skit samma :-), jag gör det mest för min egen skull. Här kommer jag skriva om allt som händer i mitt liv, saker som händer på jobbet, vänner, familj diverse resor mm....

Från och med i måndags så började det nya livet efter semestern. För att komma igång så har jag börjat med shake´s, 3st om dagen, ska köra det månaden ut (till v 35). Jag promenerar jag minst 40min varje dag till en början, för att få upp flåset lite.

Nä nu är det snart dax å sussa tror jag, trots att det är fredagkväll. Första veckan efter semestern blir man alltid lite seg eftersom man inte är van vid tider osv. Imorgon styr vi kosan mot Mellerud, systeryster fyllde 23 i onsdags så vi ska fira henne lite. Hoppas hon gillar vårt paket :-)

Tack för att du tittade in!


RSS 2.0