Slut på januari

Tänk vad tiden går fort? Tycker ni inte det? Känns som det nyss var trettondagsafton. Imorgon är det förste februari och vi är ytterligare ett steg närmare maj. Vi ska ju till USA i mitten på maj eftersom min mamma fyller jämt och vill inte vara hemma när hon fyller. Jag längtar så jag tror jag dör!!!! Jag längtar till century 21, ett superstort outlet varuhus vid ground zero. Ett MÅSTE för alla shopoholics.
Innan dess så måste jag loosa några kilon. Starting today, 30min på motionscykeln.

Bäst att hoppa upp nu då Kalle håller på och förbereder för ett varmt bad.

Här kommer lite bilder från vår New York resa så länge. Enjoy!



JK har konkat

Jaha, ytterligare ett bolag som tackar för sig. Spanair gick i konkurs i helgen, tråkigt.
Mycket att göra på jobbet idag...

R.I.P JK


Bilder från helgen





image description




Typiskt

Tog massa fina bilder nu när vi var iväg på spat. Har försökt ladda upp bilderna här i bloggen under gårdagen och även idag men tyvärr utan att lyckas. Vet inte om det är fel hos http://blogg.se">blogg.se eller vad det kan vara. Alla bilder ligger på min fb iaf.

Hemma i götet igen nu, ska fixa lite mat så man har nått med sig imorgon till jobbet. Snart måndag igen, tänk att helgen alltid ska gå så snabbt.


Strömstad Resort & Spa

Sitter just nu och dricker lite limevatten efter min ansiktsmassage. Underbar känsla att vara på spa å skämma bort sig med behandlingar. Har fått en ansiktsmassage nu och just nu är mamma inne på samma behandling. Kl 16 är det dags för den stora aroma massagen på 80min! Can't wait :-)

Hörs sedan, tata!


Freitags-mys med familjen


Synden straffar sig själv


Nya vågen

Hade tänkt åka till Netonnet igår å köpa en våg men jag hittade inte dit för jag kom från fel håll ;-) helt plötsligt hade jag hamnat vid bäckebol och åkte istället in på Mediamarkt å hittade en fin våg.
Ställde in den så fint på sin plats i badrummet och hade tänkt väga mig imorse. Tror ni jag kom ihåg det? Nä. Jag väntar till på måndag istället för då brukar jag väga mig.

Annars då? Har ni planer för helgen? Jag ska till Strömstad Spa med mamma å det har jag längtar efter sedan julafton :-) trevligt med lite mor&dotter tid. Vi har bokat två stycken behandlingar var, en kropp och en ansikte.


Vinlotteri!

Jag brukar säga att jag har noll tur i spel å tur i kärlek. Vi har vinlotteri på jobbet å jag räknar aldrig med nån vinst eftersom jag vet att jag aldrig vinner. Samma sak idag när vi drog nitlott efter nit lott så väntade jag att höra mitt namn. Men helt plötsligt så var det min tur att dra å då drar ja mig skälv :-) lite som triss "plötsligt händer det".


Statistik

Kul att se hur många som är inne och läser här. Ännu roligare är det varje gång jag lägger ut en blänkare på fb, då går kurvan upp markant hihi! :-)
Tror att det är en nätt skara som brukar följa mig här och det är jättekul!!! Tack ska ni ha! En kollega som kom förbi nyss å sa att hon såg på fb igår å att hon behöver påminnas. Jag nämner inga namn, men Anne jag lovar att uppdatera dig om div bloggar och partyn ;-)


Grattis!!

Idag fyller min fin, fina vän Ann-Charlotte 30år! Grattis grattis!! :-) ikväll ska vi ut och fira på Manana (kan man inte skriva spanska n på ifån? Nån som vet?) iaf, det ska bli himla trevligt! Har längtat efter de baconlindade dadlarna lääängre.


Game is on!

Fick reda på för nån timme sedan att min kompis, som by the way väger typ som jag, åxå kör på LCHF. Så nu jäklar!!!! Sisten är en fis! :-)

Vet inte hur mycket hon ska bli av med men jag tror att det är nog som mig. När jag införskaffat mig den nya vågen så ska ni få lite siffror och mått (usch!) jag skulle tippa på att det är ca -20kg innan jag når målvikten. Men jag ska sätta upp delmål och belöna mig med något jag verkligen skulle vilja ha. Första delmålet skulle kunna vara -10kg innan USA? Kanske är rimligt? Ska fundera. Kan ju säga att mitt och Mla's mål om under 80 innan hennes födelsedag är kört för min del iaf. Måste träffas snart å uppdatera oss :-)

Ska by the way kolla med Kalle om hans deal fortfarande gäller. Jag skulle ju få en present för varje -5kg? Hm... Undrar om han sa så för att han vet hur dålig karaktär jag har å att han därav inte skulle behöva köpa nått? ;-)

To be continued...


