Tillbaka i verkligheten

I måndags var det dax att börja jobba igen efter 2veckors semester. Det kändes bra att komma tillbaka till verkligheten igen och jag hade ingen ångest alls över att semestern redan är slut. Nu är det ca 2,5månad kvar tills jag ska gå hem på mammaledighet så då vet jag inte om jag behöver vara mer ledig innan dess. Möjligheten finns att jag kan ta en vecka eller två runt v33-34 då mina kollegor är tillbaka om jag skulle känna mig stor och tung.
 
Annars känner jag mig som vanligt fortfarande. Pigg och glad, inga krämpor eller annat obehag. Det enda jag saknar lite är att kunna få sova på magen :-) Ilandsproblem kanske i det stora hela...hehe.. får vänta några månader till. Det är numera full aktivitet där inne i magen både dagtid som kvällstid, inte hela tiden men oftare än innan. Inget som stör mig på nätterna och jag behöver fortfarande inte gå upp och kissa.
På onsdag nästa vecka ska vi på återbesök hos MVC, vet inte riktigt vad som händer då men det ger sig.
 
I eftermiddag kommer syster yster med tåget från Mellerud och lite senare ikväll kommer Sara. Vi ska på Robbie Williams konsert imorgon på Ullevi tillsammans med min gamla kollega Johanna och Ulrika och hennes syster Camilla. Gött gäng! Fan vad svårt det ska vara att få plats på någon restaurang då! Fler än vi som tänkt äta innan konserten kanske? Märkligt ;-)
 
Ikväll har Kalle lovat att grilla något gott så vi hoppas vädret är lika bra som nu så vi kan sitta ute. Jag tar med mig syrran och åker förbi Coop på vägen hem så vi kan förbereda en liten picknick korg till standen imorgon. Bada!! Har inte badat i havet ännu och enligt säkra källor så ska det vara runt 19-20grader i vattnet och det är OK!
Aröds badplats
 
Ullevi 2006
Ullevi 2006
 
 

7 fantastiska år


Oh, jag glömde ju det viktigaste!

Jag fick även väga mig idag hos bm och tro det eller ej men jag har endast gått upp 0,2kg sedan jag skrev in mig. Väger nu 90,1kg (började på 89,9kg). Tjoho! Firade detta genom att lägga ner en påse kanelbullar och en liter vaniljglass i korgen när vi var på Maxi och handlade efter besöket hos bm.
Hoppas verkligen att det håller i sig. Å ja jag vet att det kanske kan ändra sig speciellt om jag håller på å äter kanelbullar och glass :-) Men nu gör jag inte det varje dag utan köpte det mest för att vi håller på å fixar och bygger hemma och tar en fikapaus ibland och vill ha nått gott till kaffet. Har faktiskt inte haft några cravings som de sägs att alla gravid har. Jag äter mycket jordgubbar med mjölk eller en klick grädde men det gör jag varje sommar så jag tror inte det är någon skillnad mot innan.
 
 

Semester 2013

Igår började vi årets semester och det känns väldigt bra. Två veckor är det vi har nu och sedan får vi se om vi kanske tar en vecka till i augusti om vi känner för det. Vi har hunnit fixa en massa här hemma med uterummet under helgen som varit. Både jag och Kalle tycker det är roligare att fixa nu när man är ledig och inte måste på kvällarna efter man har jobbat en hel dag.Känns som det blir mer gjort. Nu är vi helt klara med taket över poolen och har kommit en bra bit på väg men den lilla väggen fram över glasdörrarna.
 
Idag har vi varit hos barnmorskan på 25veckors kontrollen. Vi pratade bla om hur det känns för oss båda,vi berättade att vi för en vecka sedan började känna sparkar båda två, innan dess var det väldigt defust och kan beskrivas som fiskfladder innanför skinnet eller gaser i magen.Vi berättade åxå för vår bm att när vi var på rutinultraljudet så hade vi en väldigt stressad bm som hastade igenom hela undersökningen på mindre än 10min. Det enda hon berättade för oss var att att hjärtat slog som det skulle, hon såg en näsa och ryggrad. Hade hon tagit sig tid och berättat att moderkakan ligger i framvägg så hade vi kunnat läsa på om det och förstått att det skulle dröja fram tills ca v23 innan vi kunde känna något. Så istället fick vi det beskedet idag, ca 7veckor senare.
 
På undersökningen idag tog de två rör med blod, dels för att kolla mitt TSH värde eftersom jag inte mätt det sedan i april, de stack mig i fingret för att kolla min blodgrupp igen samt kolla blodtryck mm. Monika som jobbar på Mvc i kungälv är såååå proffsig. Idag fick hos sticka mig i armarna 3ggr innan hon hittade ett blodkärl och självklart är jag lite öm och kommer få blåmärken som heter duga, men det kändes knappt under tiden och höll på och letade.
 
Imorgon kommer Ulle och Martin på besök med sina döttrar Tuva och Ella. De skulle ta en sväng på Liseberg på dagen och när de inte orkar åka mer karusell så kommer de till oss. Ska bli såååå kul att träffas igen. Sist gång var vi hos dem i höstas tror det var i oktober. Ulle var gravid med Ella, jag körde för vi skulle till Mellerud på natten, Martin och Kalle delade på typ 5flaskor rödvin, fantastiskt god mat åt vi och kvällen avslutades med en omgång Monopol. Får se hur vi sammanfattar denna kvällen :-)
 
 

RSS 2.0