Första inköpet till nya familjemedlemmen

Vi åkte förbi babyproffsen och Happyland för att titta, känna och se vad det fanns för utbud av div vagnar och liknande. Babyproffsen stängde kl 18 så vi han typ bara in och ta ett snabbt varv, man vill ju inte komma och 15min innan stängning och ha 1000frågor och veta med sig redan innan att jag inte kommer köpa nån idag ändå. Har jobbat som säljare i många år så jag vet hur frustrerande det är.
 
Happyland däremot hade öppet till kl 19 och där var vi helt ensamna i butiken. Toppen! En mycket trevlig dam som glatt och informativt svarade på alla våra frågor. Vi såg en vagn hos henne som vi kände båda två att this is the one, men man vill ju fundera lite och inte ta första bästa. Men vi kommer absolut köpa den hos henne.
 
Med oss idag från Happyland fick vi en bilbarnstol + bas i svart som den nedan, till ett fantastiskt bra pris. Första saken på inköpslistan klar och det känns jätteoverkligt att vi handlar redan nu. Tror bara det blir vagnen nu rätt så snart sen väntar vi nog med resten till efter sommaren. Vi är båda överens om vilken vagga vi ska ha men som sagt, den är nog det sista vi köper. Man ska ju förvara sakerna undertiden.
 
 

Tankar och funderingar

Hej på er,
 
Ber om ursäkt för min frånvaro i bloggen det senaste tiden men tragiskt nog har det inte hänt så mycket som jag har kunnat/velat blogga om. Och de få gånger när det har hänt nått, har jag då tagit kort eller på annat sätt förevigat tillfället?Nej.
 
Fortfarande gravid? Japp, går in i veckan 22 på lördag och för er som inte har koll på veckor och efterfrågar månader så är jag i 5:e månaden snart 6:e. Jag mår fortfarande tipp topp och har inte känt några rörelser innefrån där den lille/lilla. Enligt kompisar och kollegor så är det ganska många som inte heller kände något förän runt vecka 21-22 så vi håller tummarna för en liten spark inom kort.
 
Vi var på vårt rutinultraljud förra tisdagen och det var en mindre katastrof måste jag säga. Thank god att vi har gjort ultraljud innan och faktiskt haft möjlighet att titta noga på bäbisen. Barnmorska på Östra sjukhuset stressade igenom hela undersökningen så vi han knappt se nått alls. "Vill ni ha en bild med?" "Öh, ja tack gärna!". Ut kommer en bild som ser ut ungefär såhär:
 
 
"Det blir 60:- tack" säger barnmorskan. Jahapp, tack för ingenting. Men vi fick i all hast se att hjärtat slog som det skulle, att det fanns en näsa, tio fingrar och tår samt ryggraden skymtades.Tyvärr kunde vi inte se vad det blir för kön så det får bli en överraskning när den tittar ut. Många som frågat om vi vill veta nu om det blir en pojke eller flicka och där vi har svarat att vi inte är så mycket för hela den här " vi vill bli överraskade vid förlossningen" grejen utan kan mycket väl tänka oss att ta reda på det nu om det går. Folk blir typ helt stumma och tror att man skojar. Vad är det för stor grej med det? Finns väl många positiva saker med att veta redan nu vad det blir? Hur man ska inreda barnrummet, inköp av lite kläder och förbereda sig på annat sätt.
 
Nog pratat om graviditeter for now. Andreas, Kalles bror, är på väg hit från S.Korea så kalle ska strax åka ut till Landvetter och hämta honom. Stackarn är väl hur trött som helst och vaknar väl übertidigt imorgon pga jetlag.
 
Imorgon är det fredag och fredag betyder helg! Jag ska iof jobba på lördag men jag tar med mig datorn och jobbar hemifrån = LYX!! Åker nog upp till Mellerud imorgon kväll så får vi se när vi åker hemåt igen. På lördag ska jag träffa Buttan i Mld, hon hade inga planer och kommer då ner till mig en sväng. Ska bli jättekul att ses, har inte träffat henne sen i januari. Mys!

Dinner time

Ikväll testar vi något vi inte gjort på ett tag. Pizza på grillen! Ljuvligt gott! Har ni grill hemma? Då måste ni köpa en pizza sten. Ni kommer inte att ångra er.

Tada! Se så fin den blev! Å den smakar fantastiskt. Älskling du är bäst på grillad mat i alla former.


Sätter potatis

Åh jag blir galen på telefon j*veln ibland. Hade skrivit ett jättelångt inlägg om dagens aktiviteter så skulle jag bara kolla ett sms som jag fick och när jag tar fram bloggen igen så är allt borta utom rubriken. Suck!

So here we go again.

Jo idag har vi grejat massa ute i trädgården. Vi var på byggmax och köpte några plintar som den blivande boden ska stå på och två av dessa har nu Kalle vart så duktig och grävt ner. Själv har jag fixat med mina pallkragar som vi köpte för typ en vecka sedan. Kalle lämpade av jorden från sina gropar och jag fyllde på med mer som vi köpt på maxi. Helt sjukt, en säck planteringsjord för för 20:-.

Nåväl, när jag var klar med jorden så satte jag potatis. Ska bli så spännande att se när det börjar hända saker. Hoppas bara att Elvis kan hålla sig från att gå och sprätta och gödsla :-).


I ridhuset med syster och totton

Befinner mig just nu i Melleruds ridklubbs ridhus och tittar på syster yster som ska träna med Casanova. Fint vårväder och solen skiner men här ute på slätten blåser det alltid full storm. Hittade en liten plats som jag trodde var i lä, men då kom en vind som höll på att blåsa mig av stolen snett från vänster. Sitter inne i ridhuset nu och tittar på.


Planterat i krukor

Denna dag har varit en riktig bra slappar dag som vi tagit som den kommit. Det har vart fint väder med klarblå himmel och nästan helt vindstilla. Jag och Elvis satt ute i en solstol och njöt vid lunchtid medans Kalle stackarn var tvungen att jobba några timmar. En och annan glass har slunkit ner kan jag säga.

På eftermiddagen kom energin tillbaka och vi åkte till plantagen för att köpa bl.a. Blommor till mina krukor, två pallkragar som jag tänkt sätta potatis och plantera jordgubbar. Tyvärr fanns varken pallkragar eller jordgubbar så gubbarna får vänta medans vi istället fick ta oss en tur till Bauhaus och där hittade vi fina betsade pallkragar och till mycket bättre pris än hos plantagen. 80x120cm för 139:-, på plantagen kostade samma krage 299:-. Tips till er som tänkt köpa egna.


RSS 2.0