Hamburgare

Grillade hamburgare till middag ikväll. Utan bröd för min del. Imorgon ska jag köpa mig en ny våg *tra-la-la-la-laa* :-)

Kör storstädning i tvättstugan ikväll. Nu är allt uppdelat i högar. Vittvätt klar, check!bara en färgad, en mörk och en eller två med massa lakan &påslakan kvar.
Ser fram emot nästa helg då ska vi till Ikea och köpa trådbackar till min stora garderob, en hylla till stora badrummet och så blir det div ommöblering i hemmet. Kul!

Men innan dess är det massa roliga saker att se fram emot!


-1kg!!!

Är det nu som det börjar hända tro? Vågen visade -1kg imorse, men den är lite kass så man vet ju aldrig. Kanske är det mer/mindre, ska köpa en ny i veckan.

Dagens frukost:


Kvällens...

När Kalle är mätt och inte så sugen på nått speciellt att äta på kvällen då får jag bestämma :-))
Idag blev det lax med rödpesto, machesallad å lite fetaost. Mums!
Bäst av allt, lunchlåda imorgon!


Lägesrapport arbetssöndag

Mina kollegor säger alltid att de är så mycket på helgerna när de jobbar. Jag måste ha tur, det brukar ringa typ 15samtal på de timmarna ja jobbar. Nu har jag vart igång i snart en timme och det har ringt 7 st :-) *peppar peppar*

Läget under kontroll!


Sköna söndag

Här sitter jag i soffan å bara myser för mig själv. Det är så rofyllt att bara sitta i soffan å titta ut på den vita trädgården och alla vita träd på baksidan huset. Jag hör tvättmaskinen surra lite i bakgrunden. Kalle har precis satt sig i bilen på väg upp till mld för att repa med bandet. Själv ska jag jobba om ca en timme.

Idag efter jobbet ska jag passa på att ta mig en långpromenad. Känner att det verkligen behövs, dels för att det är skönt att komma ut å få frisk luft när man som jag har vart inne typ hela helgen, men även för att igår gjorde jag nog inget annat än åt känns det som. Jo vi var iof på maxi å pantade burkar och källsorterade. Men thats it. Tragiskt men rätt skönt med en slappar dag i veckan.

Idag varvar jag tvätt och torktumlare med diskmaskin och lite jobb.
Måste iväg i veckan å köpa mig en ny våg :-( våran är kass, köpte den iof för några år sedan på biltema så ja är faktiskt förvånad att den har hållit så här länge. Dax för en ny.

Imorgon är det måndag igen. Ny vecka nya möjligheter som jag brukar säga. Tänk vad veckorna går fort? Tycker ni inte det? Jisses, det är ju snart februari.

Jaja, får se om det blir fler tankar under dagen så kanske ja hör av mig igen.

Hasta la vista!


Sociala familjen


Finally snö in Rödbo

Som vi har väntat, å väntat, å väntat. Så i morse började det dala små, små miniflingor mot marken. Tänkte att det kommer nog inte bli så mycket i och med att det låg på nollan men tji fick jag.
Det har kommit ganska stora flingor så det är snart 1dm. Kalle har kollat vädret för veckan å det ser ut som om det kommer bli rätt kallt så förhoppningsvis får det ligga kvar ett tag.


It fits!

*phu* vilken lättnad! Köpte en ny skid/skoter vinter jacka & byxor förra vintern å har bara använt den en gång. Tänkte att jag måste ju plocka fram dem nu i tid innan vi ska till Sälen med jobbet i slutet på mars. Om den inte hade passar så hade jag storbölat men det hade verkligen blivit en rejäl spark i röven att ta tag i träningen.

Nu passade den som tur var men det gör ju inte om den sitter lite löst när det är dax :-)
Ska bara fixa ett underställ sen är jag typ klar. Hur går det för er andra?


Typiskt...

Undrar om det kommer många kryssningssugna till kryssningskvällen?


Lunch med kollegorna hos kinesen

Vi tog med oss praktikant Jerry på lunch hos kinesen på backaplan. Han verkar nöjd :-))


Tar ett bad


Slappar söndag

Det känns som om klockan är nio på kvällen för det är så mörkt å grått ute. Sitter med katten i soffan och tittar på CSI Miami. Sorry att det inte blev nått inlägg igår men min kompis Ulle var här igår å vi hade verkligen såååå mycket å prata om så jag han knappt se telefonen på hela dagen.

Jag hämtade henne vid tåget inne i stan på förmiddan å så åkte vi hem direkt. Gick rundvisning här hemma eftersom hon inte hade vart här förut å sen satt vi å snacka lite , sen fixade vi lite lunch å efter det tog vi en promenad på ca 1 timme. Friskt å lagom kallt var det, härligt.
Kalle grillade så god middag senare på kvällen å vi gjorde Annchas getostbollar men honung :-) ljuvligt!!
Vi klämde 2,5 flaskor vin å en azti. Vet inte vad klockan var när vi gick å la oss? Upp imorse vid halv tio kanske, fixade lite ägg & bacon frulle å sen fixade jag Ulles naglar. Blev så trött på mina egna som var på tok för långa å fnasiga så de åkte av när jag kom hem :-).

Här kommer iaf lite bilder från helgen. Enjoy!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555404.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555404.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555404.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555404.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555500.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555500.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555500.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184555500.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556441.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556441.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556511.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556511.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556577.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556577.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184556821.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2912628/images/2012/pic_184557398.jpg" class="image">


Fredagsmys

Ikväll hade vi bestämt oss för att gå och se en film på bio jag å Kalle. Vi hade tänkt se Hamilton först eftersom den hade premiär idag men självklart var alla föreställningar slutsålda. Så istället fick det bli Sherlock Holmes. Den var helt klart sevärd för er som har tänkt se den. Innan kvällens film så käkade vi lite på nyöppnade Olearys på centralen. Bra läge, hyfsad mat men om man är sugen på den typen av käk så rekommenderar jag hellre Hard Rock.


Bästa middagen på länge

Nu har min sambo överträffat sig själv igen! Han är så duktig på att laga mat å han tycker det är kul med så han får gärna göra det :-)

Ikväll bjöd chef Berglund på en stekt karrébit, en ljuuuuuvlig ädelostsås samt en ruccolasallad till detta!
Nu ska jag bara steka en kycklingfilé att ha till den goda såsen imorgon :-))


Bermudan frulle :-)

Inte så LCHF kanske men det duger när det inte fanns nått annat.


Dagens rätt

Ikväll testade jag en ny rätt. Köpte en sån där grädde med smak i locket, skivade och stekte kyckling och grönsaker. Det blev en väldigt god Pad Thai.

Bon apetit! :-)


Sommaren med....

Nu är det äntligen bestämt och spikat. Nu kan inga sjukdomar eller annat komma ivägen. Så många gånger som vi försökt och försökt men ej lyckats. Jag skäms när jag säger att det snart är 2 år sedan vi sågs. Fy fan!!! Jag mår nästan dåligt när jag tänker på hur länge det gått. Vi som var så nära och som umgicks typ jämt. Speciellt den sommaren efter att vi hade flyttat hem från Hjo. Jag åkte som en blådåre mellan Mellerud-Lur t/r fram å tillbaka jag vet inte hur många gånger den sommaren. Det var räkfrossa på Macri , kul på Röde orm, konserven, Thomas Ledin på Tanumstrand, Mange med den fluffiga gröna gitarren, HAAKS på Bönn, the cod i Strömstad, den gången jag kastade boll med Sammy i trädgården typ en hel fest :-), Mattias rum i källaren som blev mitt för en sommar för jag var nästan där mer än han, e-typs 15 min spelning på Skagerack, krocket i Camilla & Inges trädgård, the list goes on and on.

Det är inte lätt att hålla kontakten med sina vänner , speciellt inte när man bor en bit i från varandra, man har familj/sambo som man inte hade då. Men nu ska det bli ändring på det. Detta är en vän som jag VET att jag kommer ha med mig livet ut!

Detta inlägg tillägnar jag Ulrika. En vän som jag träffade när vi pluggade och bodde grannar i Hjo. Vi fann varandra hur snabbt som helst å det kändes som vi hade känt varandra hela livet. Jag vet att du brukar läsa min blogg :-) Det ska bli SÅ kul att du kommer hit på lördag!!!

Ps. Bilden är lånad från hennes fb


Kvällens middag

Ikväll äter vi stekt ryggbiff, blomkålsmos smaksatt med västerbottenost. Moset blev helt perfekt idag å det är verkligen så gott!! Har du inte testat så gör det!! När man får till det med både smak och konsistens som jag lyckades med idag så är det faktiskt godare än potatismos.

Jag brukar koka ett kålhuvud, mosa det med micerstaven. Sedan tillsätter jag en påse färdigriven vbost å en skvätt grädde.
Ser lite naket ut på tallriken idag pga inget grönt. Men what the f*ck :-)


ÄNTLIGEN HÄR!!!

Varmt välkommen hit du kommer att få jobba hårt den första veckan :-)


Sorry att det inte hänt så mkt här idag...

Sorry att det inte har hänt nått här inne idag. Har vart fullt upp på jobbet och sedan lika mycket här hemma. Jag sov riktigt dåligt natten som var å var hur trött som helst imorse när klockan ringde. Jag lovade mig själv att ja skulle lägga mig i tid ikväll istället, men varför är man aldrig trött då?

Jag har sedan årsskiftet laddat ner en app som heter shape up där man får skriva in längd, vikt, målvikt osv... Har gått bra med kalorierna tycker jag, men har inte kommit igång alls. Skärpning Frida!!!
Jag å en kompis lovade varandra att vi skulle försöka gå ner till under 80kg innan hennes födelsedag i mitten på februari. Stod på vågen i morse å julen hade visst varit lite extra god. Inte för att ja tycker att ja har ätit så mycket, men det är väl snarare så att man inte har rört på sig alls.
Så , vännen, tänker inte skriva ditt namn, jag ska erkänna nu att det blir omöjligt att gå ner nästan 8kg på 5veckor. Men ja ska försöka iaf.

God natt!


Brygghäng på beachvolleyn 2012

Tänk att det "bara" är 6månader kvar tills vi sitter nere på bryggan efter en superlyckad bv turnering nere på Vita Sannar. I år kommer det gå mkt bättre än förra året. Dels för att vi kommer att ha killar med i laget å dels för att vi kommer lägga upp intensivt träningsprogram i slottsskogen i slutet på maj- juli :-)

Jag, mamma å Malin har precis vart uppe i Köpmannebro å hämtat monopolspelet. Det ska vi spela efter maten men innan dess så ska ja hoppa in i duschen och testa mitt nya silver schampo. Ska se om det tar bort en del av den gula färgen.


Lördagslyx

Ikväll äter vi ugnsgratinerad hummer fylld med schalottenlök, vitlök, fetaost och dill. Till detta äter vi en västerbottenpaj. Pajen är i ugnen å det luktar Ljuvligt i hela köket.

Nu väntar vi på att syster yster ska komma hem så sätter vi in humrarna i ugnen :-) mums!


Dagen so far

Imorse sov jag länge igen, vaknade inte förän efter 10. Vi käkade lite frukost ihop innan vi åkte upp till Köpmannebro för att ta lite mått på blivande relaxrummet. Kollade även in uteskjuket som pappa har gjort klart och börjat fylla på med saker inne från huset.

Nu är vi hemma igen, eftersom det är skitväder ute så passar vi på att utnyttja mammas julklapp :-) efter pappa är det min tur


Saknad...

Saknar min älskling som är i Gördalen å kör snöskoter med grabbarna. De åkte upp i tisdags så det börjar kännas att han har varit borta ett tag. Var lite skönt med egentid i början men nu får han gärna komma hem. Bara 2 dagar kvar :-)


På väg mot Mellerud

Här sitter vi som packade sillar i baksätet i bilen på väg upp till Mellerud. Konstigt egentligen för jag har inte druckit en droppe alkohol typ 19 timmar :-)

Igår var det aw med härliga kollegor å det blev inte jättesent heller, va hemma å la mig vid ett typ. Sov länge å gick inte ur sängen förän halv elva imorse. Det var välbehövligt kan ja säga. Har inte sovit så bra i veckan annars.

Strax innan lunch kom familjen ner för en shoppingdag på Ikea och Bauhaus bl.a.
Vi hoppade in en sväng på Coop åxå innan det var dax att åka hem till mig för att fixa lite till Elvis som är home alone 2. Nu har han massa mat och vatten, kattluckan är ställd på fri entré så vi får se vad det ligger för överraskningar i hallen när vi kommer hem på söndag.



@ IKEA

Det är mycket folk på Ikea idag. Nu står vi i kö till maten, undra om man ska köra på säkert kort mellan köttbullar eller om man ska vara lite wild and crazy å ta ostpanerad sejfile?

Får fundera lite, det är ju några före i kön ;-)


Aw med jobbet

Vi har alltid så himla trevligt när vi är ute på after work med alla underbara kollegor. Vi brukar ju som alltid börja på cristal baren vid centralen, dricka lite skumpa å ha väldigt trevligt. Sen drar vi oftast vidare till ett eller fler andra ställen. Ikväll fanns de inte så många alternativ så vi gick vidare till Tranquilo. Några mojito senare så hade klockan blivit nästan midnatt å ja kände att de var snart dax att dra hem. Fick med mig Johanna & Anne på vägen så vi tog en snabb natta-burgare på Mc.

Nu är jag hemma å har krupit ner under täcket. Jag vill passa på att tacka alla som bar med ikväll för en himla trevlig aw!! :-))
Här kommer lite bilder från kvällen


Är vi otydliga???

Ser inte folk eller ser de men skiter i det? Himla tråkigt tycker jag


Middag à la Frida

Ikväll bjuder kök Frida på köttfärs & wokade grönsaker ihop blandat med crème fraîche tomat & basilika.

Luktar mumma å jag är vrålhungrig!!
Bon apetit! :-)


Här sitter jag å knegar...

Full rulle på jobbet nu när vi har 3 kräksjuka kollegor av totalt 5. Så vi känner att vi lever om man säger så. Idag jobbar jag till 18 å jag behöver inte åka förbi affären för jag har redan handlat. Igår hade jag nämligen lite beslutsångest å tog två på en gång.

Kommer lite mer info ikväll.
Ciao


Storm på väg

Kollade på vädret på SMHI förut å det är utfärdat en klass 2 varning på nattens storm som jag känner är här nu. Det tjuter å viner runt knutarna. Min sovkompis som ja tänkte skulle ligga inne hos mig nu när k är borta, han smet nyss å ligger istället utanför sovrumsdörren. Hoppas han kommer tillbaka å hoppas att de träd som fick vara kvar i höstas inte blåser ner inatt på vägen, min bil eller mitt tak :-)

Natti natti!


Kolla vilken gottegris :-)

Kolla tungan haha!


Kvällens käk

En fördel med att vara gräsänka några dagar är att man får äta sånt som sambon tycker mindre bra om :-)

Idag blir det kyckling i jordnötssås med kokta grönsaker


Pestolax & blomkålsmos med fetaost


Nu är vi igång

Nytt år nya möjligheter!! Från och med idag så har jag kört igång med LCHF på riktigt igen. Visar sig att många kollegor gör samma sak :-) kul.
Laddade ner en app i slutet på december som jag har kikat lite på. ShapeUp heter den och där kan man lägga in allt man äter, hur mycket man tränar för att se hur många kalorier det är. Man kan även fylla i hur mycket man väger å hur mycket man vill väga så räknar den ut hur många kalorier å ca hur lång tid det tar att bli av med. Jag har som mål att jag får äta ca 1400 kalorier/dag.

Idag är jag gräsänka för Kalle är i Sthlm över dagen, vet inte vilken tid han kommer hem. Men jag har iaf bestämt att idag ska jag äta lax :-) får passa på när katten är borta hehe


Gott Nytt År!

Välkommen 2012. Sitter å smakar lite på hur det känns att säga 2012. Det brukar ju ta nån månad innan man har kommit in i rätt tänk. Jag känner på mig att 2012 kommer bli ett himla bra år.

Igår firade vi med K & E och det var riktigt lyckat. Kalle hade gjort en helt fantastiskt god meny som alla var helt överens om att det var det bästa köttet vi nånsin hade käkat.
Först fick vi en liten Skagen toast, sen fick vi grillade lammracks med stekta rotfrukter och en kryddig yoghurt. Till huvudrätt blev det grillad oxfilé med en italiensk potatispure med smak av parmesan och en madeirasås till detta. Jag fick ansvara för efterrätten och gjorde då min favorit vit chokladmousse med passionsfrukt. Oj så gott det var.

Strax innan tolvslaget kom vår granne förbi och bjöd upp oss till sig för att skåla in nya året och skjuta nyårsrsketer. Å så fint det var.

Nu sitter ja å Elvis i soffan å slökollar på tv. Tror han har slickat i sig lite rester från tallrikarna på diskbänken för han lägger av massa smygare hela tiden som luktar huggorm! :-( fy! Jag ska ge igen nån gång hehe...
Kalle mår mindre bra idag och ligger fortfarande och sover. Får väl se när han vaknar till liv.

Hoppas ni hade ett trevligt slut på 2011?:-)


RSS 2.0